tisdag 18 augusti 2020

Månadens inköp

Denna månad har jag valt att göra månadens investering lite tidigare än vanligt. Anledningen var främst att jag ville öka på mitt innehav i Hufvudstaden lite till innan rapporten som kommer den 26:e denna månad. Jag tycker även att mitt största innehav Handelsbanken är attraktivt värderat i dagsläget och därför valde jag att öka även här. Min förhoppning är att Hufvudstaden kan visa en något bättre rapport än marknaden räknar med och att vi tids nog kan se en liten uppvärdering i aktien igen. Gällande Handelsbanken har aktien gått svagt sedan början av 2017. Men på sikt tror jag Handelsbanken åter kommer vända och uppvärderas mot 100 kr igen. Ser vi på priset gällande Handelsbankens aktie så är aktien lågt värderad historiskt i dagsläget. Det är just när banker är lågt värderade jag anser de är köpvärda. Med det får vi snart se hur det ser ut för Hufvudstaden. Jag hoppas även att Handelsbanken kan visa lite bättre resultat framöver. 

Förra månaden innebar iallafall 236 timmar på jobbet och lönen ligger på ungefär 34 200 kr efter skatt. Det är min tredje bästa lön någonsin på en månad och kommande månads utbetalning kommer se betydligt sämre ut. Även om jag har ett låglönejobb lönar det sig att jobba hårt i kombination med mycket obekväm arbetstid. När de flesta vanliga människor är lediga på helger försöker jag istället jobba från morgon till kväll. Skulle jag däremot jobba 165 timmar som de flesta andra gör i kombination med varannan helg kan jag räkna på en lön på runt max 20 000 kr efter skatt. Med det sagt får man jobba hårt som låglönearbetare för att få en okej lön.

Denna månad har jag iallafall köpt in ytterligare 50 Hufvudstaden aktier till portföljen för 113 kr st. På det har även 50 Handelsbanken A köpts in för 86.30 kr per aktie. Med det fortsätter jag stärka mitt ägande i de bolag jag äger. Förutom detta kommer jag även amortera ner lite på min aktiebelåning denna månad. 

Här framöver blir det ledig ett par dagar och jag kommer njuta av det fina vädret :-) I höst blir det fortsatt jobba hårt för att nå kommande mål. En glädjande nyhet är att min sambo nu blivit erbjuden ett fast jobb. Efter att hon under många år endast jobbat deltid och ofta haft dåligt med jobb har hon äntligen blivit erbjuden en fast tjänst. Jag är otroligt glad för hennes skull och det innebär en trygghet att vi kommer ha 2 löner framöver. Även om vi båda jobbar i vården och lönen är låg blir ekonomin betydligt bättre när man har 2 inkomster. Om allt fungerar bra och hon trivs på sin nya arbetsplats är tanken att tids nog titta efter något hus i det område vi bor. I dagläget bor vi i en större bostadsrätt och jag trivs otroligt bra i den. I dagsläget delar mina barn rum. Men tids nog bli barnen större och med största sannolikhet vill de då ha ett varsitt rum. En nackdel är att husen är som dyrast i den del av kommunen vi bor. Men jag tycker det är värt att betala mer för att bo i ett bra kvarter och därför kommer vi bo kvar i det område vi bor just nu. Framförallt för barnens trygghet men man slipper även en massa problem som finns i vissa områden.   

Med det sagt kommer det fortsatt bli lite dåligt med tid för bloggen framöver. Men som alltid kommer en uppdatering om någon ny affär görs. Annars är tanken att komma med en uppdatering efter Hufvudstaden släppt sin rapport i slutet av månaden.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag önska alla läsare en fortsatt trevlig vecka :-)   

8 kommentarer:

 1. Kul att din sambo fått jobb och bra drag att eventuellt flytta till större. Tror att det är en bra grej att barnen får en möjlighet att stänga dörren om sig och vara ifred, iaf när de blir lite äldre. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fumlan. Som du skriver passar ett större boende bättre när barnen tids nog blir större. I dagsläget har de en våningssäng och det fungerar bra än så länge. Gällande min sambos nya jobb hoppas jag att hon kommer trivas. Det känns lite osäkert med 1 inkomst över tid. Nu har ju jobbat en hel del de sista åren och hon har jobbat från och till. Men tids nog blir även jag äldre och då kommer jag inte orka jobba som jag gör idag. Därför känns det betydligt tryggare när hon nu får en fast tjänst. Tack för din kommentar. Önskar dig en trevlig Torsdag.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hej Slimis. Du har aldrig funderat på en invenstering i att utbilda dig inom vården ? Du skulle ju kunna arbeta lika hårt som nu och hjälpa mäniskor men med en lön på kanske 80000 till 100000 efter skatt med samma timmar som nu. Mvh Mats

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mats.

   För att kunna komma upp i den lönen lär jag nog bli läkare eller något liknande :-) Jag trivs ganska bra att jobba som Undersköterska. Det är väl den låga grundlönen som gör att man tids nog funderar att göra något annat. Men trivs jag fortsatt i vården är tanken att åka till Norge och jobba igen så fort barnen blir lite större. Jag jobbade en del där mellan 2013-2015. Det är framförallt den högre lönen som lockar men även att det finns möjlighet att jobba med lite andra arbetsuppgifter än här hemma i Sverige. I Norge lärde jag mig bland annat att jobba med respirator och den kunskapen är väldigt eftertraktad i Norge. Men annars finns det mycket annat att lära sig om man vill. I de större Norska städerna finns det alltid bra med jobb för den som har utbildning och erfarenhet. När man jobbat i Norge har man även fria resor och gratis boende. Norge är helt enkelt ett bra land att jobba i.

   Har du själv funderat på att utbilda dig vidare för en högre lön? Eller är du nöjd med ditt nuvarande jobb?

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Hej.Ja det var väl lite så jag tänkte att utbilda sig till läkare eller dyligt. Jag är så gammal så jag är nöjd med lönen har låga utgifter dessutom. Norge har väl halkat lite lönemässigt om du jämför med dom åren du gör. Mvh Mats

  SvaraRadera
 4. Hej igen Mats. Precis som du skriver blir man nog lite mer bekväm med det mesta de äldre man blir. Sen tar det tid att komma ikapp lönemäsigt efter en utbildning. Säg att jag skulle utbilda mig till Sjuksköterska. Läste någonstans att det tog 10 år att komma ikapp lönemäsigt eftersom man förlorar 3 års lön när man studerar. Förutsatt att man inte jobbar extra vid sidan av studierna. På det ett par hundra tusen i CSN skuld. Men ska man jobba till 70 år i framtiden är det ju bra att utbilda sig inom något intressant område. Jag hoppas dock att jag kan ta pension betydligt tidigare då stressen i vården troligtvis kommer vara värre i framtiden (Det är stressigt som det är redan nu) Gällande Norge skulle jag iallafall ligga på runt 80 kr mer i timmen just nu. Sen bättre tillägg. Men som du skriver var den norska kronan mer värd när jag var där sist. Men jag tycker fortsatt lönen är bra i Norge. Jag får dock lätt hemlängtan och därför vill jag inte vara i Norge alldeles för lång tid i framtiden. Kul att du är nöjd med din lön. Kan man hålla nere utgifterna i vardagen hjälper ju det ekonomin en hel del.

  Tack för att du delar med dig här på bloggen. Önskar dig en trevlig helg :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 5. Fortsätt kämpa! Saknar min lagerjobb där jag fick över 30 papp i månaden :) Också helg och kvällar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Två Månadslöner.

   30 Tusen i månaden var ingen dålig lön. Det kan vara värt att offra lite kvällar och helger för en bättre lön :)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera