tisdag 18 juni 2019

Minskat min belåning samt stärkt mitt ägande i Handelsbanken

Idag tog jag beslutet att sänka min belåning igen. Då jag den senaste tiden kört en hel del swingtrading behöver jag ett visst utrymme ifall nya möjligheter uppstår. I och med min senaste investering i Kinnevik minskade låneutrymmet och jag har nu åter dragit ner min belåning så att hela min portfölj belånas till 0 % ränta igen. För att kunna göra detta fick Kinnevik tillfälligt lämna portföljen. Mina 800 aktier såldes idag för 246.63 kr st. Jag har fortsatt stark tilltro till Kinnevik men denna investering var gjord med lånade pengar och med det är jag lite extra försiktig. Det blev iallafall en liten kortsiktig vinst i Kinnevik och det är inte omöjligt att jag återkommer i aktien inom närtid om läget känns rätt. Förutom detta återköpte jag även 1000 aktier i Handelsbanken för 92.08 kr st. Jag sålde tidigare av just 1000 Handelsbanken aktier för 92.62 kr st  för att kunna göra en investering i Kinnevik. Dessa aktier är nu återköpta lite billigare.

För övrigt har inte portföljen presterat fantastiskt den senaste tiden trots några lyckade swingtrade i portföljen. Det som dragit ner avkastningen i portföljen är framförallt Handelsbanken. Banker överlag har gått dåligt ett tag men på lite längre sikt tror jag denna sektor kan ta revansch. Bankaktier svänger ganska mycket generellt över tid och nu när räntorna är låga straffas även bankerna. Tidigare straffades fastighetsaktier då man trodde på högre räntor framöver. Nu gynnas istället fastighetssektorn då allt fler tror på lägre räntor under en längre tid och det innebär också höga värderingar inom sektorn. Det lär väl visa sig tids nog hur räntan går men i dagsläget tycker jag Handelsbanken känns köpvärd på lite längre sikt.

Efter mina förändringar är gjorda är portföljen nu värd ca 2 150 000 kr när belåningen är betald. Som mest har portföljen vart värd drygt 2.2 miljoner och jag hoppas vara där snart igen. För att nå dit inom närtid hoppas jag att Handelsbanken kan komma med någon glädjande rapport framöver. Den som lever får se.

Uppdatering: Idag den 19:e gick Handelsbanken upp samtidigt som Kinnevik backade. Jag valde därför att åter sälja av 1000 Handelsbanken för 92.78 kr st och återköpte även 800 Kinnevik för 245.57 kr st. Med det ligger portföljen åter lite mer belånad. Får se om det uppkommer någon mer bra affär idag. Kommer ytterligare uppdatering i så fall.

Uppdatering 2: Idag den 20:e gick Kinnevik upp och Handelsbanken backade igen. Jag valde därför att åter köra en swingtrade. 800 st Kinnevik såldes för 248.30 kr st. In köptes 1000 Handelsbanken för 92.48 kr st. Med det är portföljen åter nere på en belåningsgrad som innebär 0 % ränta. Kommer uppdatering om någon ny affär görs.

Uppdatering 3:

Sålde 1000 Handelsbanken för 92.48 kr och återköpte 800 Kinnevik för 247.10 kr st.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig Tisdag kväll :-)

6 kommentarer:

 1. Hur kommer det sig att du inte sprider riskerna mer?

  Tack för ett spännande inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Jag har alltid haft en ganska koncentrerad portfölj och trivs ganska bra med det. Men har även Avanza Zero för en viss riskspridning.

   Tack för att följer och kommenterar bloggen :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hej Slimis, alltid roligt att se någon med en annorlunda vinkling på sina innehav!

  Jag har sålt aktieinnehav för 65 000:- under senaste två veckorna. I skrivande stund har jag bara fem aktieinnehav kvar. Dessa har god utdelning, men utgör nu bara 40% av min totala portfölj.

  Jag har lagt in 70 000:- i en räntefond, men resten av mitt samlade innehav är fördelat mellan fyra st indexfonder. Alltså, jag försakar direktavkastningen tillfälligt genom att investera i index. Jag har haft flera bolag på sistone, däribland Handelsbanken som är på ett sluttande plan men en god utdelare.
  Just nu svider det att vikta om, men jag är ingen trader och siktar inte på feta utdelningar.

  Hoppas att du har flyt på investeringarna

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VÄL.

   Eftersom du behöver pengar till ett boende inom närtid tycker jag att du gör helt rätt att lägga dessa i en räntefond. Det kan hända alldeles för mycket på kort sikt och just pengar man ska inom närtid bör man inte ta alldeles för mycket risk med. Indexfonder är bra på sikt. Hur kommer du göra med sparandet tids nog om du köper ett boende? Är tanken att spara mer på börsen igen eller kommer du amortera ner lånet mer?

   Hoppas att allt går bra för dig med dina framtida planer :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Hej Slimis!

  När bostaden är köpt kommer jag att börja om. Men jag kommer från start ha två st ISK-Konton. Det första kommer vigas åt en egen sammansatt högutdelande aktieportfölj. ISK-nummer två är reserverad för indexinvesteringar. Jag kommer att göra jämförelser över tid, men gissar vad utgången kommer att bli rätt snart :)

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen VÄL.

   Det låter som en bra ide. Ser fram emot att läsa mer om ditt boende tids nog :-) Samt hur du gör med ditt sparande.

   Mvh Slimis

   Radera