måndag 4 mars 2019

Har tagit in Nordea i portföljen

Idag kom beskedet att även Nordea misstänks för penningtvätt. Med det var aktien ner som mest runt 6 % under dagen men återhämtade sig tids nog. Just Nordea har inte tidigare lockat mig som investering. Men under dagen såg jag en bra möjlighet till lite swingtrade i aktien och det hela slutade ganska bra. Totalt köptes och såldes aktien i flera omgångar och det hela slutade med en vinst på drygt 1000 kr minus courtage. Nordeas aktiekurs stängde dock lite lägre än mitt sista köp. Omsättningen låg på 3.3 miljarder och jag kan tänka mig att jag inte var den enda som körde lite swingtrade idag. Nordea aktien har under en tid varit pressad och handlas nu under sitt eget kapital och en direktavkastning på nästan 9 %. Givetvis känns det inte alls bra att banken misstänkts för penningtvätt. Men i förhållande till Danske Banks misstänkta transaktioner på 2000 miljarder och Swedbanks 40 miljarder känns Nordeas misstänkta summa på 7 miljarder som småsummor. Med det är jag inte alls lika orolig att USA ska bötfälla banken med några större summor och därför vågade jag ta en position i banken idag. Jag ser det även positivt att Gardell nyligen  har gått in i bolaget och på lite sikt hoppas jag att aktien kan uppvärderas. Mitt köp i Nordea motsvarar drygt 2 % av portföljen och i dagsläget har jag inga planer att öka mer.

Nordea är ett komplement till min Handelsbanken investering som är mitt top pick i banksektorn. Tanken är att behålla innehavet och ta utdelningen om 25 dagar. Men skulle det visa sig att penningtvätten är mer omfattande än jag tror eller att det inte känns rätt med denna investering kommer jag sälja mitt lilla innehav i banken. Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Har ni köpt eller sålt Nordea de senaste dagarna?


8 kommentarer:

 1. Hej Slimis! Jag har ökat i Nordea så nu är de nr 2 i storlek hos mig, ca 10% av portföljen. Med Cevian som ägare blir det nog bra och med ny ordförande som verkar duktig, även med dessa misstankar som kom idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nyttboende.

   Jag håller tummarna att vårt gemensamma innehav går bra nu framöver då :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Tyvärr köpte jag in Nordea lite för tidigt och har fått se dem tappa lite idag. Ingen katastrof då de hade gått upp sen jag köpte dem för 79,81 kr i början av januari. Tror det kommer visa sig vara en bra affär på sikt.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiepappa.

   Det var ett bra inköpspris. Vi får se hur banken går framöver. Det väntar en rejäl utdelning snart iallafall :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Yes, har också plockat in dem i portföljen. Även ökat i Sampo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Vardagsekonomen.

   Ja Sampo är ju även det ett bra alternativ om man vill äga Nordea. Håller tummarna att båda aktierna presterar bra framöver.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Nordea är ett av mitt största innehav sedan tidigare så har inte ökat något ytterligare de senaste dagarna :)

  SvaraRadera
 5. Ok det var som tusan :) Det är intressant att följa upp vilka bolag du äger och jag ser fram emot att se hela din portfölj tids nog :-)

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera