fredag 26 januari 2018

Månadens inköp

Då var det dags för lön igen och givetvis fortsätter jag mitt månadssparande. Förra månaden slutade riktigt bra då det blev en hel del jobb plus lite extra betalt över julen. Totalt blev det 182 timmars jobb och lönen landade på 29000 kr netto. Tyvärr gick det åt en del pengar över jul så det blev ändå en sämre sparkvot än jag hade tänkt mig denna månad. Totalt  sparades 12400 kr undan till portföljen.

Vad har jag då köpt?

Som jag skrev om i mitt tidigare inlägg skulle jag köpa in ytterligare 15 H&M aktier till portföljen. Detta gjordes idag för drygt 158 kr st. Förutom detta placerade jag 10 000 kr i Avanza Zero denna månad. Jag har den senaste tiden vart dålig på att spara i indexfonder så jag tyckte det var dags nu. Framöver är tanken att spara lite mer i denna fond. Jag gillar Avanza Zero då den dels är gratis men även ger en bra riskspridning. Detta år ska jag försöka få ner mina courtagekostnader. Även om jag har en låg courtagekostnad på 0.06% så äter courtageavgifter upp alldeles för mycket avkastning på lång sikt. Tanken är att mer nysparande ska placeras i Avanza Zero och de utdelningar ska återinvesteras i nya aktier. På så sätt kommer kostnaderna för att investera minska och jag kommer även få en bättre riskspridning.

Rapportperioden har börjat 

Rapport perioden har börjat och det är givetvis är kul att se vilka bolag som levererar och vilka som kommer med besvikelser. Även om jag inte äger Telia kändes det kul att de äntligen kom med en positiv rapport samt att de höjer utdelningen. Fingerprint fortsätter att vinstvarna. Jag har aldrig vart intresserad av Fingerprint, men tycker verkligen att aktiens utveckling har vart tråkig för dess ägare. Byggrelaterade bolag har rapporterat lite sämre. Jag tror det kan ta ett tag innan byggrelaterade aktier börjar gå bättre igen. Var inte så mycket positivt på varken Skanska, NCC eller Bygg max rapporter. Har inte tittat närmare på Castellum men de verkar ha rapporterat bra som vanligt. Atlas Copco kom in idag. Lite sämre än väntat men bolaget går riktigt bra ändå. Kul att ägarna får en extrautdelning på 8 kr. Det tråkiga med Atlas Copco är den höga värderingen. Även Nordea har kommit med rapport som var lite sämre än tänkt på nästan alla punkter. Dock slår de till med en rejäl utdelning. En annan bank som har presterat bättre är Avanza som steg rejält på rapport dagen. Det ska bli spännande att fortsätta följa de olika bolagen under rapportsäsongen.

I och med detta inlägg blir det uppehåll här på bloggen i ca 10 dagar. Familjen åker till Sälen 1 vecka och jag har tagit ledigt från jobbet för en gångs skull. Jag har inte vart i Sälen på 25 år så det kommer nog bli kul. Det blir framförallt lite längdskidåkning men även att koppla av från vardagen.

Med det vill jag önska alla läsare en trevlig helg.


Har du gjort någon investering nu vid lön?  


6 kommentarer:

 1. Kul med en resa. Njut!
  Inga köp än. Väntar till nästa vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det :-) Det var kul att komma iväg en tur.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Ha en trevlig semester!
  Jag och vi andra håller ställningarna så länge :-)

  Med vänlig hälsning
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det Rille :-)

   Hoppas att även du hade en fin vecka :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Tankat över pengar till ett sparkonto som skall föras till ISK/KF när det är dags för inköp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok det låter som en bra ide :-)

   Har det blivit något inköp än?

   Mvh Slimis

   Radera