torsdag 11 mars 2021

Köpt och sålt aktier för nästan 1.7 miljoner idag

 Då var det Torsdag och det innebär nya möjligheter. Sedan mitt senaste inlägg har börsen fortsatt upp och riskviljan är hög just nu. Mitt största innehav Hufvudstaden fortsätter att öka i värde och på det lyckades jag idag med en kortsiktig affär. 

Affären jag gjorde idag ser ni här under:


Som ni ser gick jag åter in i Handelsbanken under 10 minuter idag. Av någon anledning fick sig banken ett rejäl dip runt 15.39 idag och jag passade på att återköpa 8651 st aktier till portföljen. Det tog bara 10 minuter och jag släppte åter mina aktier och tog en snabb vinst. Även om jag minskat ner min belåning har jag Handelsbanken på bevakning. Känns läget rätt kanske jag åter gå in i aktien. Men som vanligt kommer det uppdatering här när någon ny affär görs.

Efter dagens transaktion sjönk min belåning från 3.2 % ner till 3 %. 

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig Torsdag kväll :-)

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hej Aktiegrubbel.

   Ja det kan man lugnt säga :)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Najs! En mycket dum fråga från en som inte har pysslat något som helst med swingtrading... hur vet du att aktien kommer att stiga i värde? Den kan ju fortsätta gå ner och ner och ner? Hur länge håller du som max en aktie innan du säljer? Hade ju inte varit kul att köpa ett bolag för 2 mille, och sen fortsätter det gå ner hela dagen, och dagen därpå. Samtidigt behövs det ju rejäla köp för att det ska vara lönt mödan. Låter otroligt riskfyllt om du frågar mej som är en glad amatör...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen.

   På höger sida av bloggen har jag har jag skrivit lite om hur jag tänker när jag kör lite kortsiktigt handel i portföljen. Du hittar inlägget under swingtrading.

   Men som du skriver innebär all handel på börsen en viss risk och jag satsar endast mina pengar i bolag jag är trygg i att äga på längre sikt.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Varför väntar du inte en timme t.ex då aktien kanske ökat mer än några öre?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Simon.

   Det är inte alltid en affär går bra i det korta perspektivet. Ibland tar jag en snabb vinst och ibland kan jag hålla ett innehav i flera dagar/veckor. Det innebär att jag även i vissa perioder ligger minus om affären inte går som jag tänkt i det korta perspektivet. Men med lite tålamod brukar resultatet bli bra på sikt.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera