måndag 17 december 2018

Ökat i H&M

Idag kom H&M med sina försäljningssiffror och det såg ut enligt följande:

 H&M-gruppens försäljning steg med 6 procent i det fjärde kvartalet (september-november), jämfört med samma kvartal året innan då försäljningstillväxten var -2 procent.


Försäljningssiffran är exklusive valutakursförändringar och inklusive moms.
Genomsnittet av 16 analytikers estimat låg på en försäljningsökning på 6,5 procent, enligt Infront Data.
Försäljningen exklusive moms uppgick till 56.429 miljoner kronor (50.407). Här låg snittet på 56.621 miljoner kronor, enligt Infront Data.

Med det tycker jag mig se att H&M är på rätt väg. Min uppfattning är att H&M tar marknadsandelar och mer om detta kommer vi se i kommande rapport. I och med dagens försäljningssiffror vinstvarnar även Asos som faller rejält och även Zalando är ner runt 15 % i skrivande stund. Trots att H&M visar helt ok siffror idag dras även H&M ner i raset och med det ser jag ett bra tillfälle att öka mitt ägande i bolaget. Ytterligare 525 aktier har köpts in för 145.96 kr st. Jag finansierade köpet genom att sälja av 750 st Handelsbanken för 102.50 kr st. Jag kan tids nog tänka mig minska ner lite i H&M igen om priset känns rätt men idag kändes det som att aktien tog för mycket stryk pga att andra e-handlare presterar dåligt. Som jag skrivit tidigare på bloggen följer jag H&M på Instagram och de har idag ungefär 28.2 miljoner följare. De senaste månaderna har antalet följare ökat med ca 2 miljoner. Det kan jämföras med Zalando som under samma tid fått ungefär 50 000 till följare och med det har Zalando nu 584 000 följare. Den senaste tiden har jag även börjat följt Zara på Instagram. De har i dagsläget 29.9 miljoner följare och jag kommer även bevaka deras tillväxt på följare framöver. Med det hoppas jag att H&M nu framöver tar tillbaka detta överdrivna ras. Det ska bli spännande att läsa kommande rapport.
Uppdatering: Blev ett ytterligare köp av 220 H&M aktier för 141.62 kr st. Detta köp finansierades att jag åter minskade lite i Handelsbanken med 300 aktier för 102.90 kr st. 

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.
Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig vecka :-)   

8 kommentarer:

 1. Intressant. Du är inte rädd att HM sänker utdelningen så att de åtminstone inte delar ut mer än 100% av vinsten som de gjorde förra året? Eller det kanske inte spelar någon roll? Deras DA i skrivande stund är väldigt hög.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen.

   Jag är inte rädd för en utdelningssänkning även om det skulle vara tråkigt. Men min tro är att H&M kommer göra allt för att inte sänka sin utdelningen då det aldrig hänt tidigare. Det viktigaste framöver är att bolaget fortsätter prestera bättre igen och med det tror jag även att bolaget kommer tjäna mer pengar framöver. Jag tror vi kommer få en bättre guidning vid kommande rapport hur framtidsutsikterna ser ut och det ska bli intressant att läsa.

   Tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hej Slimis! Jag sålde mitt innehav idag och väntar till rapporten för att se om de dels tjänar pengar på det dom säljer, samt vilken utdelning det blir. Om utd sänks lär kursen dyka så då kan man nog köpa billigare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nyttboende.

   Då kanske det var dina aktier jag köpte idag :-) Min förhoppning är att marginalerna ska se bättre ut nu framöver. Framförallt genom mindre reor men även genom butiksstängningar av olönsamma butiker samt förhandling av nuvarande hyror. Precis som du skriver lär det nog inte bli populärt om utdelningen sänks. Vi får se vad bolaget kommunicerar i kommande rapport och blir det en utdelningssänkning kan du säkert köpa billigare.

   Tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Hoppas att Stefan tar ryggen på dig. Lycka till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nermin.

   Risken finns att han tar rygg på min investering. Han har ju gjort de de senaste gångerna jag handlat :-) Tids nog kanske han även köper ut bolaget från börsen. Den som lever får se :-)

   Tack för kommentar och lycka till även du.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Hej Slimis!
  Det brukar alltid gå bra för kursen när du handlat. Säker blir det så denna gången också. Jag själv blirockså lite sugen på att öka, det var ett tag sedan jag köpta fler h&m.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
 5. Hej PB?

  Man får vara tacksam att de flesta affärer slutar ok. Man ska dock komma ihåg att aktiemarknaden alltid innebär en risk och att någon gång ibland åker man på någon förlust alternativt får vänta väldigt länge på att få tillbaka de pengar man investerat. Jag hoppas H&M blir bra på sikt men just nu är det lite deppigt överlag på börsen. Har köpt lite mer H&M de senaste dagarna kommer en uppdatering av det snart :)

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera