torsdag 6 augusti 2020

Tagit in Telenor i portföljen igen

Idag valde jag att ta in Telenor i portföljen igen. 

Jag har tidigare ägt Telenor vid flera tillfällen men det var främst i slutet av förra året och i början av detta år som jag körde en hel del swingtrading i aktien. 

Under ca 1 månads tid köpte och sålde jag Telenor aktier i omgångar och till slut hade jag omsatt ungefär 2.7 miljoner kr i aktien. Den totala vinsten summerades till 7719 kr efter courtage var betalt. Hade det inte vart för den höga växlingsavgiften vid handel i utlandet (0.25%) hade vinsten vart betydligt bättre. Men en liten vinst är iallafall bättre än ingen alls. Efter denna månad gick jag ur aktien men återkom i aktien när krisen var som värst. Jag köpte då åter in Telenor till portföljen men hade den inte så länge i portföljen innan jag åter tog en snabb vinst. Pengarna investerades just då i H&M som stod i drygt 120 kr. 

Under Corona krisen klarade sig Telenor bra till en början. De märkte inte av några speciella Corona effekter. Det var anledningen till att aktien klarade sig väldigt bra under rådande pandemi. Sedan dess har det kommit en rapport och en utdelning på 4.4 NOK per aktie har delats ut. 

När jag tittade närmare på den senaste rapporten tycker jag bolaget klarat sig ganska bra den senaste tiden om man jämför med många andra bolag. Men både rörelsemarginalen och rörelseresultatet var ner något. Bolaget spår vidare en låg ensiffrig procentuell nedgång i abonnemangs och trafikintäkterna under 2020 så detta blir troligtvis inget toppen år för Telenor.  Men inte heller något katastrofalt år. 

Jag valde iallafall att köpa in 300 aktier till portföljen. Aktierna köptes för 143.20 NOK per st. Vid min senaste försäljning sålde jag just 300 aktier för 153.35 NOK per st. Även om 4.4 NOK delats ut efter min försäljning har jag idag köpt tillbaka dessa 300 aktier drygt 1000 kr billigare än jag sålde dessa för den 1 April detta år. 

Denna gång kommer jag inte köra någon swingtrading i bolaget utan jag har köpt dessa aktier för att behålla på längre sikt. Som jag skrivit tidigare ser jag Telenor som ett välskött bolag och aktien ser jag som en stabil utdelare. 

Efter dagens transaktion har belåningen åter ökat lite igen. Men med den senaste tidens swingtrading har belåningen sjunkit en del. Med det kommer jag fortsätta jobba hårt med att få ner min belåning över tid. Just nu tycker jag det finns en del köpvärt på börsen och med det är det inte läge att minska belåningen just nu genom någon försäljning. Men skulle något av mina innehav tids nog bli övervärderade kan det mycket väl bli så att jag minskar i något innehav. Men som det ser ut idag ska samtliga mina aktier upp en bra bit för att jag ska vara intresserad att minska mitt ägande. Belåningen kommer främst minska genom kommande löneinkomster. 

Med det sagt hoppas jag att Telenor kan fortsätta prestera ok även i framtiden.  

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs.

Min nya portfölj ser ni på höger av bloggen.

Med det vill jag även önska alla läsare en fortsatt trevlig vecka :-)

6 kommentarer:

 1. Vilken rolig sak, har telenor på jobb telefonen men eftersom jag snart slutar jobba har jag en egen mobil och då med Tele2 nät, som finns i min portfölj. I den finns nu även både HM och SHB A som du har :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nyttboende. Här har vi Telenor som leverantör hos båda mina arbetsgivare :-) Tidigare hade Telia kontakt men troligtvis hade Telenor ett bättre erbjudande då de båda bytte ut Telia för ett par år sedan. Kul att vi har lite liknande i våra portföljer. Får hoppas att HM och Handelsbanken kan uppvärderas lite framöver. Sen får vi hoppas på lite utdelning nästa år igen. Det här året har ju inte vart det bästa för oss utdelningsjägare.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Grattis Slimis, du har flytet med dig i dina swingtrades! Bra summa tjänad på telenor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Tack. Det är kul när det går bra med min swing trading. Alla bäckar små ger lite extra avkastning i det långa loppet. Nu håller jag tummarna att Telenor kan prestera bra framöver :-)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Det är väldigt tillfredsställande när ens swing trades går rätt! Hur mycket belåning jobbar du med?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Smartsnål.

   Min belåning varierar ganska mycket över tid. Men överlag har jag kört all swintrading med belånade pengar den senaste tiden.

   Kör du också en del swing trading? Använder du belåning i portfölj?

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera