onsdag 31 maj 2017

Sålt Wallenstam

Idag blev det en försäljning av mina 600 Wallenstam aktier.  Aktierna såldes för 82 kr styck. Wallenstam köptes in för ca 2 månader sen. Priset jag då betalade var mellan 70-71 kr styck. Jag tyckte just då att aktien var undervärderad men den har uppvärderats snabbt och jag ser inte aktien som ett fynd i dagens läge. Jag väljer därför att sälja av och försöka få pengarna att växa snabbare i bolag jag ser större potential i. Under tiden jag ägt aktien har jag hunnit med att få en utdelning på 0.85 kr per aktie det vill säga 510 kronor. Värdeökning av aktien under tiden är närmare 7000 kr. Total avkastning på 2 månader är drygt 18%. Jag är nöjd med det och tackar Wallenstam för den fina avkastningen. Eventuellt kan jag tänka mig köpa tillbaka Wallenstam i framtiden men då vill jag se ett lägre pris. Fastighetssektorn går dock bra för tillfället så vi får se hur det går med det.

Vart investerar jag dessa pengar?

Givetvis ska pengarna jobba vidare för mig så de sattes snabbt i arbete. 190 Kinnevik B har köpts in för 246 kr styck. Det blev även 10 stycken Telenor 137.90 kr och 7 stycken Handelsbanken B för 120.40 kr styck. I och med detta stärker jag mina positioner i Kinnevik. Jag tycker det är ett av få köpvärda investmentbolag i dagsläget. Substansvärdet ligger runt 295 kronor samtidigt som aktien ligger under 250 kronor. I dagsläget när de flesta investmentbolag handlas med premie tycker jag därför att denna investmentbolags rabatt är attraktiv. Jag gillar även Kinneviks innehav och då framförallt Zalando, Tele2, Millicom och Comhem. Att de har lite mindre onoterade innehav är även det trevligt.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Har du gjort någon bra aktieaffär den senaste tiden?

8 kommentarer:

 1. Hej,

  Snyggt jobbat jag tror som bekant också på Kinnevik, ungefär av samma skäl som du. Jag köpte lite grann förra veckan. Det blev en ordentlig reaktion i aktien idag, hoppas på att kunna öka lite på en rekyl (om det nu blir någon sådan).

  Vänliga Hälsningar
  /Rille

  SvaraRadera
 2. Hej Rille.

  Ja vi får hoppas på en fortsatt fin avkastning i Kinnevik. Alltid svårt att säga hur aktien ska utveckla sig på kort sikt. På längre sikt hoppas jag att aktien fortsätter uppåt. Även jag är sugen på runt 100 aktier till i bolaget så blir det någon svacka här framöver fortsätter jag fylla på i innehavet.

  Tack för kommentar :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Slimis,

   Tack för svaret.
   Som vi tidigare diskuterade finns det en del som säger att det är saker på gång i Kinnevik. Idag kom ju en nyhet om startat priskrig i Nederländerna, det tyder ju på att man lägger mycket krut i den satsningen.
   Tidigare fanns ju aningar om att man försökte sälja den verksamheten, vilket ju inget tyder på nu.
   Tvärt om man satsar stort och säljer sedan verksamheten när man får riktigt bra betalt, kanske till Telia som vanligt .... :-)

   Med vänlig hälsning
   /Rille

   Radera
  2. Hej igen Rille. Precis som du skriver händer det en hel del just nu. Jag är nyfiken på vad nya lånet ska användas till. Tele2 känns bra att ha i Kinnevik. Jag gillar ju både Tele2 och Telenor då båda är fina utdelningsbolag. Har ökat på i Kinnevik idag. Kommer ett nytt inlägg om det troligen senare idag.

   Ha en trevlig helg.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Hej slimis skulle du kunna skriva Gav på dina innehav också ?

  SvaraRadera
 4. Hej Alex. Tyvärr försvann mina Gav när jag flyttade min portfölj till Nordea Investor. Nordea Investor har inte heller registrerat innehav ordentligt och därför vet jag inte exakt Gav på alla mina innehav. Dock skriver jag alltid på bloggen till vilket pris jag köper in aktierna till samt vilket pris jag så småningom säljer för. Enda innehavet jag ligger på minus i dagsläget är H&M. Dock sålde jag av alla mina 1490 H&M aktier 2014 med en rejäl vinst så totalt ligger jag bättre i H&M än om jag aldrig ägt dom förut. Axfood tror jag Gav är runt 135-136 kr. Castellum runt 120 kr. Hufvudstaden runt 133 kr. Telenor någonstans mellan 130-135. Handelsbanken har jag ett gav på runt 120 på det aktier jag har nu.

  Hoppas det kan vara till lite hjälp :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 5. Hej! Gjorde en noteringspekulation på boozt.. sålde för tidigt (77 kr) visade sig, borde ha sålt idag. Men man får vara glad över en fin liten vinst.
  Sedan har jag gått in i det exotiska (iaf för mig) effnet, var med i emmissionen och ligger redan ca 20% +,funderar på att sälja, men hittar inget uppenbart köp, funderar lite på shb.

  Mvh JFG

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis. En vinst är alltid en vinst :-) Den kunde ju lika gärna gått ner till dagen efter. 20% låter bra. Har ingen koll alls på effnet. Men Handelsbanken tycker jag själv är rimligt prissatta idag :-)
   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera