tisdag 9 mars 2021

Sänker min belåning

 Idag valde jag att minska ner på min belåning efter att ha funderat en stund. Det kan mycket väl vara fel beslut men i grund och botten är jag en försiktig investerare. Det var väl egentligen först 2019 jag började med belåning av min portfölj. Det har gått bra överlag då jag lyckats med en hel del swingtrading över tid. Men 2020 blev en rejäl prövning och det är inte alltid så kul att ligga med en hög belåning när börsen rasar. Ett annat problem med belåningen är att man kanske gör affärer man egentligen inte skulle gjort och att man tar en högre risk än vad man egentligen är bekväm med. Nu har ju de flesta affärer gått bra över tid men en investering på börsen innebär alltid en risk och det är inte självklart att man alltid får tillbaka de pengar man investerat. 

Ja hursomhelst är det ju upp till var och om man vill använda belåning samt i vilken grad. Jag tycker iallafall det känns sunt att minska min belåning nu när börsen gått bra den senaste tiden. Portföljen har fortsatt upp den senaste tiden och är nu värd nästan 3.5 miljoner kronor. Avkastningen detta år ligger än så länge strax över index och jag är nöjd med utvecklingen så här långt detta år. 

Dagens minskning ser ni här under:
Som ni ser har jag minskat ner mitt innehav i Handelsbanken. Jag tror fortsatt på en bra utveckling på sikt. Men jag köpte lite väl många aktier när aktien var pressad förra året. 8650 st aktier köptes då in för runt 77-80 kr st. Aktien var då undervärderad och jag kunde inte hålla mig för att öka på min belåning. Idag minskade jag ner med lika många aktier för strax under 97 kr. Jag har fortsatt kvar 10 000 st aktier i Handelsbanken och dessa har jag inga planer på att släppa i dagsläget. Däremot har min belåning gått ner från ca 17.9 % till 3.2 %.  Med det sagt ligger jag fortsatt drygt 100 % investerad mot börsen. 

Givetvis är det inte huggit i sten att jag kommer ligga kvar på denna låga belåning. Skulle Handelsbanken av någon anledning gå ner i pris framöver är det mycket möjligt att jag återköper lite aktier billigare. Men helst ser jag att banken fortsätter uppvärderas till en mer normal nivå på sikt och att jag ligger kvar på en lite lägre belåningsgrad.

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig vecka :-)

7 kommentarer:

 1. En nätt liten vinst ju Slimis på ca 147 tkr! Verkligen bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Alltid kul när det går bra :-) Stort grattis till din nya nya milstolpe på 4.9 mkr. Bara en tidsfråga innan du når 5 miljoner kronor :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Grymt, Slimis :-) Har gått bra för både H&M och Handelsbanken senaste tiden. Tar nog lite tid tills Hufvudstaden åter ligger bra till!

  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Arbetsplanen.

   Hufvudstadens aktie är i en svagt stigande trend just nu. Går vaccinationerna bra och vi går tillbaka till ett mer normalt liv borde vi ser uppvärdering av aktien tids nog. Jag håller iallafall hårt i mina aktier.

   Hoppas allt är bra med dig annars :-)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Svar
  1. till fin utveckling på portföljen!

   Radera
  2. Hej b f.

   Tack för det :-)

   Mvh Slimis

   Radera