torsdag 16 februari 2023

Köpt och sålt aktier för 23.3 MKR idag

 Då var det åter Torsdag och nya möjligheter. Idag var det mycket att göra på jobbet men jag hann ändå med lite kortsiktig handel under dagen. Totalt har 23.3 Miljoner kronor omsatts och dagens transaktioner ser ni här under:


Det hela slutade riktigt bra och vinsten summeras till 16230 kr - courtage på under en tusenlapp. Under dagen valde jag att minska ner med 200 stycken aktier i H&M och dessa pengar tillsammans med dagens vinst kommer investeras i Avanza Zero. Idag investeras 25000 kr i fonden och imorgon fyller jag på lite mer i fonden. 

Förövrigt så har Stefan Persson fortsatt att shoppa H&M aktier de senaste dagarna. Det känns lite som jag och han är inne på samma spår att aktien tids nog kommer stå högre än idag. Den som lever får se hur det blir med den saken. 

Uppdatering: Idag 17:e Februari återköptes 150 st H&M aktier för 128.44 kr per styck. Det blev med det sagt ingen ökning i Avanza Zero idag.

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Min nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen. 

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig helg :-)

24 kommentarer:

 1. Va fan har du vunnit på lotto eller? Trada med 11 mille!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym. Jo om det vore så väl :-) Pengarna har tjänats genom hårt förvärvsarbete inom vården. Pengarna har sedan vuxit genom månadssparande och återinvesteringar av utdelning. Sen har även lite kortsiktig handel hjälp till för en bättre avkastning på sikt.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Imponerande! Har du sparat länge då och kunnat spara mycket i månaden?

   Radera
  3. Började från 0 kr med ett månadssparande på 1000 kr i månaden i slutet av 2007. Sen dess har jag sparat ihop till ett skuldfritt boende och nuvarande portfölj. Så allt är möjligt bara man har viljan och motivation. Senaste åren har jag alltid haft som mål att spara iallafall 10000 kr i månaden men det har ofta blivit mer. På lång sikt är det uthålligheten i sparandet som gett bra resultat men det har även blivit en hel del övertidstimmar genom åren.

   Har du själv några långsiktiga sparmål?

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  4. Grymt bra! Mitt mål är att kunna sluta jobba när jag är 55 (om 9 år) eller iaf gå ner på halvtid. Började spara sent tyvärr för bara 6 år sen så inga stora summor än.
   Portföljen består just nu av SBB,Cibus,Intrum,Peab och Neobo i den storleksordningen.

   Radera
  5. Bra jobbat själv och fin portfölj du har. Jag önskar dig stort lycka till med dina framtida mål. Jag är säker på att du lyckas med lite tålamod.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Noterar köp tid 14:47, säljtid 14:34. Hm, kan man lita på Avanza :). Nåväl stort Grattis.
  / C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej C. Vid dagens summering anges tid för den senaste köp och sälj transaktionen. Stort tack för din kommentar.

   Trevlig helg.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Hisnande summor! Bra jobbat! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Fumlan. Hoppas allt är bra med dig annars :-)

   Trevlig helg.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Svar
  1. Hej Arbetsplanen.

   Ja, tänk om man hade haft så bra lön när man jobbade :-)

   Tack för kommentar och trevlig helg.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. 👍 Använder du några indikatorer när du kliver in med med dessa belopp, trendlinjer, stöd&motstånd? Hur planerar risk, stoploss🤔

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym. På höger sida av bloggen kan du läsa mitt inlägg Swing trading. Inlägget är några år gammalt men aktuellt än idag. Jag har dock fått lite mer erfarenhet av kortsiktig handel de senaste året och en stor del av min handel sker när jag anser att risk/reward är bra.

   Återkom gärna om du funderar på något mer :)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Hej. Du tar sjukt mycke risk, men så länge det fungera för dig så är det bra :-) Detta är "daytrading" med positioner på några minuter, vilket är rätt med dessa summor, om man inte ska vara tråkigt långsiktig. Man måste våga för att vinna !
   Hälsningar
   https://bananflugeekonomen.blogspot.com/

   Radera
  3. Hej Bananfluge ekonomen.

   Min trading kan variera över tid och kan även variera i strategi.
   Men just daytrading kan fungera väldigt bra när volatiliteten
   samt omsättningen i en aktie är hög under en handelsdag.
   Målet är att försöka få en överavkastning mot index till
   rimlig risk över tid.Något som inte är lätt men som du skriver
   måste man våga tro på sin strategi för att kunna lyckas. Som jag skrivit
   tidigare är tanken att övergå mer mot indexfonder om avkastning
   blir för dålig över tid. På lång sikt är en god avkastning viktigt.

   Kör du själv någon kortsiktig handel?

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 6. Swingar bull och bear cert på omx30 med hävstång. korta positioner, men chansar ibland och kör övernatten, hög risk och inget jag kan rekommenderar, satsa aldrig mer än du har råd att förlora ;-) Använder stoch. slow/fast och macd som indikatorer, och TA så klart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen. Ja det går ju att satsa pengar på det mesta nuförtiden. Om man är intresserad kan man ju alltid testa sig fram med mindre summor till att börja med och går det bra kan man ju satsa lite mer över tid. För egen del kanske min kortsiktiga handel ses som hög risk. Men jag känner mig trygg med min strategi och den har fungerat bra i flera aktier över tid. Jag investerar ju även i Avanza Zero och det ger mer stabilitet och riskspridning. Jag har iallafall lagt till din blogg och tycker den verkar intressant. Jag ska in och läsa lite mer när jag har tid över.

   Stort tack för att du delar med dig dina tankar här.

   Önskar dig en trevlig helg.

   Mvh Slimis

   Radera
 7. Ett tips är att ifall du nu ska lägga upp bilderna, så fundera på formatet. För texten blir så liten att det är rätt omöjligt att se vad du visar. Men kul att det verkar gå bra för dig med tradingen.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Investeraren. Man brukar kunna zooma in bilder närmare om de syns dåligt. Tyvärr är jag inte så duktigt tekniskt när det gäller hemsidor så bilderna blir inte de bästa jämt. Men jag hoppas du kan se någorlunda bra när jag lägger upp bilder.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 8. Tycker det är inspirerande att läsa om din swingtrades, blir lite sugen på att prova själv i mindre skala. :) Men en sak förstår jag inte riktigt, och det är hur du kan köpa aktier för 11 miljoner när jag förstod det som att din portfölj var värd runt 3,7 miljoner i december. Inte kan den väl ha ökat så mycket på så kort tid? Eller räknar du inte med dina aktier i till de 3,7 miljonerna utan bara fonderna?

  Hur som helst sjukt imponerande av dig att ha lyckats så väl med affärer såväl som sparande och uthållighet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Jag började i liten skala när det gäller min kortsiktiga handel eftersom jag byggt upp min portfölj från 0 kr. Så har du intresse så kan du börja handla med mindre summor. Märker du att det är något du tycker är kul och det går bra kan det bli större summor med tiden. När det gäller denna affär räknas hela dagens transaktioner ihop. Totalt gjorde jag 4 köp och 4 sälj under dagen och du ser det totala resultatet - courtagekostnad på ungefär 800 kr.

   Min portfölj är värd strax under 4.4 MKR i skrivande stund och då ingår både aktier och fonder.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Aha, så har du köpt samma aktie 4 gånger redovisas alltså aktiepriset x4? Då förstår jag!

   Ja, kan hända att jag provar i liten skala och ser hur det går. :)

   Tack för en bra blogg!

   Radera
  3. Hej igen Anonym.

   Jo precis. Det blir en sammanslagning av alla ordrar för dagen.

   Lycka till och tack för att du följer bloggen :-)

   Mvh Slimis

   Radera