torsdag 4 mars 2021

Portföljen växer så det knakar. Nu över 3.4 Miljoner!

Då har det gått några dar till i Mars Månad och portföljen fortsätter växa så det knakar. Det var bara ett par dagar sedan portföljen passerade 3.3 miljoner kr och idag passerade jag en ny milstolpe dvs 3.4 miljoner kronor i portföljvärde när min portföljbelåning är betald. Givetvis kan detta ändras över dagen eller kommande tid men denna milstolpe innebär fortsatt ett steg närmare den ekonomiska friheten. Ser man på längre sikt har portföljen växt från 970 000 kr som den var värd i Augusti 2016. Nu 55 månader senare har portföljen växt till 3.4 miljoner kronor. Det innebär att portföljen växt med ungefär 44200 kr i snitt varje månad sedan bloggens start. 

Sedan min senaste milstolpe har jag inte gjort någon förändring i portföljen. Däremot har samtliga mina innehav uppvärderats och framförallt mitt största innehav Handelsbanken har fått sig en uppvärdering den senaste tiden. Så här i efterhand var det ett bra beslut att öka i Handelsbanken när aktien var rejält pressad i det korta perspektivet. Handelsbanken har länge vart lågt värderad och kanske börjar vi nu gå mot en mer normal värdering. Jag håller iallafall hårt i mina Handelsbanken aktier och ser fram emot utdelning inom kort. 

Även Hufvudstaden har fått sig en liten uppvärdering sedan jag ökat på mitt innehav den senaste tiden. Jag tror fortsatt det finns en bra uppsida i samtliga mina innehav och siktar nu vidare mot 3.5 miljoner i portföljvärde. 

Min nuvarande portfölj ser ni här under. Observera att inte alla inköpspriser stämmer pga swingtrading.


Förövrigt finns det just nu dåligt med tid på bloggen och av den anledningen kommer det bli snålt med uppdateringar inom närtid.

Uppdatering: Under Fredag den 5:e Februari och 8:e Februari har jag åter kört swingtrading i både Hufvudstaden och H&M för runt 2 miljoner kronor i omsättning. Det hela slutade med att jag släppt i stort sett hela mitt H&M innehav idag. H&M har gått starkt och jag är nöjd med den utvecklingen aktien gett den senaste tiden. 1600 st aktier såldes idag för 206.50 kr st och istället har ytterligare 2600 st aktier i Hufvudstaden köpts in. För dessa betalade jag 121.70 kr st. Jag har fortsatt kvar 200 st aktier i H&M och dessa kommer inte säljas. Skulle läget kännas rätt kanske jag återkommer i H&M. Annars vill jag tacka för den goda avkastningen som bolaget gett mig och önska lycka till framöver. Nu framöver hoppas jag att Handelsbanken kan fortsätta uppvärderas. Jag hoppas även att pandemin ska lätta så att vi tids nog även ser en uppvärdering i Hufvudstaden.

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Min nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en fortsatt trevlig vecka :-)

8 kommentarer:

 1. 44200 kronor per månad. Jag är mycket imponerad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiegrubbel.

   Kul att höra :-) Jag hoppas det fortsätter i samma fina fart framöver.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Håller med, 44.000 kr/mån är imponerande. Antar att det är mer än så i slutet och mindre i början. Så är det för mig i alla fall vilket ger hopp om framtida ännu snabbare värdeökningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningssmålänningen.

   Precis som du skriver har det gått fortare med tiden. Ska bli intressant och se hur det går framöver. Jag hoppas iallafall på ett bra 2021 och framöver.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Grattis Slimis! Ja det går bra nu helt klart. Din slimmade portfölj har just fördelen att kunna dra ordentligt om innehaven är rätt och shb negativismen börjar nu vända. Själv äntligen plus även på shb nu och därmed ligger de 3 tre svenska bankerna plus nu i min portfölj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Kul att du äntligen ligger plus i bankerna. Jag tror Handelsbanken kan fortsätta prestera bra även framöver. Nu stänger banken olönsamma kontor och drar nytta av lite högre räntor. Man ska inte heller glömma Handelsbankens goda historik som en av världens bästa aktier över tid. Från år 1900 till 2009 hade Handelsbanken en avkastning på 1.9 miljoner procent. Då var inte heller utdelningar inräknade som vart generösa över tid. Även om Handelsbanken presterat sämre sedan 2017 tror jag banken har bra möjligheter att ge en riktigt bra avkastning över tid. Banken är välkapitaliserad och jag räknar med fina utdelningar kommande år.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Hej Aktiepappa.

  Det är kul när det går bra. Hoppas allt är bra med dig annars :-)

  Tack för din kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera