tisdag 11 juni 2019

Swingtrading i SCA är över

Lyckan blev kortvarig i mitt innehav SCA. Efter 4 dagars trading gick det åt skogen och aktien drog iväg upp. Ni som följt min blogg ett tag vet att jag kört mina swingtrade med lånade pengar. Av den anledningen är jag lite försiktig och jag väljer endast att köra swingtrade om jag anser chanserna är goda för en kortsiktig fin avkastning. Förutom tidigare vinst på ca 6500 kr i Investor, 1100 kr i H&M har jag nu även kört kortsiktig handel i SCA under 4 dagar.  Det hela resulterade med en vinst på drygt 4500 kr i SCA. De senaste 4 dagarna har jag köpt och sålt SCA i 7 omgångar och totalt omsatte jag ca 1.2 miljoner i aktien. Idag tog dock de roliga slut och aktien har sedan min senaste försäljning dragit iväg upp och i det korta perspektivet har jag svårt att se en lägre aktiekurs än jag nu senast sålde för. Med det har iallafall min belåning gått ner rejält och jag har även valt att öka ytterligare 25000 kr i Avanza Zero. Efter försäljningen har jag fortsatt en viss belåning men hela denna summa lånas till 0 % hos Avanza. I dagsläget kan jag låna upp till 170 000 kr till 0 % ränta hos Avanza då jag lagt mina innehav på olika depåer och med det ansökt om belåning upp till 50 000 kr gratis på varje konto. Om inget nytt bra trading case dyker upp framöver är tanken att fortsätta låna så mycket som möjligt till 0 % ränta för lite hävstång i portföljen. Det blir uppdatering här på bloggen om något nytt intressant investerings case dyker upp. Senaste veckans transaktioner i SCA ser ni här under:


Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag önska alla läsare en trevlig vecka :-)

2 kommentarer:

 1. Hej Slimis - jag blir nyfiken! Vad har du för analysmodell; fundamental eller teknisk analys?

  Efter ett långt samtal med en kollega idag kände jag mig nedslagen och novis efter hans föredrag om teknisk analys, och vilka modeller som kan vara populära. Jag har kört en köp och behåll strategi över tid, köpt in mig i bolag vars ide jag känner till. Men jag har aldrig gjort fullständiga analyser av resp. bolag. Framstegen jag gjort, och utifrån den avkastning jag haft kan nog mycket tillskrivas indexfonderna, eller så har jag haft tur med mina aktieinnehav.

  Hur gör du?

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
 2. Hej VÄL.

  Alla har ju sina egna metoder när det gäller både investeringar och trading. Det som fungerar för mig behöver inte fungera för andra och vice versa. Till och börja med finns det inga garantier att en kortsiktig affär går bra. När jag kör en trade är kravet först att det ska vara ett stort och stabilt bolag. Jag ska kunna tänka mig äga bolaget över en längre period. Jag tittar en del på teknisk analys men inte alltid. Är det en fallande kniv är chansen förstås sämre att lyckas med en kortsiktig affär. Ofta finns det också anledning att en aktie faller kraftigt. Skulle en aktie jag går in i fortsätta ner måste jag vara beredd att äga den över en längre tid. Det är ok om det är ett bra bolag. Men känns inte investeringen bra av någon anledning säljer jag hellre av än att behålla innehavet. Det kan även hända att jag tar en liten förlust om något annat case med bättre risk/reward dyker upp. Innan man gör en investering ska det alltid kännas rätt. Du ska helt enkelt veta varför du vill göra en investering just här. Kan jag inte tänka mig gå in med några hundra tusen kronor i det bolag jag vill äga avstår jag hellre. Är du säker på din investering kan du alltid öka på tids nog om ditt bolag går ner i pris. Är du osäker varför du köpt ett bolag är risken stor att du istället säljer det i panik när det kanske är som bäst köpläge. Jag tycker indexfonder är riktigt bra och jag tycker de flesta gör rätt att ha en stor del av portföljen passivt förvaltad. Men när det gäller investeringar är det framförallt ett bra bra tålamod som krävs samt att man vågar vara långsiktig. En hög sparkvot samt köp och behåll strategi ger bra resultat på sikt. Så fortsätt med de strategin.

  Tack för din kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera