fredag 13 december 2019

Köpt och sålt Handelsbanken för 900 000 kr idag

Den senaste veckan har vart en bra vecka för mitt största innehav Handelsbanken. Senaste veckan har aktien stigit drygt 10 % och enbart idag är aktien upp 3.6 % i skrivande stund. Under detta år har jag tankat Handelsbanken aktier som aldrig förr och min övertygelse är att aktien varit undervärderad under en period. Nu börjar aktien äntligen röra på sig uppåt och min förhoppning är givetvis att aktien kan fortsätta uppvärderas framöver. En annan positiv sak är att jag idag äntligen lyckades med en arbitrage affär i Handelsbanken igen. Denna ser ni här under:

Under en längre tid har Handelsbanken B handlas högre än Handelsbanken A. Som mest uppåt 4-5 kr högre om jag inte missminner mig. Idag tog A aktien igen med råge och jag lyckades med det att åter sälja 3450 A aktier och istället köpa in 3450 st B aktier. Efter courtage är dragit blev det några hundra kronor i vinst. Men framförallt finns möjligheten till fler arbitrage affärer framöver om läge uppstår. Förutom detta är det positivt att mitt belåningsvärde blir bättre då jag inte enbart äger A aktier i portföljen. Eftersom A och B aktien räknas som två olika aktier blir riskspridningen bättre enligt Avanzas superlån då det blir fler innehav i min portföljen. Men ska du bara äga en av aktierna har A aktien bäst belåningsvärde och det ligger på 75 %. B aktien ligger på 70 %. 

I och med Handelsbankens starka utveckling den sista tiden fortsätter portföljen att växa som aldrig förr. 2019 har verkligen vart ett fantastiskt börsår än så länge. 

Min nya portfölj ser ni iallafall på höger sida av bloggen.

Uppdatering: Sålde senare av 1000 SHB B och köpte åter 1000 SHB. Denna gång med 35 öres skillnad. Förövrigt såg jag även att A och B aktien räknades som samma värdepapper när det gäller superlånet. Så där tog jag fel. Konstigt att Avanza räknar det som samma värdepapper vid belåning men att de har olika belåning värden.

Uppdatering 2: Idag 16/12 såldes resterande 2450 Handelbanken B av för 100.68 kr i snitt per aktie. In köptes åter 2450 Handelsbanken A. Dessa köptes för 100.268 kr st. Med det har jag åter lyckats med ett arbitrage i Handelsbanken och med det blev det lite extra avkastning.

Uppdatering 3: idag 17/12 Sålde jag av 1500 A aktier och köpte in 1500 B aktier 9 öre billigare. Blev bara några 10:or i förtjänst efter courtage var dragit. Däremot finns nya möjligheter till lite kortsiktig handel om läge uppstår.

Skulle det ske någon ny affär kommer givetvis uppdatering här på bloggen som vanligt. 

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig helg :-)

2 kommentarer:

 1. Att du vågar köpa och sälja för såna stora belopp, imponerande!

  SvaraRadera
 2. Hej Två månadslöner.

  Affärerna blir större med tiden. I jämförelse med för några år sedan gör jag betydligt större affärer idag. Men om 10 år tycker jag troligtvis att det var småpengar jag handlat med idag. Den som lever får se.

  Tack för din kommentar :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera