måndag 11 mars 2019

Sålt Nordea idag

Idag sålde jag av mina 500 aktier i Nordea för 82.67 kr st. Samtliga aktier köptes in för 1 vecka sedan för 80 kr st. Sedan dess har jag kört lite swingtrading inom aktien till idag och även det har gett lite extra avkastning. Tanken var att först behålla innehavet och ta utdelningen. Men just nu väljer jag att ta en snabb vinst i aktien. Det är dock inte omöjligt att jag hoppar in i aktien igen om priset av någon anledning skulle sjunka framöver. Men annars är Handelsbanken fortsatt mitt top pick i sektorn och genom dagens försäljning har jag lite likvider om något nytt intressant investerings case skulle dyka upp inom närtid. Vi får se hur pengarna placeras tids nog igen.

Uppdatering:

Pengarna från Nordea är återinvesterade i 400 st Handelsbanken A för 104.70 kr st. I och med denna investering har jag nu återköpt 5900 av de 6000 aktier jag sålde i Handelsbanken 2017. Nu i efterhand är jag nöjd med mitt beslut att sälja aktien på topp nivåer för att sedan köpa tillbaka den betydligt billigare. När utdelningarna trillar in nu under våren kommer de sista 100 aktierna köpas tillbaka. Efter det kommer det bli mer fokus på andra investeringar. Kommande år hoppas jag givetvis att Handelsbankens aktie ska ta fart igen. Med det håller jag tummarna att Handelsbanken ska prestera bra även i framtiden. 

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag önska alla läsare en fortsatt trevlig vecka :-)

9 kommentarer:

 1. Kommer behålla Nordea ett tag nu, de har ju en tendens att vara cykliska, jag minns jag köpte dagen efter brexit, därefter stack kursen iväg rejält och man kunde sälja på topp, för att senare åter igen gå tillbaka. Titta Juli 2016 till dec 2018. Dock har den i nuläget god uppsida och väldigt bra DA. Vi får väl se om de kan få fart på sin Nordea Investor, samt undvika en massa böter för penningtvätt.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen. Även jag tror att aktien kan gå bra framöver. Jag är dock ganska oinsatt i bankens verksamhet och känner att jag äger så pass mycket bank redan genom min indexfond, investmentbolag och Handelsbanken innehav. I dagsläget är jag nöjd med den kortsiktigt fina avkastningen som Nordea har gett mig. Jag gillar fortsatt Nordea och hoppas deras tjänst Investor kommer fungera bättre i framtiden då planen är att ha kvar mitt aktiesparande här. Tack vare Nordea Investor har jag gjort många bra affärer som inte skulle kunnat gjort hos Avanza. Courtage skillnaden blir stor över tid.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Ja, Nordea Investor är ett kapitel för sig. Bra priser men gränssnittet gör att det kryper i magen på mig. Synd, de hade kunnat få med sig väldigt många Avanzianer, och Nordnettare om de hade kunnat få ordning på detta.

   Radera
  3. Vi får hoppas de fixar till sidan ordentligt framöver. De som får smak för lågt courtage har svårt att använda de dyra nätmäklarna igen.

   Mvh

   Radera
 3. Svar
  1. Hej Aktiepappa.

   Tack för det :-)

   Ha en bra dag.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Ja, skarpt jobbat med tradingen. Men Nordea har ju så fin utdelning i år, den får du se till att inte missa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tioårsplanen.

   Tack för det! :) Ja det finns gott om högutdelare i år och speciellt Nordea. Har fått en lite värdestegring från Nordea och det är inte fel det heller :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera