fredag 7 juni 2019

Stärkt mitt ägande i Handelsbanken samt tagit in ett nytt bolag

Idag var det en ny dag och med det möjlighet till nya affärer. Handelsbanken har presterat riktigt dåligt den senaste tiden. Jag tror det mycket beror på oroligheter kring Brexit men även att investerare är oroliga hur Handelsbanken ska växa lönsamt även framöver. Sommaren 2016 var det stor oro för just Brexit och då var det ett ypperligt tillfälle att köpa Handelsbanken. Jag köpte en hel del aktier då. Då stod aktien lite högre än idag om man inte räknar med utdelningarna sen dess. Jag sålde sedan mina då 6000 Handelsbanken aktier när allt såg som bäst ut dvs vid toppen 2017. Sålt Handelsbanken. Det visade sig vara en bra affär tids nog.

Historiskt sett har Handelsbanken vart ett av världens bästa bolag och från år 1900-2009 genererade banken 1.9 miljoner procents avkastning och då är inte utdelningarna inräknade under dessa år. Som även dem var generösa under många år. Det var betydligt bättre än tex Warren Buffetts Berkshire Hathaway som hade en kursuppgång på 362.300 procent mellan 1964-2009. Handelsbanken har även presterat bra i sämre tider när de andra bankerna vart nära att gå omkull. Jag passar med det på att åter handla aktier när andra är skeptiska.

Hur Handelsbanken kommer prestera de närmaste 100 åren är inte lätt att svara på. Men min tro är att deras affärsidé kommer fungera även i framtiden även om konkurrensen är betydligt hårdare idag än förr i tiden.

Med det har jag ökat på med 1000 aktier idag. Priset var 91.38 kr per aktie.

Förutom detta har jag sålt samtliga mina aktier i Investor. Dessa såldes för 425.80 kr st. Min Investor investering har främst bestått av swingtrading och det med lånade pengar. Det blev till slut en helt ok vinst på min investering men idag valde jag att placera om pengarna. Jag tycker fortsatt Investor är ett fantastiskt bolag och kommer säkert tillbaka som ägare någon gång i framtiden.

Pengarna från Investor valde jag istället att investera i SCA B. 3000 aktier köptes in för 71.42 kr st. Dessa såldes sedan för 72.38 kr st och köptes till sist tillbaka för 72.16 kr st. Med det är jag öppen att köra lite swingtrade i SCA framöver om tillfälle ges. Annars kan jag gärna tänka mig vara långsiktig ägare i detta bolag. Jag tycker ett pris runt 70 kr för SCA känns attraktivt och därför valdes detta bolag framför Investor idag. Precis som Investor är även SCA ett välskött och bra bolag samt förhållandevis lågt värderat. Jag tror det finns goda möjligheter till en bra avkastning på lite längre sikt.  Med det är portföljen fortsatt belånad till viss del.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig helg :-)

8 kommentarer:

 1. Fina köp och kul med nytt innehav också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividend Story.

   Ja ibland är det kul med något nytt bolag till portföljen :) Vi får se hur SCA presterar framöver.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Coolt, du "Swingar" på Slimis. Själv undrar jag över när "den blonda tofsen" skall ge upp sitt envisa handelskrig, och det verkar inte som om Kina tänker backa. Importerad elektronik kommer att bli dyrae framöver. Själv kör jag på med att öka i mina indexfonder, eftersom de inbringat mest pengar över tid.

  Skall bli roligt att se hur din trading går framöver.

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VÄL.

   Bara hoppas att handelskriget löser sig tids nog och att USA och Kina kommer överens. Den som lever får se hur det går. Kul att det går bra med ditt sparande. Ja vi får se om det blir någon trading den närmaste tiden. Kommer uppdatering isåfall.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Bra blogg du har, gillar det du skriver. Funderar själv på att ta in skog i portföljen, men Stora Enso om de går ned mot 8 Euro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stojko.

   Stora Enso är nog inte alls fel på lite längre sikt då företaget verkar gå bra överlag. Har en bra vän som jobbar där och brukar fråga han hur det går på fabriken. För drygt 1 år sedan såg allt väldigt ljust ut. De skulle bland annat producera en parfymförpackning till Zlatans parfym som det var väldigt bra marginal på. Men senare under året var de tänkt att de skulle köra hela julen men sen blev det inställt då det inte kommit in lika mycket ordar som det var tänkt. Nu låter det som att det kommer gå skapligt i år även om det inte är lika bra som förra året. Svårt att säga vart aktien tar vägen den närmaste tiden men även jag skulle kunna tänka mig äga bolaget på lite längre sikt.

   Tack för att du följer bloggen och kommenterar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Spännande med nytt bolag i portföljen! Bara mata på mot 3 mille nu! :)

  Mvh / Frihetsmaskinen – Följ min resa till ekonomisk frihet!

  SvaraRadera
 5. Hej Frihetsmaskinen.

  Vidare mot 3 miljoner!

  Tack för din kommentar :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera