tisdag 16 oktober 2018

Då var jag åter fullinvesterad i Wallenstam

Idag tog jag beslutet att åter köpa in de sista 100 Wallenstam aktier jag tidigare sålde. Idag köptes dessa aktier in för 82.10 kr st. Som jag skrivit tidigare sålde jag av mina då 700 st Wallenstam aktier för 91 kr st. Kurspotentialen upp såg just då begränsad ut och det tog bara några veckor innan aktien sjönk ner till mer rimliga nivåer. Nu är det ju svårt att sia om hur aktien går framöver men jag vill fortsatt vara ägare i detta fantastiska bolag. Med dagens köp har jag köpt tillbaka samtliga 700 Wallenstam aktier för 83.80 kr st i snitt. På så sätt har jag utnyttjat kursrörelsen i aktien och på så sätt köpt tillbaka samma innehav som jag hade tidigare ägde men för drygt 5000 kr mindre. Detta är andra gången jag lyckas med detta i Wallenstam. Sist lyckades jag sälja av hela mitt innehav runt 82 kr och samtliga aktier köptes tillbaka ner mot 70 kr. På längre sikt är det givetvis svårt att tajma in sälj och sedan köpa tillbaka aktier billigare. Men så länge någon aktie jag äger känns tillfälligt övervärderad är jag bered att ta en chans att återköpa billigare tids nog igen. Med detta köp minskar jag åter min kassa och det är inte länge innan jag är fullt investerad igen. Samtidigt verkar börsen överlag vara översåld just nu och det verkar finnas en hel del pengar utanför börsen. Jag förstår att det finns oro att börsen ska gå sämre framöver men för egen del är det mina pensionspengar jag har på börsen och dessa ska sparas över lång tid. Då jag har många år kvar till pension kommer jag uppleva någon typ av kris tids nog. När kommande kris kommer är dock svårt att säga och för egen del hade det vart bättre nu, än om några år. Med dagens köp håller jag nu tummarna för Wallenstam framöver, men även mina övriga fastighetsbolag.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Vilka fastighetsaktier äger ni?


10 kommentarer:

 1. Jag äger Castellum sedan länge, och kommer behålla länge ifall inte ngt dåligt händer bolaget förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Castellum gillar de flesta i bloggosfären :) Jag hoppas bolaget fortsätter prestera bra.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Svar
  1. Balder har en fin historik :)

   Hoppas din investering blir bra på sikt. Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Tack för den vänliga kommentaren på min sida. Jag har inte köpt enskilda aktier på länge nu, utan fördelar om så andelen indexfonder väger tyngre. När jag har jämnat ut innehaven kommer jag börja shoppa aktier till våren igen.

  Bra att du ligger på!

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VÄL.

   Det var så lite :-) Indexfonder är ett bra alternativ och passar de flesta bra. Hoppas du hittar lite intressanta aktier till våren.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Hej, har Diös, Bonava, Hemfosa, Akelius, Balder, Fast Partner och SBB i Sverige och sen ett stort antal REITs i framförallt USA men även Singapore, Hong Kong, UK, Italien och Tyskland. Har portföljen på min blogg om någon är intresserad. Hälsningar, T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Toscananext.

   Det var en imponerande lista av fastighetsbolag :-) Jag ska titta närmare på din portfölj så fort jag har lite tid över.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Hej slimis hur räkna man ut sin DA på sin portfölj ? Och är det bättre och billigare att bo i bostadsrätt vs hyra ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Jag vet inte om Avanza kanske har någon sån funktion där man kan se det? Annars kan man ju räkna ut det med miniräknare genom att dela utdelningarna med portföljvärdet. Gällande bostadsrätt har det vart billigare att bo så än att hyra sin bostad historiskt. Men det finns ju givetvis risker med att köpa ett boende. Man kan ju bland annat titta på 90 tals krisen där många blev skuldsatta i många år efter då räntorna gick upp och många förlorade sina jobb. De fick sälja med förlust. Mitt tips är att köpa om du är säker på att du vill bo där länge samt har en marginal i din ekonomi att låna till en bostad.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera