fredag 26 maj 2017

Månadens inköp

Idag kom månadens lön in på kontot. Blev en helt ok lön då jag jobbat extra mycket när det var storhelg. Jag är ju pappaledig i veckorna just nu så lönen ligger lägre än om jag hade jobbat som vanligt. Trots en helt ok lön denna månad valde jag att inte sätta över så mycket till aktieportföljen. Efter skatt hamnade lönen på 22 000 kr. Som jag skrev för ett tag sedan tog jag från reservkassan och köpte 100 H&M när aktien stod i 213.30 kr st. Jag stärker nu upp kassan lite igen ifall det skulle dyka upp något riktigt bra köpläge här framöver. 7300 kr fördes iallafall över till aktie depån idag.

Dagens inköp blev:

23 stycken Handelsbanken B 120.80 kr styck
15 stycken Telenor 137.70 kr styck
10 stycken Kinnevik B 238.50 kr styck

I och med detta stärker jag upp mitt minsta innehav Telenor. Kinnevik fick en rekommendations sänkning idag och det passade mig bra när jag skulle göra ett inköp i bolaget. Som jag skrev om i mitt sista inlägg känns det som att Handelsbanken är på väg ner. Det skulle passa mig perfekt då jag gärna fortsätter köpa tillbaka lite billigare än jag sålt för tidigare. Verkar dröja med någon räntehöjning och detta är negativt för de som äger bank. Minusräntan blir kvar längre och det kostar för bankerna. Lägg även till alla krav som dyker upp för att bankerna som ska klara kommande kriser, resolutionsavgift mm. Jag glädjer mig dock att fastighetsaktier går riktigt bra med dagens låga räntor.

Nu blir det att jobba på så man har råd med lite nya aktier till nästa lön :-)


Vad köpte du själv denna månad?


4 kommentarer:

 1. Det verkar som om det tuffar på för dig, roligt! Mina köp är just nu ganska spridda, men jag har försiktigt börjat att fylla på räntor och lägger mer i fonderna just nu. Jag får hela tiden dubbla budskap genom medierna kring huruvida en krasch är på väg eller inte, och ibland känner jag mig för girig för att lägga pengarna i räntor - jag vill att pengarna skall jobba mer. Har sålt av Swedish Match för ca 8500:- och fördelade pengarna på räntor och indexfonder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan VÄL.

   Jodå det knallar på :-) Som du skriver tror jag det är bra att hitta en balans på hur mycket risk man vill ta. För egen del sover jag gott med att ha lite pengar utanför börsen. Även jag tycker att en del aktier på börsen står högt i kurs. Försöker köpa det jag tycker är mest prisvärt för stunden och behåller mitt innehav. Kul att det går bra med ditt sparande. Swedish Match är ingen favorit här heller. Indexfonder och räntor låter bra. Har man lån kan man ju även amortera en del :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Har faktiskt också köpt just Handelsbanken och Kinnevik under denna månaden. Handelsbanken mest för att öka så att den lite väl låga portföljandelen inte krymper. Kinnevik köpte jag en liten post i för att diversifiera lite i sektorer som jag är dålig på. Kanske köper ytterligare ett par aktier i veckan. Ser det mest som en buffertaktie som jag kan behålla så länge den går bra och om jag skulle behöva kapital kan jag alltid sälja för att köpa något bättre. Finns också någon sorts tanke om att vikta bort Telia mot Kinnevik istället så slipper jag fundera på vilka bolag i branschen som är vettiga och kan överlämna det åt kompetentare Kinnevik. IT och telekom tycker jag är notoriskt svårbedömt och svårt att värdera så slipper gärna lägga tid på det. 12 år utan sänkt utdelning gott nog även om YOC bara är strax över min mininivå på 3,33 procent just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utlandsutdelaren.

   Även jag tror att Handelsbanken är ganska prisvärt i dagsläget. Givetvis hade jag inte haft något emot att fylla på mitt innehav till ett lägre pris. Kinnevik ser jag som ett bra investmentbolag som inte alls är lika populärt som Industrivärden och Investor. Telia är jag själv inte intresserad av. Men jag hoppas endå att bolaget går bra framöver då jag äger bolaget genom Avanza Zero.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera