måndag 10 juli 2017

Nordea Investor har legat nere idag

Idag har Nordea Investor haft problem.

Allt startade tydligen kl 08.30 nu på morgonen. Jag själv låg och sov halva dagen efter nattens jobb, så jag märkte inget. Loggade dock in lite senare hos Nordea och märkte att de hade problem. Det gick varken att göra några köp eller sälj transaktioner. Tjänsten har tydligen legat nere hela dagen och fungerade inte fram till börsen stängde. Detta är givetvis inte bra. Det påminner om när jag hade Comviq för länge sedan. Det gick varken att ringa eller surfa på en hel kväll. När jag sedan kontaktade kundtjänst ville de inte heller kompensera att jag inte hade kunnat använda min mobil under alla dessa timmar "Det var för kort tid som tjänsterna inte hade fungerat".

När man betalar för en tjänst vill man att den ska fungera felfritt. Det är givetvis inte ok att det ska vara fel på aktiehandeln en hel dag. Jag tänker på alla investerare som kör kortsiktig handel på börsen. Denna dag kan ha kostat dem en hel del avkastning.

Jag vet inte vad det här problemet beror på hos Nordea. De håller just nu på att jobba med problemet. Men jag hoppas att detta inte händer igen. Jag hoppas även att problemet är fixat till imorgon bitti. Jag kan godta att det är fel någon timme men en hel dag är oacceptabelt. Jag är tacksam för att ni på Nordea har pressat priserna, men ni måste jobba för en tryggare aktiehandel!

Har du varit med om något liknande problem förut?

2 kommentarer:

 1. Det där är inte bra. Inte bra alls. Speciellt inte för en "ny" aktör som Nordea. Jag kallar dem ny även om de är gamla men du förstår vad jag menar. Det kommer vara betydligt svårare för dem att få nya kunder efter det här.

  Har man tur så påverkar detta inte alls men för vissa och i vissa lägen kan en sån här grej vara katastrofal! Vi får hoppas att de har koll på läget nu och att det inte händer igen.

  SvaraRadera
 2. Så sant som det är sagt.
  Tjänsten verkar iallafall vara återställd nu på morgonen. Men har inte sett något vad det var som orsakade problemet.
  Ingen skada för min del iallafall :-)

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera