fredag 5 oktober 2018

Ökat på i Danske Bank

Då var det Fredag igen och sista dagen på börsen för den här veckan. Idag backar mina fastighetsaktier men även mitt innehav i Industrivärden som rapporterat en betydligt sämre resultat än Stockholmsbörsen i år. Annars tuffar mitt största innehav H&M på bra och är strax uppe i 170 kr. I Di rapporterar man att H&M pressar hyresvärdarna för att få bättre hyresvillkor. Några bolag som uppges i artikeln är Diös, Vasakronan och Ikeas ägare. Jag tror det finns bra möjligheter till bättre hyresvillkor framöver. Annars har mitt inköp i Novo Nordisk ökat lite i värde sedan mitt inköp igår. 

Danske Bank har däremot fortsatt och rasa idag. Det finns många oklarheter kring bolaget och givetvis skapar detta osäkerhet och oro i aktien. Danske Bank skriver idag att utlandstransaktioner inte är exceptionellt höga. Morten Mosegaard skriver också att banken känner sig "hyfsat lugn" kring bankens upplåningssituation och därför ser man ingen risk att Danske Bank skulle skäras av från det amerikanska banksystemet till följd av penningtvätt skandalen i Estland. Man uppger även att man samarbetar med myndigheterna och att Danske Bank avser återföra kapital till aktieägarna så snart som möjligt.


Som jag skrev om igår var jag intresserad att öka både i Novo Nordisk och Danske Bank om aktierna blev billigare. Sagt och gjort. I och med dagens nedgång i Danske Bank har aktien tappat över 40 % sen toppen och med det stärker jag åter mitt ägande i banken. Idag köptes ytterligare 300 aktier i Danske Bank in till portföljen. 150 aktier köptes in för 147.30 DDK st och 150 st köptes för 143.35 DDK st. I och med det har jag nu investerat drygt 100 000 kr i Danske Bank de 2 sista dagarna. Innehavet motsvarar nu drygt 5 % av portföljen. Ska jag öka ytterligare  vill jag ha ett betydligt lägre pris på aktien. Annars är jag nöjd med mitt nuvarande innehav. En annan sak som hände idag var att jag lyckades byta ut mina Handelsbanken B aktier mot A varianten. Pga klantighet misslyckades jag i sista stund med bytet och det hela slutade  med några hundra kronor i förlust. Lärdom av detta är att se över arbitrage bytet ordentligt innan jag gör en affär igen. 
Med det har min kassa minskat ytterligare. Men det är bra då jag till största del vill vara exponerad mot börsen. Min sparhorisont är lång och min förhoppning är att pengarna växer bäst på börsen över tid, även om det innebär en högre risk. Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.
Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig helg :-) 

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Köpte också lite bank då alla gått ner en del på grund av detta.
  För min del ökade jag i Swedbank. Men i sammanhanget var det inte mycket att skryta om, 3 aktier. Vi har lite olika summor att handla med men så kan det vara :)
  Hoppas din investering i Danske bank går bra.
  Mvh PB?

  SvaraRadera
 2. Hej PB.

  En liten investering är bättre än ingen alls :) Jag hoppas att även Swedbank blir en bra investering för dig.

  Tack för kommentar :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera