onsdag 17 maj 2017

Dagens utdelningar

Idag kom utdelning från mina 1600 H&M samt 193 Kinnevik in på kontot. Totalt 9384 kronor delades ut och det tackar vi för. Jag hade även någon hundralapp över på kontot som jag investerade på samma gång. Dumt att ha likvida medel på ett ISK konto.

65 stycken Handelsbanken B köptes in för 124 kr st. Valde även att återinvestera i 7 stycken Kinnevik för 246.10 kr styck.

I och med detta köper jag tillbaka lite Handelsbanken aktier som jag sålde för några månader sen. Det mesta på börsen har gått upp rejält i pris men just Handelsbanken har stått ganska still. Jag hade gärna köpt lite mer fastigheter men priserna på mina innehav har stigit för fort. H&M var även det ett alternativ att öka i men eftersom jag köpte ytterligare 100 aktier innan utdelningen så avstod jag idag.

Jag hoppas Handelsbanken kan fortsätta ner framöver så jag kan köpa mina kommande 200 aktier lite billigare. Jag tror fastigheter kommer fortsätta gå bra den närmaste tiden. Ingves håller räntan låg och det blåser upp värderingarna inom fastighetssektorn. Ångrar nu i efterhand att jag inte köpte fler än 600st Wallenstam när aktien stod i 70 kronor. Men det är alltid lätt att vara efterklok.

Nu är det bara 9 dagar kvar till lön och då blir det nya köp. Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Hur återinvesterar du dina utdelningar?

23 kommentarer:

 1. I nuläget investerar jag ca 60% av kapitalet. När nyheterna börjar skriva om "skräckindex" och olika ekonomibloggare ger sig in i fajten om vad man ska göra vid ras, då känner jag mig tryggare med lite mer prassel i plånkan. Hade kunnat investera i lite preffar men känner mig nöjd med mina nivåer där för tillfället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man bara visste när (om) priserna ska ramla ner på vettigare nivåer. Det är som bostadspriserna. Alla vet att de är vansinniga men inte går de ner för det.

   Radera
  2. Hej Snålgrisen. Aldrig fel med lite pengar vid sidan av börsen. Man ska ju kunna känna sig bekväm med sitt långsiktiga sparande. Har själv återinvesterat alla utdelningar. Men sparar även en del av inkomsten till familjens framtida boende just nu. Tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
  3. Hej Daniel. Håller med om att både bostäder och fastighetsaktier har skjutit i höjden den sista tiden. Men i dagsläget väljer jag att behålla mina fastighetsaktier. Skulle priserna bli lite mer attraktiva framöver kommer jag öka på i mina 3 fastighetsbolag. Mvh

   Radera
 2. Hej Slimis,
  Handelsbanken är nog en fin aktie att inhandla, Lundberg har ju också fyllt på för fickpengarna :-) Själv har jag 6% av portföljen i SHB och är ganska nöjd med det. Jag kikar nu på Duni som gör fina vinster, jag har haft dom i några år och funderar på att fylla på. Tycker inte att dom heller riktigt hängt med i den allmänna uppgången.
  Du har en fin portfölj, ser att du verkligen tror på en vändning för HM. Det gör jag också, har fyllt på där så dom har faktiskt nu blivit mitt näst största innehav.

  Vänliga Hälsningar
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille. 6% låter som en vettig vikt i portföljen. Har aldrig tittat närmare på Duni. Kanske kan vara värd att titta närmare på? Ser att direktavkastningen ligger över 4 % och enligt 3års grafen verkar aktiepriset rimligt. Gällande H&M har jag alltid gillat bolaget. Jag hoppas att aktien kommer uppvärderas här framöver. Planen är att behålla mitt innehav men öka i andra innehav framöver. Kinnevik, Telenor och SHB ligger närmast att öka i. Tack för kommentar alltid kul att höra om dina ideer :-)

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Hej igen,
   Tack för ditt svar, alltid intressant att höra dina tankar också.
   Duni har varit och är ett mycket fint bolag, största ägare Mellby Gård med Rune Andersson vid spakarna brukar sällan vara fel att äga.
   En liten tanke kan dock vara att man under senare år börjat köpa in lite andra företag, nu senast ett nya Zeeländska Serviettes tror jag det hette.
   Det kan ju vara bra, tror det stod för att bredda sin marknad i Asien, men lite läskigt är det. Tycker att man sett för många exempel på när företag med hög soliditet börja köpa in bolag har det tagit lång tid innan det börjat ge bra avkastning (om någonsin).
   Mao det behöver inte vara lyckat när man börjar bredda sig utanför sin grundidé bara för att man har en stabil kassa och avkastning som grundidén givit. Men titta gärna på företaget om du har tid.
   Min investerings filosofi är mycket enkel, jag tycker om företag med stabil utdelning och kassaflöde samt god soliditet.

   Jag har satt upp några "stolpar" för min portfölj som fungerat bra.
   - Ha minst 10 olika innehav
   - Minst 75% av dessa skall ligga på Large-cap listan
   - Inget innehav skall överstiga 20% av portföljen
   - Låna aldrig för att köpa aktier
   - Äg aldrig några fonder privat
   - Köp inte utländska företag (av den enkla anledningen att det är så f-bannat svårt att läsa redovisningen :-) )

   Således en mycket defensiv och långsiktig strategi, att bygga upp några enkla regler tror jag har hjälpt mig att slippa dom värsta minorna genom åren. Det här är regler som passat mig mycket bra, vilket inte alls säger att dom skulle passa någon annan.
   Det viktiga är nog att man har en strategi som man följer både i goda och sämre tider.

   Kul att följa din blogg :-)

   Vänliga Hälsningar
   /Rille

   Radera
  3. Hej igen Rille.
   Har tittat lite närmare på Duni. Bolaget skulle kunna vara intressant när jag fyllt på mina kärninnehav till en lämplig nivå. Alternativt om bolaget skulle blir riktigt lågt värderat framöver. Jag gillar bolag som sköts bra med lägre risk och en tydlig huvudägare är ett plus i kanten. Precis som dig fokuserar även jag på svenska bolag. Mycket tack vare att courtagekostnaden är lägre här hemma. Men även att det är lättare att följa bolaget närmare. Jag äger också en Europeisk och Global indexfond för lite mer riskspridning. Jag kommer i framtiden ha lite striktare regler när det gäller min portfölj. Jag låg ju i bloggens start med 80% av mitt kapital i Handelsbanken och det har hänt vid flera tillfällen att jag satsat rejält på de bolag jag ser en bra uppsida i. Så småningom vill jag ligga runt max 20-25% i ett bolag. Som dig väljer jag att ha en obelånad portfölj. Jag vill inte riskera pengar jag inte har. Viktigaste för mig är att bevara mitt kapital och undvika minor precis som dig. Därför är jag försiktig till mindre bolag. Helst ska de ligga på Large-Cap och inte ha för mycket belåning. Min strategi är att investera varje månad. Försöker köpa lite mindre när börsen är manisk och lite mer när den är depressiv. Målet har alltid varit att minst sätta av 10 000 kr i månaden. Har fungerat bra hittills och kommer göra mitt bästa för att fortsätta ligga på en bra sparkvot.

   Tack att du följer bloggen och kommenterar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
  4. Då verkar vi vara överens om det mesta :-)
   Jag är för tillfället arbetslös och har därför ingen möjlighet att skjuta in mer kapital månadsvis. Fick dock ett fint avtal och skall först och främst njuta av en hel ledig sommar (som jag inte gjort sen jag var liten grabb).

   Har tittat lite närmre på Kinnevik dom är ganska svåra att förutsäga, men det är kanske typiskt för företag som satsar på mycket nyheter. Jag känner som sagt inte till företaget sedan tidigare och tycker att rapporterna är lite svåra att tyda, det är mycket svårt att värdera deras innehav. Får också en känsla av att det är mycket på gång inom företaget (bra eller dåligt vet man inte), men det är bara en känsla .... Ser nog Kinnevik trots att de är ett investment bolag, som en spännande "krydda" i portföljen.

   I övrigt så verkar vi ju nu få en rekyl, hur stark den blir återstår att se. Blev plus i New York ikväll ser jag.
   Sitter nog kvar med lite torrt krut och avvaktar, vi får se om några av de som jag bevakar (Duni, Kinnevik, SHB) sjunker till mitt tilltänkta inköpspris i såna fall slår jag nog till. Annars är HM fortfarande intressanta men jag är uppe i 13% av portföljen där, så det börjar ta emot.
   Har du några tankar runt kommande inköp?

   Önskar en trevlig helg (nu kommer sommaren!)
   /Rille

   Radera
  5. Härligt att höra att du får njuta av sommaren :-) Förstår att det måste kännas ovant att vara ledig om du är van att jobba. Får hoppas du hittar något jobb som passar dig snart igen. Fördelen att vara hemma mer är förutom ledigheten att man kan sänka sina kostnader. Jag själv är ju pappaledig i veckorna och det märks framförallt på dieselräkningen varje månad. Sen kostar det inte så mycket att vara hemma med småbarn om dagarna. Ett tips är att se över dina fasta kostnader när du nu får in mindre inkomst varje månad. Min bästa besparing är att jag ringer gratis. Skrivit lite om det tidigare :-)

   När det gäller Kinnevik har de många mindre innehav som jag själv inte är så insatt i. Viktigast är egentligen hur de större innehaven utvecklas. Zalando har ju gått riktigt bra hittills och det krävs nog en tilltro till det bolaget då det väger tyngst i deras portfölj. Men jag gillar även Tele2, Millicom och Comhem. Man får även en bra substansrabatt i dagsläget och det gillar jag då många investmentbolag handlas med premie.
   När det gäller kommande köp är jag alltid osäker så här långt innan. Hjärnan brukar gå på högvarv dagarna innan då jag vill att köpet ska bli så bra som möjligt. Avgörande kan vara hur kurserna står samma dag eller om något speciellt hänt den senaste tiden. Med största sannolikhet kommer jag fortsätta fyll på mina kärninnehav. Men hur mycket det blir köp för den här månaden vet jag inte än. De har ändrat lösenord in till min lönesida så är osäker hur mycket jag kommer få ut. Kommer iallafall återkomma med hur köpen blir :)
   Ha en trevlig helg nu. Själv blir det att jobba på så att pengarna kommer in.

   Mvh Slimis

   Radera
  6. Tack för det ska bli riktigt skönt!
   Jag funderar lite på Kinnevik, det här kom ut för ett par dagar sedan:

   "Kinnevik emitterar nytt obligationslån om 1,45 miljarder kronor och utökar obligationslånet som förfaller 2022 med 400 miljoner kronor
   Kinnevik AB (publ) ("Kinnevik") meddelade idag att bolaget har emitterat ett nytt obligationslån om 1,45 Mdkr på den svenska obligationsmarknaden, samt utökat sitt obligationslån som förfaller den 15 mars 2022 med 400 Mkr."

   Det är mycket pengar. Har som sagt inte följt bolaget, men nog känns det som man "krattar manegen" för en större affär? Verkar spännande, tror att jag fyller på lite Kinnevik på måndag om inget speciellt inträffar.
   Trist att du får jobba helgen nu i det fina vädret, men som sagt för 20 år sedan var jag i samma situation som du är nu så jag vet precis vad du menar.
   Men som jag brukar säga, det är alltid ok med fint väder även om man jobbar. Det finns ju fina kvällar att njuta av tillsammans med familjen.

   Ha det gott!
   Med vänlig hälsning
   /Rille

   Radera
  7. Ja det ska bli riktigt intressant att se vad de ska göra med detta obligationslån. Jag hoppas på nått nytt bra förvärv. Som du skriver är det en hel del pengar så troligtvis borde det bli något större inköp inom kort. Håller sig aktien på skälig nivå kommer jag fylla på lite Kinnevik runt den 26:e. Förra året jobbade jag 50 av 52 helger. Eftersom jag har ett låglönejobb behövs OB tilläggen för att jag ska kunna investera lite extra. Helst jobbar jag från morgon till kväll på helgerna så någon tid med familjen brukar det bli dåligt med just på helgerna och än mindre om det är storhelg :-) Jag är istället ledig mitt i veckan 1 eller 2 dagar när jag inte är föräldraledig. Så småningom när ekonomin blir som den ska kommer jag jobba mindre och njuta mer av livet :-)

   Ha det gott du med :-)

   Mvh Slimis

   Radera
  8. Hej Slimis,
   Slog till på lite Kinnevik idag, köpte vid 2 tillfällen ena 238,1 och andra 237,9. Blev inte ens 1% av portföljen, men om dom sköter sig kan man ju alltid öka lite.

   Vänliga Hälsningar
   /Rille

   Radera
  9. Härligt att höra :) Vi får hoppas Kinnevik ger oss bra avkastning nu framöver. Det är ju ett av mina mindre innehav men jag hart som mål att öka till 500 aktier på sikt.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. LF Bank har nu endast 20 kr i courtage...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra initiativ av Länsförsäkringar :-) Jag använder själv Nordea Investor som har en courtage avgift som är 0.01% högre. Dock är minicourtaget 1 kr hos Nordea. Det passar mig bra eftersom jag oftast gör mindre inköp till portföljen :-) Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Hur funkar det, avrundas courtaget nedåt till 1kr och det hamnar på 1.5kr?

   Radera
  3. Om det hamnar på 1.49kr ville jag skriva :)

   Mvh
   M

   Radera
 4. Hej M.
  Nordea avrundar inte sitt courtage upp eller ner. Handlar du aktier och courtage avgiften blir 1.49 kr får du betala exakt 1.49 kr :) Du betalar alltså alltid 0.06 % courtage och max 99 kronor för en affär. En riktigt bra deal vare sig du är småsparare eller håller på med större affärer. Jag ångrar inte att jag bytte till Nordea Investor. Det gör skillnad med ett lägre courtage.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 5. Jag har skaffat Duni med hjälp av en av mina utdelningar, men så har jag överlag återinvesterat utdelingarna denna vår i samtliga av mina aktieinnehav. Investor har jag inte köpt på väldigt länge eftersom den rusat så snabbt. Måste dock lägga upp en plan för vad som är det vettigaste att göra inför 2017, men jag kommer nog satsa lite mer på indexfonderna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en vettig ide. Synd att index gått upp så mycket sen sista sommaren bara. Men kanske får vi lite rea i sommar. Då ska iallafall jag shoppa lite extra :) Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 6. Jag avvaktar en smula med att investera utdelningarna, men det blir nog i alla fall några tusenlappar påfyllt i Castellum. Det närmaste en amerikansk långsiktig utdelare man kommer här hemma i Sverige. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra :) Castellum känns tryggt i portföljen och har en imponerande historik. Ska även jag öka tids nog öka i Castellum. Fin jämförelse du gjort på Ränta på räntan effekten. Det är bra att du redan nu insett vilken belöning du får i framtiden av ditt sparande.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera