tisdag 16 mars 2021

Portföljen fortsätter att växa så det knakar. Nu över 3.6 miljoner kr!

 Då var det åter Tisdag och portföljen fortsätter sin fina tillväxt. Sedan bloggens start i Augusti 2016 har portföljen växt från 970 000 kr till 3.6 miljoner kronor efter belåningen är betald i skrivande stund. Det innebär att portföljen växt med 47000 kr per månad i genomsnitt under de senaste 56 månaderna. Ser vi på den senaste månadens utveckling har portföljen ökat med ungefär 500 000 kr och jag är just nu väldigt nöjd med min portfölj.

Min nuvarande portfölj ser ni här under. Observera att alla inköpspriser inte stämmer pga swingtrading.Ser vi tillbaka till mitt senaste inlägg har jag hunnit kört lite kortsiktig handel i Hufvudstaden för nästan 1 miljon kr i omsättning. Förövrigt har mitt största innehav Hufvudstaden äntligen börjat röra sig uppåt. Att köpa när det gör som ondast har även denna gång visat sig vara en bra affär iallafall i det korta perspektivet. I och med att vi går tillbaka till ett mer normalt samhälle framöver räknar jag med fortsatt uppvärdering av Hufvudstadens aktie. I dagsläget kommer jag behålla mitt nuvarande innehav då jag fortsatt anser att bolaget är undervärderat. Blir samhället någon gång normalt igen är min tro att den höga substansrabatten åter kommer minska och på sikt kanske bolaget åter får en premievärdering igen. Det var ju bara drygt 1 år sedan bolaget handlades till premievärdering och jag ser ingen anledning varför inte bolaget tids nog kan handlas till ungefär samma värdering. Arbetslösheten kommer sjunka framöver och fler kommer tids nog tillbaka till sina kontor. Det innebär även att fler kommer äta på restaurang igen och den fysiska butikshandeln kommer gynnas när tids nog de flesta är vaccinerade och vågar sig ut mer. Jag är även säker på att det finns ett stort uppdämt behov av att bara gå på stan och ta en fika bland de äldre som suttit isolerade under en längre tidsperiod. Med det sagt är jag givetvis positiv att saker kommer se bättre ut framöver och förhoppningsvis ser vi ett rejält uppsving gällande den fysiska butikshandeln redan till sommaren. 

Uppdatering 19 Mars: De senaste dagarna har jag fortsatt kört lite kortsiktig handel i Hufvudstaden. Det är inte prat om några större affärer utan för en 150 000 kr i stöten. Nuvarande Hufvudstaden innehav ser ni på höger sida av bloggen.

Uppdatering 2: Idag 23:e mars valde jag åter att återköpa lite H&M aktier som jag sålde den 5:e Februari. 1600 aktier såldes då för 206.50 kr st. In köptes 2600 st Hufvudstaden för 121.70 kr st. Idag såldes 2600 st Hufvudstaden för 127.48 kr st. In köptes åter 1600 st H&M för 209.60 kr st. Efter affären har riskspridningen åter blivit lite bättre. 

Lite senare under dagen säljer jag åter 1600 st H&M för 210.30 Kr st. Istället återköpes 2600 st Hufvudstaden för 127.37 Kr ST.

Uppdatering 3: Idag 24:e fortsätter min kortsiktiga handel i Hufvudstaden. Efter att ha omsatt ungefär 2 miljoner kr tas åter 1600 st H&M in till portföljen. Priset är 207.30 Kr per aktie. Jag har även avytrat 2600 st Hufvudstaden för 126.80 Kr per aktie. Efter affären har riskspridningen åter blivit lite bättre.

Förövrigt är det fortsatt dåligt med tid för bloggen. Men jag försöker skriva en liten uppdatering när lite tid finns över. Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs i portföljen.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en fortsatt trevlig vecka :-)      

8 kommentarer:

 1. Sålde du inte HM för tidigt? Tror dom kommer ha bättre värdeökning i det korta perspektivet.Mats

  SvaraRadera
 2. Hej Mats.

  Jag är tacksam att H&M fått den uppvärdering som jag länge väntade på. Men överlag har bolaget svikit mina förväntningar över tid. H&M är inte det tillväxtbolag det var en gång i tiden. Förr i tiden expanderade de med nya butiker och hade framgångsrika samarbeten. Antal följare ökade även på Instagram. Något som stannat av den senaste tiden. Aktien kan givetvis fortsätta gå bra även framöver och jag önskar H&M all lycka. Men i dagsläget tycker jag knappast aktien är ett fynd utan att värderingen är ansträngd. I efterhand är det alltid lätt att säga vilka aktier man skulle satsat på. Kanske är H&M en vinnare i framtiden eller kanske inte. Min målsättning är en avkastning som är bättre än index över tid och lyckas jag med det är jag nöjd. Jag har fortsatt kvar 200 st H&M aktier och hoppas med det att bolaget lyckas på sikt.

  Tack för din kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Grattis till 3.6 mkr Slimis! Det går farligt fort men historian skriver inte framtiden. Vad gäller HM delar jag din syn. Mot 3.7!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Tack så mycket. Som du skriver har det gått fort den senaste tiden. Mot 3.7 mkr nu :D

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Snyggt med 3.6 miljoner det växer snabbt. Jag ligger lite efter dig nu just nu med 3.5

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Money for Nothing.

   Grattis själv till en fin utveckling. Det är bara en tidsfråga så ligger även du på 3.6 mkr :-)

   Fortsatt lycka till och tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Det här är ju den bästa Hufvudstadsbloggen, väldigt trevligt att detta tråkbolag får lite uppmärksamhet.
  Ju längre vaccinhaveriet fortsätter desto värre är det, framförallt för Hufv som haft det motigt med NK. De gör ju vad dem kan men svårt att trolla. Frågan är om NK återgår till fornstora dagar eller om det blir lägre hyror där framöver. Kontorsmarknaden är jag inte orolig för men butikerna är det lite annorlunda. Detaljhandel har haft det kämpigt långt innan Covid men NK är trots allt bäst bästa läge och premiumprodukter samt en livsstils markör. Borde ju ha bättre möjligheter att klara sig kvar än ex MQ och Nilsons skor. Men ändå, kommer de tvingas sänka hyrorna så slår det rejält. De hade börjat med en ehandelssida där varorna packas i källarplanet. Smidigt att kunna hämta de varor som kunden beställt några trappor upp men ändå, torde vara Sveriges dyraste logistikcentrum mätt i hyra per kvadratmeter. Skulle väl kunnat hittat en billigare lösning kan jag tycka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lordcashpoint.

   Som du skriver är inte Hufvudstaden det populäraste bolaget bland de bloggar jag följer :-)

   Gällande NK och butikerna överlag är jag inte lika orolig som dig. Till och börja med har regeringen förlängt stödet till de bolag som drabbats värst av pandemin. Det gör att de flesta butiker kommer kunna klara sig tills det blir bättre tider. Får vi tids nog kontroll över smittspridningen kommer även turismen tillbaka och försäljningen kommer bli betydligt bättre än under 2020. Även om försäljningen på nätet flyttat fram och tagit marknadsandelar är det fortfarande en stor del av befolkningen som föredrar fysisk butikshandel. Jag tror många som shoppat över nätet kommer gå tillbaka till mer fysisk butikshandel när pandemin tids nog lägger sig. Jag kan själv tycka att de är trevligare att se och prova de varor jag vill köpa samt gynna den lokala handeln istället för att beställa på nätet. En annan nackdel med nätet är att fraktkostnaden stiger ganska mycket över tid och det måste läggas på priset. Skulle alla tids nog handla på nätet och aldrig handla lokalt skulle vi tids nog se städer som skulle bli tråkiga och folktomma. En massa arbetstillfällen skulle också försvinna. Det är inget jag tror allmänheten vill på sikt.

   Gällande NK tycker jag de är bra att de även satsar på e-handel. Det kommer ta ett tag att få lönsamhet här. Men det ger mervärde till kunden att kombinera fysisk butikshandel med e-handel då det på sikt attrahera fler kunder än med enbart fysisk butikshandel.

   Jag håller iallafall tummarna för Hufvudstaden nu framöver och hoppas på en okej avkastning.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera