måndag 3 juni 2019

Bra läge att köra Arbitrage i Handelsbanken aktien

De senaste dagarna har priset på Handelsbankens B aktie dragit ifrån A aktien och handlas i skrivande stund ca 80 öre högre i pris. Denna typ av prisskillnad är något jag själv utnyttjat under flera år och tjänat mycket pengar på. Är du långsiktig i Handelsbanken och har aktierna på ett ISK är det ett fantastiskt sätt att få lite extra pengar gratis.

Vi säger att du just nu äger 1000 Handelsbanken B. Priset när du säljer är just nu 93.20 kr per aktie. Du säljer aktierna och köper istället 1000 Handelsbanken A för 92.40 kr st. På så sätt får du 800 kr över - courtagekostnaden. Du kan då öka på ditt innehav i Handelsbanken A eller behålla mellanskillnaden på bytet av aktierna. Jag valde själv att idag åter minska ner lite i Lundbergföretagen, närmare sagt 300 st aktier är sålda för 308.43 kr st För pengarna har ytterligare 1000  Handelsbanken aktier köptes in för 92.37 kr st. Bankerna är rejält pressade överlag just nu då marknaden tror på sämre tider. Har man lite is i magen tror jag en investering i banksektorn kan vara bra på lite längre sikt från dagens nivåer.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Utnyttjar ni arbitragemöjligheten i Handelsbanken? 


3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Hej vad menas med detta på avanza ? "Summa alla transaktioner på konton SEK". Är det hur mycket sammanlagt jag har satt in med mina egna pengar i portföljen ? För jag har satt in och tagit ut rätt många gånger så har noll koll på hur mycket jag egentligen satt in portföljen. Skulle vilja se om jag ens har gjort nån vinst på portföljen. Totaltvärde längst upp till höger är 120k och summan av transaktioner är 117k betyder det att jag gjort en vinst på 3k då ? Tacksam för svar hoppas du hjälper mig

  SvaraRadera
 3. Hej Alex.

  Om jag har förstått det rätt så stämmer det att du i detta fall gjort en vinst på 3k. Detta är vinsten efter att din courtagekostnad är betald.

  Se gärna mitt gamla inlägg om min swing trade i Investor. Där står den totala summan jag ligger plus på affärerna gällande Investor. Hoppas detta kan hjälpa dig.

  https://slimis20.blogspot.com/2019/05/transaktionshistorik-investor.html

  Mvh Slimis

  SvaraRadera