onsdag 10 mars 2021

Portföljen fortsätter växa så det knakar. Nu över 3.5 miljoner kr!

 Ursäkta för alla dessa uppdatering om ATH i portföljen den senaste tiden. Men portföljen fortsätter växa i en rasande fart och för tredje gången denna månad har portföljen passerat ännu en ny 100 000 kr gräns. Idag passerade portföljen 3.5 miljoner kronor efter belåningen är betald. Ser vi tillbaka 1 månad har portföljen växt med över 400 000 kr sedan dess och det är en riktigt fin avkastning i det korta perspektivet. 

Hursomhelst så passade Hufvudstadens VD Ivo Stopner på att shoppa mer aktier i bolaget i går. 1000 st aktier har köpts in för 123 kr styck. Ivo har sedan tidigare ett rejält innehav i bolaget och jag tycker detta sänder starka signaler att även han tycker bolaget är billigt för stunden. Tittar vi tillbaka sedan den 18:e Februari så ser vi att aktien sakta men säkert är i en uppåtgående trend. Med det sagt håller jag hårt i mina aktier och hoppas på en fortsatt uppvärdering nu framöver. 

Min nuvarande portfölj ser ni här under. Observera att alla inköpspriser inte stämmer pga swingtrading.


Som jag skrivit tidigare har jag den senaste tiden minskat ner i H&M och omplacerat dessa pengar i Hufvudstaden. H&M är populär igen och aktien har gått bra över en tid. Nu räknar marknaden med rejäla försäljningslyft och bättre lönsamhet framöver. Jag har fortsatt kvar 200 st aktier i H&M och hoppas givetvis att bolaget kan fortsätta leverera framöver. Gällande Hufvudstaden tycker jag fortsatt aktien är för lågt värderad. Vaccinationerna går bra och dödstalen sjunker just nu i Sverige. Jag tror den positiva utvecklingen kommer fortsätta. Tids nog kommer försäljningen öka i den fysiska handeln och jag tror fortsatt kontor i bästa lägen kommer vara eftertraktade även i framtiden. När försäljningen kommer tillbaka kommer inga tillfälliga hyreslättnader behövas. Det gör att Hufvudstaden får in mer pengar i hyra. Det i sin tur kommer höja värdet på Hufvudstadens fastigheter. När detta sker lär substansrabatten åter minska och troligtvis leta sig tillbaka till en premievärdering tids nog. Detta gör att jag är positiv till bolaget och på lång sikt ser en rejäl uppvärderingspotential för aktien.

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Min nuvarande portfölj ser ni alltid på höger sida av bloggen.


Har ni läsare nått några nya milstolpar den senaste tiden?


10 kommentarer:

 1. Det rullar verkligen på. Stort grattis! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Fumlan :-)

   Hoppas allt fortsätter gå bra för dig också.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hej! wow det går fort nu!

  Jag skrev precis ett inlägg om familjens samlade sparande. Senast jag kollade ordentligt var i november 2019. Då hade vi ett samlat sparande på 400 000kr. Idag, 16 månader senare är det 700 000kr. Det är vi nöjda och glada över.

  Ju större portföljen blir desto mer kan den växa (och falla för den delen). Men snöbollen är i rullning :)

  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pb?

   Var faktiskt in på din blogg och läste om detta. Riktigt kul att det går så bra för dig. Tycker du har en bra syn på ekonomin i allmänhet. Ni både sparar pengar och gör mycket roligt för de pengar ni inte sparar. Hoppas snöbollen fortsätter rulla fort :)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Kul!
   Tack det värmer att du skriver så :)

   Mvh PB?

   Radera
 3. Grsttis till 3.5 mkr Slimis! Riktigt trevligt när det blir många ATH!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kalkyl.

   Det har gått snabbt den senaste tiden. Det känns roligt efter fjolårets mediokra avkastning. Vi får hoppas det fortsätter bra hela året :-)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Jag ber att få gratulera. En fin milstople. Snart är du på 4msek. Vi vet att det kommer vara upp- och nedgångar, men i långa loppet är vi vinnare!

  All lycka till dig!

  Mvh
  Cristofer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Cristofer.

   Som du skriver går börsen både upp och ner över tid. Men förhoppningsvis mer upp på lång sikt :-)

   Önskar även dig all lycka till och tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Go Slimis!

  Jag har ATH i portföljen, men lika snabbt som för dig går det inte :-)

  Ha en fin helg!

  Mvh Louise

  SvaraRadera