torsdag 17 januari 2019

Då var jag åter ägare i Hufvudstaden

Efter gårdagens försäljning av mina Hufvudstaden aktier fick jag idag ånger att jag sålde av dessa. Hufvudstaden är ett bolag jag troligtvis kommer äga hela mitt liv antingen som enskilt innehav eller via Lundbergföretagen. Fördelen att äga Hufvudstaden som enskilt bolag i portföljen är att jag själv kan välja vart jag ska återinvestera utdelningen alternativt konsumera pengarna. Via Lundbergföretagen styr Fredrik Lundberg vart återinvesteringen ska ske och endast en mindre del av vinsterna delas ut till oss aktieägare.

Jag valde iallafall idag att sälja av 531 Lundberföretagen för 277.60 kr st och istället återköpa 1000 Hufvudstaden för 147.20 kr st. Med det köpte jag tillbaka mina Hufvudstaden lite dyrare än jag sålde för igår. Samtidigt gick mina att Lundbergföretagen upp 3.60 kr per aktie sedan jag köpte dem igår. Det hela slutade med att min swing trade gav mig 1800 kr i vinst - 350 kr för courtage samt att jag fick köpa tillbaka tillbaka mina 1000 Hufvudstaden aktier 150 kr dyrare. Totalt blev det ca 1300 kr plus på affären. Med det blev det 4 st Lundbergföretagen gratis till portföljen samt lite extra likvider på kontot. Givetvis gick Hufvudstaden ner efter min affär och kanske skulle jag haft lite is i magen och väntat in ett lägre pris. Men det är alltid svårt att sia hur aktiemarknaden beter sig och risken finns ju alltid att man får köpa tillbaka dyrare än man tänkt sig.

Med det håller jag tummarna att Hufvudstaden fortsätter prestera bra framöver.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Önskar även alla läsare en trevlig Torsdag :-)

6 kommentarer:

 1. Bra gjort!

  Brukar du göra swing-trades med Hufvudstaden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Spara klokt. Har kört swing trade i flera aktier de senaste åren. Bland annat Hm, Shb, Wallenstam, Hufvudstaden och även Volvo för länge sen. Annars kan det bli mer korsiktiga affärer i bolag jag tror kan prestera bra på kort sikt. Fokus ligger på Large cap bolag här i Sverige.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hur kan du köpa för 170.20 kr när kursen är under 150 kr??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Skrev fel i inlägget. Tack som uppmärksammade det. Har ändrat nu :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Tjenare Slimis!
  Måste säga att jag blev ganska förvånad igår när jag läste att du sålt dina Hufvudstaden. Det är en aktie jag vill ha i min portfölj. Glad att se att du "tagit dig samman" igen, så att säga he he he.
  Lägg dom där aktierna i byrålådan så ska du se att det blir en mycket bra investering på sikt.

  Mvh / K

  http://kollpakontot.blogspot.com/

  SvaraRadera
 4. Hej K.

  Ja det känns bra att ha bolaget i portföljen igen. Då bolaget ständigt känns högt värderat kliar det i fingrarna att sälja ibland. Men jag tror som sagt att bolaget kommer vara betydligt mer värt i framtiden. Fastigheter i bra lägen kommer troligtvis alltid vara attraktiva både att äga och hyra.

  Tack för kommentar :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera