torsdag 6 juli 2017

Ökar i Axfood och Handelsbanken

Idag valde jag att öka på mitt ägande i Axfood. Aktien har tappat runt 10 kr på mindre än 3 veckor utan någon nyhet. Axfood är ett tryggt bolag jag vill äga på lång sikt och aktien känns som en stabil utdelare. 80 aktier har köpts in för 137.50 kr st. Med dagens kurs får man en direkt avkastning på runt 4.3% och det tycker jag är helt ok. Jag räknar med att Axfood kan behålla/öka utdelningen framöver. Jag hoppas även att deras senaste förvärv ska ge mervärde till oss aktieägare så småningom. Aktien har däremot gått ganska svagt den senaste tiden på börsen. Är aktien för högt värderad i dagsläget? Kanske är värderingen på väg ner en bit? Min plan är att fortsätta öka i Axfood om aktien fortsätter ner.

Det blev även ett inköp av 10 Handelsbanken B för 121.50 kr st. I övrigt har portföljen gått bra sedan Halvårsavstämning portföljen 2017. Mitt största innehav H&M är upp från 200 kr till nästan 215 kronor i skrivande stund. Det är glädjande att H&M har börjat röra sig uppåt igen. Dollarn fortsätter försvagas och jag tror H&M aktien kommer fortsätta slå index den närmaste tiden.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Hur är din syn på Axfood aktien?

6 kommentarer:

 1. Kul, jag ökade också lite i Axfood tror det blir bra på sikt! Jag tror att de likväl som Ica fick sig en törn efter Amazons köp av Whole Foods, men har inte djupgrävt i det! Mvh Kneg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg att även Ica gått ner lite. Vi får hoppas det blir bra på sikt :-)
   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Sneglat lite på Handelsbanken också, vid vilken nivå anser du den köpvärd?

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktieflickvännen.
   I förhållande till mycket annat tycker jag den är köpvärd just nu. Men helst vill jag betala runt 115 kr. Köpte en hel del runt 100 kr tidigare men den nivån är kanske för mycket att hoppas på. Bästa är ju att köpa banker vid någon större kris. Letar sig banken ner mot 100 kr igen köper jag gärna lite större poster.

   Tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Hej,

  Jag är också sugen på att öka på innehavet i Axfood då det är ett stabilt företag. Nästa gång kontot får påfyllning blir det antagligen ett köp. Förhoppningsvis, för min del, står kursen still de kommande veckorna..

  /Ekonomijakten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ekonomijakten.

   Får hoppas för din skull att priset går ner lite till dess :-)
   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera