onsdag 12 augusti 2020

Telenor har fått lämnat portföljen igen

 Då var det 6 dagar sedan jag åter en gång tog in Telenor i portföljen. Tanken var att denna gång äga bolaget på längre sikt och inte endast köra kortsiktig handel i bolaget. Dock kom jag även på mig själv att min belåning blivit lite i högsta laget. Jag skulle som sagt gärna behålla dessa Telenor aktier men samtidigt blir räntan på aktiebelåningen för hög om man belånar sig för mycket. I dagsläget ligger jag en del belånad men på längre sikt är min tanke att en dag åter bli skuldfri. När detta kommer ske är inte hugget i sten. Så länge jag anser mina bolag för lågt värderade kommer ingen mer försäljning att ske iallafall. Mina 300 Telenor som köptes för 143.20 NOK per aktie såldes iallafall idag för 147.70 NOK per aktie. Med det vill jag åter tacka Telenor för en liten kortsiktig vinst. Skulle aktien av någon anledning gå ner några procent framöver är det mycket möjligt att jag plockar in aktien igen. Men just nu prioriterar jag en lägre belåningsgrad som även ger mig den näst lägsta Superräntan på 0.99 % hos Avanza. De ränteutgifter jag har kvittas tids nog  mot min ISK skatt.

Kommer som vanligt uppdatering om någon ny affär görs. 

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen. 

Med det vill jag önska alla läsare en fortsatt trevlig vecka :-) 


6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hej PB?

   Kul att H&M har återhämtat sig lite den senaste tiden. Försäljningen verkar vara på på väg tillbaka nu när H&M öppnar upp sina butiker. Vi kan ju se att försäljningen av kläder i Tyskland förbättrats de senaste veckorna även om de fortsatt är sämre än förra året. På det har vi sett en svagare dollar den senaste tiden som gynnar H&M på sikt. Samtidigt har bomullspriserna gått upp lite sedan botten i April. Om inte pandemin förvärras framöver borde H&Ms försäljning successivt förbättras. Med det hoppas jag på lite bättre kommande rapporter.

   Tack för din kommentar. Önskar dig en trevlig Fredag :-)

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Ja det finns en del ljusningar framöver.
   Har inte kollat något på detta men det kanske du har, tänker på korrelationen mellan dollarn och bomullspriserna. Brukar de svänga på något särskilt sätt. T.ex som nu när dollarn blir svagare så höjs bomullspriserna?

   Mvh PB?

   Radera
  3. Hej igen PB?

   Vad jag förstår är Bomull en väldigt väderkänslig råvara där nederbörd i framför allt Kina, Indien och USA påverkar hur skördarna blir.

   Precis som mycket annat påverkas alltså priset på bomull av tillgång och efterfrågan. Blir skördarna bra finns det en god tillgång på bomull och priserna blir lägre. Blir skördarna sämre går istället priset upp. Jag är inte helt säker, men jag tror inte dollars utveckling påverkar bomullspriser något nämnvärt. Som det ser ut idag ligger iallafall bomullspriser på en helt ok nivå och det i kombination med en lägre dollar den senaste tiden är till fördel för H&M. Kanske får vi se en fortsatt försvagning av dollarn och detta kommer isåfall fortsätta gynna H&M framöver. En svag dollar missgynnar istället en stor del av vår exportindustri som ofta får betalt i dollar. Det blir spännande att se om vår svenska krona fortsätter stärkas nu framöver. Jag tycker själv att den svenska kronan varit undervärderad en längre tid. Så kanske kan den stabiliseras på en lagom nivå framöver.

   Önskar dig en trevlig Lördag och tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
  4. Hej!

   Tack för svaret. Då är det egentligen ingen korrelation med dollarn och bomullen.

   Ja blir intressant och se om valutan fortsätter gå åt rätt håll för H&M.

   Trevlig lördag!

   Radera