onsdag 13 februari 2019

Åter ägare i Hufvudstaden

Då var det en ny dag på börsen och nya möjligheter. Efter att igår sålt av mitt innehav i Hufvudstaden kom idag ångesten att separera från det. Som tur var gick Hufvudstaden ner lite till samtidigt som Handelsbanken gick upp lite i pris. Jag bestämde mig därför att åter köra en swingtrade. Problemet i morse var att Nordea Investor krånglade. Det gick helt enkelt inte att lägga en order. Efter 10 minuters väntan till kundservice kunde slutligen en handläggare på Nordea hjälpa mig att lägga 2 ordar. Det är just detta som är nackdelen med Nordea Investor. När en bra affär dyker upp kan man missa att göra den för att Nordea har tekniska problem. Det är som sagt inte första gången detta händer men jag hoppas givetvis på förbättring framöver.

Hursomhelst så sålde jag idag 1500 Handelsbanken A för 100.30 kr st. Istället köptes 1000 Hufvudstaden tillbaka för 146.30 kr st. Efter courtage har dragits blev det en vinst på runt 750 kr. För dessa pengar har jag köpt in 2 Lundbergföretagen för 284 kr st och resterande pengar får ligga kvar i kassan tillsvidare. Med denna affär fortsätter jag stärka mitt ägande inom Lundbergsfären och behåller samtidigt mitt innehav i Hufvudstaden. Även om värderingen känns lite hög just nu vill jag fortsatt behålla mina aktier. Hufvudstaden är ett fantastiskt bolag och samtidigt passar det bra i min portfölj för lite mer riskspridning. Det är dock inte omöjligt att jag ökar på lite i Handelsbanken kommande lön om aktien håller sig runt 100 kr. 

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag önska alla läsare en god fortsättning på veckan :-)

4 kommentarer:

 1. Hej Slimis.
  Mycket aktiviter senaste dagarna? Hehe. Hur ser du på din aktieportfölj jämfört med portföljen bara med Avanza Global och Avanza Zero avkastingsmäsigt? Hur ser det ut i % Globalt/Sverige totalt? Jag har bara Avanza Global 100% men funderar att vikta en del till Avanza Zero? Din syn på hur mycket är lagom i Sverige AZ? Lycka till.
  Mvh.jacke77

  SvaraRadera
 2. Tjenare Jacke.

  Mitt mål är att prestera minst lika bra som index över tid. Skulle min avkastning bli märkbart sämre kommer jag gå över mer till indexprodukter. Men än så länge har portföljen lyckats lite bättre än index och därför fortsätter jag att placera där jag tror pengarna kommer göra mest nytta framöver. Jag har ju även en del pengar i Avanza Zero samt lite pengar i Avanza Global som hjälper till för en bättre riskspridning. Men jag har nästan alla mina sparpengar placerade i svenska tillgångar. Genom att handla här i Sverige håller jag nere courtagekostnader. Jag slipper även valutarisken/möjligheten. Jag tycker även det är lättare att följa mina svenska bolag samt har den svenska börsen presterat bra historiskt. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan och jag är nöjd med de bolag som finns här hemma :-)

  Hur du ska göra med dina indexfonder är givetvis upp till dig. Men även en låg avgift äter upp din avkastning över tid och därför är Avanza Zero min favorit.

  Fortsatt lycka till med ditt sparande.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Välkommen tillbaka! Själv har jag varit ägare hela tiden du var och "prasslade". Hur ser du på Hufvudstadens Q4, själv tyckte jag det var solitt och förutsägbart, något som brukar känneteckna Lundberg företag.

  Med vänlig hälsning JFG

  SvaraRadera
 4. Hej JFG.

  En riktigt trevlig och fin rapport från ett fantastiskt bolag :-) Vi får hoppas att bolaget fortsätter prestera bra i framtiden.

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera