måndag 11 november 2019

Ökat i H&M

Idag handlas H&M aktien utan utdelning. 4.85 kr kommer utbetalas och för mig innebär det en utdelning på 14550 kr nu om 4 dagar. Aktien har gått svagt den senaste tiden och idag sjönk aktien mer än utdelningen. Den senaste tiden blankar någon större aktör aktien och precis som förut har det pressat H&M aktien i det korta perspektivet. Tidigare har dock många blankare förlorat en hel del pengar genom att korta aktien. Jag tror många jämför H&M med många andra traditionella klädföretagen och överlag har sektorn haft det tufft de senaste åren. Med det tror jag fortsatt marknaden underskattar H&Ms framtida potential och har idag åter ökat på mitt ägande med 500 aktier. Köpet gjordes till 187.35 kr per aktie. Med det kommer det inte bli någon återinvestering om 4 dagar och månadens sparande kommer gå till amortering av portföljen då jag åter är lite belånad.

Det jag uppmärksammat i H&M den senaste tiden är att de fortsätter växa imponerande fort på Instagram och har nu 33.5 miljoner följare. Det kan jämföras med tex Zalando som har strax under 800 000 följare. Samarbetet med Giambattista Valli verkar ha blivit en succé. En stor del av sortimentet blev slutsålt i princip på en gång när kollektionen släpptes och en del av dessa plagg säljs sedan dyrare på bland annat Tradera. Förutom detta har H&M accelererat upp farten och har betydligt fler kollektioner detta år än förra året. Just dessa kollektioner säljer otroligt bra och detta är en av anledningarna att H&M är mitt top pick i sektorn. 

Annars har bomullspriset stabiliserats på en ganska låg nivå om vi ser ett tag tillbaka. Kan det fortsätta ligga runt denna nivå alternativt lägre kommer H&M gynnas av detta framöver.

Uppdatering:

H&M är upp idag och jag väljer att åter minska ner 500 aktier. Dessa har sålts för 188.42 kr st. Jag är sugen att öka mer i H&M men är lite försiktig med lånade pengar. Skulle aktien gå ner under dagen eller närmaste dagarna är det mycket möjligt att jag åter ökar mitt innehav. Kommer uppdatering om det isåfall.

Uppdatering 2:

Återköpt 500 aktier för 187.60 kr st nu senare under dagen. Blir ytterligare uppdatering om någon mer affär görs.

Uppdatering 3:

Sålde åter av 500 aktier för 187.90 kr st. Kommer uppdatering om någon ny affär görs.

Uppdatering 4:

Återköpt 500 aktier för 187.56 kr st. Kommer uppdatering om någon ny affär görs.

Uppdatering 5:

Åter sålt av 500 aktier för 187.91 kr st. Kommer uppdatering om någon ny affär görs.

Uppdatering 6:

Idag Torsdag har jag återköpt 500 aktier för 187.03 kr st. Kommer uppdatering om någon ny affär görs.

Min nya portfölj kan nu se på höger sida av bloggen.

Hur återinvesterar ni er H&M utdelning?

4 kommentarer:

 1. Varför köpte du och sålde 3 gånger? Förstår inte riktigt tankegången, förklara gärna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Jag kör en del swing trading när jag tycker risk/reward ser bra ut. Eftersom det oftast är med lånade pengar vill jag inte ta alldeles för mycket risk och därför resulterar det oftast med en försäljning efter att några affärer går bra. I övrigt är jag långsiktig med mina placeringar.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Underbart inlägg! Vilka "swings" du gör :) Tack också för all uppdatering om H&M, uppskattas verkligen!

  Jag sålde av en del av min position i H&M för cirka 203 kr och köpte sedan tillbaka lite aktier nu i veckan när utdelningen skildes av. Har inte köpt tillbaka alla än dock. Syftet att jag sålde var framför allt då jag ville flytta innehavet från storbank till Avanza-depån, detta då det förbättrar mina lånevillkor hos Avanza.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividend Guy.

   Kul att du uppskattar mina inlägg. Även jag uppskattar dina inlägg som alltid är intressanta att läsa. Snygg gjort att du lyckades sälja av och återköpa lite billigare :-) Hoppas din flytt går bra. Som du skriver är det ju oftast bättre att samla alla sina innehav på 1 ställe.

   Önskar dig en trevlig Onsdag.

   Mvh Slimis

   Radera