onsdag 4 december 2019

Swingtrading samt nuvarande portföljvärde.

Den senaste tiden har det vart dåligt med tid att uppdatera något nämnvärt här på bloggen. Detta pga extra jobb som inte var planerat. Nu på kvällen har jag iallafall några minuter över och tänkte därför uppdatera hur det ligger till med mina tankar gällande portföljen.

För er som inte vet kan jag berätta att en hel del swingtrading i H&M aktien har skett den senaste tiden. Swingtrading är något jag brukar syssla med när jag anser att chansen är god till bra avkastning på kort sikt. Till denna typ av handel använder jag lånade pengar och därför är jag extra försiktig vart jag satsar mina pengar. Tidigare har jag bland annat kört swingtrading i Industrivärden, Handelsbanken, SCA, Volvo mfl. Ett annat bolag jag kört en hel del swingtrading i är H&M. Dels körde jag en hel del trading i aktien när den stod betydligt lägre än idag men de senaste 2.5 månaderna har handeln vart allt mer intensiv. Jag gick för skoj skull in på Avanzas sida och tittade hur mycket jag omsatt i aktien sedan i September. Jag tänkte att det var väl inte så mycket. Men det visade sig att jag köpt och sålt i aktien för i runda slängar 6 miljoner under denna tid. Varje lyckad swingtrade affär generar en liten slant som ger lite extra avkastning på sikt. På det gynnar jag även Avanza med rejäla courtageintäkter. Man kan säga att både jag och Avanza gör en god affär när min swing trading fungerar bra. För egen del följer jag börsen dagligen och det blir någon swing trade här och där och med tiden blir det en hel del pengar som omsätts. Idag stack dock H&M aktien iväg upp och kanske är möjligheterna till fortsatt swing trading i H&M borta iallafall på kort sikt. Men skulle aktien åter falla i pris kommer jag ta chansen att fortsätta med min swing trading. Efter dagens affärer är jag iallafall åter helt skuldfri och har tom en kassa på drygt 5000 kr samt räntefonder för nästan 25000 kr i portföljen. Dyker inget riktigt bra köpläge upp nu framöver är tanken att hålla mig obelånad iallafall tillsvidare. För övrigt har portföljen tappat en hel del den i värde den senaste tiden. Från att ha toppat på drygt 2.6 miljoner kr är portföljen just nu värd ganska exakt 2.5 miljoner kr. Att portföljen tappar i värde perioder är något man får räkna med. Istället får man se positivt att man kan köpa de bolag man vill äga lite billigare. Det är framförallt banksektorn som gått svagt den senaste tiden och det har missgynnat min portfölj då Handelsbanken är mitt största innehav. Vi får se vart börsen tar vägen nu framöver. Den som lever får se.

Blir det några nya affärer här framöver kommer jag iallafall att uppdatera er här på bloggen.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag önska alla läsare en fortsatt trevlig vecka :-)

9 kommentarer:

 1. Hej Slimis!
  Att omsätta 6 miljoner kroner, vilken jäkla grej alltså!
  Kul att swingarna går bra. Trist att portföljen backat lite. Men sett under 2019 så är det ju ingenting. Vilket år det har varit.

  Själv ligger jag just nu före index och har en uppgång på ca 35%.

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB?

   Vinsten summerades till 10374 kr efter courtage var betalt när det gäller den senaste tidens H&M trading. Så visst går det att göra lite extra pengar om man lyckas med lite kortsiktig handel. Gällande portföljen är den fortsatt upp drygt 800 000 kr i år så man får vara tacksam för de trots att portföljen backat runt 100 000 kr den senaste tiden. Grattis till 35 %. Riktigt imponerande och bra jobbat! :-)

   Tack för din kommentar och ha en bra dag :-)

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Det var en fin vinst!

   Ja det är bara att njuta av medgången.
   Tack!

   Trevlig helg!
   Mvh PB?

   Radera
  3. Ja man får njuta när det går åt rätt håll.

   Trevlig vecka! :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Trevlig vecka själv!

  Ja det är trist med bankerna, jag minns det som igår när många hävdade att "Swedbank är den bästa banken att investera i"... och då låg den på runt 200 spänn. Sen kom UG och kraschade festen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen.

   Ja det är tråkigt för oss alla här i Sverige gällande Swedbank. Givetvis skulle det vart bättre ekonomiskt för oss alla här i Sverige om UG aldrig granskat Swedbank. Vi är ju alla ägare i Swedbank via våra pensionsfonder. Det är väl bara hoppas att inget liknande upprepas i framtiden samt att böterna inte blir alldeles för höga. Tids nog borde våra svenska banker kunna uppvärderas igen. Men det verkar krävas en hel del tålamod som det göra med aktieplaceringar i allmänhet. Håller iallafall tummarna för våra svenska banker överlag framöver.

   Tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Jag både hoppas o tror att skiten blåser över, verkar väldigt överdrivet med bankerna o bästa banken att investera i gäller kanske än mer nu?!.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Ofta brukar det vara som bäst att köpa aktier när marknaden är som mest negativ. När allt ser som bäst ut är också ofta aktierna prissatta därefter och då kan det mycket väl vara säljläge. Jag känner mig iallafall trygg att äga Handelsbanken även om aktien tappat en del senaste 3 åren. Jag sålde ju just Handelsbanken för snart 3 år sedan när allt såg för bra ut. Nu blir det troligtvis en räntehöjning och det kommer gynna bankerna då de slipper minusräntan. Jag tror som sagt att bankerna kommer fortsätta tjäna bra med pengar även i framtiden. För egen del tycker jag Handelsbanken känns mest trygg att äga. Detta då de tar mindre risker än de andra svenska storbankerna men även att de hållet sig borta från penningtvätt härvorna. Den som lever får se hur det går framöver :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera