tisdag 12 februari 2019

Vimla fyller 5 år och förändring i portföljen

Vimla fyller 5 år

Till och börja med vill jag berätta att Vimla nu fyller 5 år och med det har de sitt bästa erbjudande någonsin.

Just nu får du 5 månader till halva priset och på det 55 GB surf gratis. Abonnemanget har ingen bindningstid så skulle du inte vara nöjd är det bara säga upp det direkt.  Som jag skrivit tidigare ger jag mina läsare 10 kr rabatt varje månad resten av era liv om ni använder min tipslänk. Genom att ni är min Vimla vän ringer jag gratis varje månad men skänker även allt överskott till välgörenhet varje månad. I dagsläget har jag 34 vänner och det ger mig 340 kr rabatt på min telefonräkning varje månad. Vimla fungerar på det sättet att för varje vän du skaffar får du 10 kr rabatt varje månad. Du ger det samma tillbaka till din Vimla vän. I dagsläget krävs det 10 Vimla vänner för att ringa gratis. Skaffar ni fler vänner kan ni höja er surf eller skänka bort överskottet till välgörenhet. Det bästa med Vimla är den goda kundservicen. Men även att abonnemanget är billigast i Sverige och på sikt finns det som sagt möjlighet att både ringa gratis och skänka pengar till de som behöver de mest.

Vill ni spara pengar och samtidigt bidra till välgörenhet rekommenderar jag att bli min vän. Det finns roligare saker att lägga pengarna på i livet än en telefonräkning. Ni som redan är min Vimla vän vill jag åter säga tack för ert stöd. Er vänskap gör skillnad.Förutom detta valde jag att göra en förändring i portföljen.

Hufvudstaden har fått lämna portföljen tillfälligt i förmån för Handelsbanken. 1000 st Hufvudstaden har sålts för 146.40 kr st. Istället har 1500 Handelsbanken A köpts in för 99.64 kr st. Med det fick jag lägga till lite pengar för att få ett jämt antal Handelsbanken aktier. Orsaken till försäljningen är flera. Jag tycker fortsatt att Hufvudstaden är ett fantastiskt bolag. Men aktien har gått riktigt svagt den senaste veckan efter att ha gått riktigt starkt under en period. Just nu tycker jag aktien har en ganska hög värdering och samtidigt lockar det att öka i Handelsbanken då jag tror avkastningen den närmaste tiden framöver kan bli bättre där. Jag kan mycket väl ha fel men detta beslut känns iallafall rätt just nu. Jag har den senaste tiden funderat mycket på Handelsbanken. Då jag 2017 sålde av mina då 6000 aktier var det just för att bolaget var högt värderat i kombination med en sämre utdelning än jag tänkt. Priset när jag sålde var mellan 125-132 kr per aktie då jag sålde i omgångar. Sommaren 2018 köpte jag åter 3000 aktier kortsiktigt till portföljen mellan 94-98 kr st. Dessa såldes efter en kort tid med drygt 30000 kr i vinst. Sedan dess har aktien åter hamnat under 100 kr och jag tror det kan vara ett bra läge att öka igen. Jag tyckte den senaste rapporten var helt ok trots en lite sämre utdelning än väntat samtidigt som jag tycker banken känns ok värderad. Då jag tyvärr inte har några likvider liggande fick därför Hufvudstaden lämna portföljen tillfälligt. Jag kan mycket väl ta in Hufvudstaden som enskilt bolag igen om läget känns rätt. Annars äger jag bolaget med substansrabatt genom Lundbergföretagen. Framöver kommer jag stärka mitt ägande i Lundbergföretagen och med det kommer jag även öka mitt ägande i Hufvudstaden då nästan 20 % av Lundbergföretagens substansvärde består av just Hufvudstaden. Jag kommer givetvis uppdatera när jag gör någon förändring i portföljen igen.

Förutom detta har portföljen presterat riktigt bra detta år. Från att ha varit nere i 1.7 miljoner i portföljvärde i slutet av förra året har nu portföljen växt på sig bra och passerade idag 1.9 miljoner igen.

Jag vill framförallt tacka mitt största innehav H&M för den goda kortsiktiga avkastningen. Bolaget är upp över 12 % i år och min förhoppning är givetvis att aktien kan fortsätta gå bra framöver. Min andra förhoppning är att Handelsbankens aktie kan få lite fart och med det prestera lite bättre framöver. Jag håller som sagt tummarna att portföljen kan fortsätta leverera en ok avkastning och satsar på att nå 2 miljoner i portföljvärde inom närtid.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig vecka :-)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar