måndag 17 december 2018

Bloggen skänker denna månad pengar till WWF och Läkare utan gränser

Nu framöver kommer denna blogg varje månad skänka pengar till någon hjälporganisation. Denna månad har jag valt att skänka pengar till WWFs arbete med världens hav och Läkare utan Gränser. Jag tycker båda dessa hjälporganisationer gör ett mycket bra jobb både för människor och samhället och därför har de fått månadens donation. Orsaken att jag skriver detta på min blogg är att det är ni läsare som gjort det möjligt att jag kan skänka pengar varje månad nu och framöver. Som ni ser här nedan har jag genom bloggen lyckas värva så pass många Vimla vänner att jag lyckats ringa gratis varje månad men även att Vimla blir skyldig mig pengar varje månad. Detta genom att jag idag har 33 st Vimla vänner och egentligen bara behöver 10 st vänner för att ringa och surfa gratis. Tidigare har jag valt att köpa mer surf för pengarna som blivit över men nu när jag tids nog fått så mycket surf att jag inte kan göra av med allt har jag börjat fundera i nya banor. Kanske kan dessa pengarna komma till bättre nytta? Framöver kommer därför dessa pengar skänkas bort till någon hjälporganisation istället. I Mitt fall blir det då en gåva på ca 200 kr varje månad. 200 kr är inte så mycket för oss som har det bra här i Sverige men för en människa i nöd kan det vara skillnaden på liv eller död. Man ska alltid komma ihåg att vi har det bra här i Sverige och även om vi inte kan hjälpa alla här i världen kan vi alltid hjälpa någon.

Med det vill tacka er som läser och stödjer bloggen. Ni är alla betydelsefulla och guld värda.

( Obs Bilden nedan stämmer inte helt just nu. Detta då jag nedgraderar mitt abonnemang för att på så sätt kunna skänka bort mina pengar istället. Just nu har jag skänkt 100 kr denna månad men när nedgraderingen av mitt abonnemang är klart kommer ytterligare 100 kr skänkas. Mina framtida donationer till hjälporganisationer kommer bokföras under Betaltjänster hos Vimla då jag skänker pengar genom SMS  )Skänker ni pengar till någon som behöver dom bättre? Eller har ni tips om någon hjälporganisation som kan ta del av framtida gåvor från bloggen?

14 kommentarer:

 1. Vad roligt! Jätte bra initiativ! Jag skänker själv varje månad till bl.a. läkare utan gränser och wwf.

  Mvh,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frilansportföljen.

   Fint gjort av dig :-) Det finns många behövande där ute i världen som har det sämre än oss. Jag har nu valt att även sponsra hjärt lungfonden med 100 kr i månaden. Så det kommer bli dessa 3 organisationer tillsvidare.

   Tack för kommentar och dina gåvor.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Fint! Även jag stödjer Läkare utan Gränser. Nu fick du och bloggen ännu fler pluspoäng!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Fint gjort av dig. Har nu även valt Hjärt lungfonden som kommer få en slant från bloggen varje månad.

   Tack för att du läser och kommenterar bloggen :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Hej!
  Superbra initiativ!
  Jag skänker inte pengar månadsvis men lägger slantar i bössor lite då och då.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB?

   Fint gjort av dig. Alla gåvor är guld värda :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Jag skänker en stor summa pengar till andra som behöver dem bättre (eller inte). Jag betalar skatt. 1% av denna skatt säger man ju ska gå till bistånd. I övrigt brukar det gå några tior här och där till skolklasser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen.

   Fint gjort av dig. När det gäller gåvor är det viktigaste tanken och inte storleken på gåvan. Skulle jag själv däremot bli riktigt rik någon gång tänker jag skänka mer pengar än idag.

   Tack för att du följer bloggen och kommenterar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Hej Slimis!

  Visst har vi det bra. Det är lätt att glömma, vi kunde varit i biståndstagares kläder. Ett och annat "oväsentligt" I-landsproblem dyker upp en och annan gång.

  Utmärkt blogg initiativ till att förmedla en slant. Själv ger jag regelbundet en peng till Hjärt & Lungfonden, Läkare utan Gränser samt Hemlösas Hus i Helsingborg.

  Hälsningar och Lycka Till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Crister.

   Efter ditt tips valde även jag att starta ett månadssparande till Hjärt & Lungfonden. Det blev 100 kr till att börja med. Fint av dig att skänka till så många organisationer. Jag märker att det finns mycket medmänsklighet bland de som läser min blogg också.

   Lycka till och tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 6. Tjena! Jag hade ingen aning om att man fick pengar tillbaka från Vimla om man hade tipsrabatt som är större än själva månadskostnaden. Förstår jag det rätt att det är så?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare Anders.

   Jag skrev kanske lite otydligt. Det är inte så att Vimla betalar tillbaka några pengar till sina kunder. Men tipsar du så många att du får pengar över varje månad kan du använda dessa till olika betaltjänster eller ringa utomlands. Alternativt öka på så du får mer surf varje månad. Det finns som sagt många valmöjligheter istället för att skänka tillbaka dessa pengar till Vimla. På så sätt är Vimla fantastiska i jämförelse med de andra operatörerna. Mer till oss som är kunder och mindre till dem. Förutom detta skänker även Vimla en del av sin vinst till olika välgörenhetsorganisationer. Det har bland annat betalat ut pengar till Ung Cancer.

   Hoppas detta kan vara ett ok svar på din fråga.

   Tack för att du följer bloggen och kommenterar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 7. Hej Slimis och god fortsättning,
  Ett fantastiskt initiativ sv dig och väldigt god hjärtat. De flesta av våra barn har det väldigt bra och förspänt. Tror inte många går till skolan eller dagis som ör en självklarhet i vårt land och fryser för att de inte har någon varm jacka ed.

  Trots att vi har 4 barn med neuropsykiatriska diagnoser och min fru ej jobbat på 13 år så jag är den enda inkomsten har vi ett fadder barn genom Plan och betalar en liten summa varje månad till barncancerfonden. Fadder barnet ger oss så mycket och ger även våra egna barn som ibland klagar över små struntsaker lite perspektiv, såsom att jag vill inte gå till skolan, det är skit mm men då brukar vi prata om fadder barnet som skulle vara överlycklig att ha en skola att gå till och mat på bordet.

  Det kostar en liten slant men har man barn så kan det verkligen vara bra att vissa hur världen ser ut utanför våra gränser. Barnen är också då glada när brev och kort kommer från hen, en höjdpunkt för hela vår familj.

  God fortsättning på 2019 och återigen, ett fantastiskt initiativ från er familj.

  // Malte

  SvaraRadera
 8. Hej Malte.

  Fint gjort av dig att skänka en slant till barncancerfonden samt att ni har ett fadder barn. Det var en stor familj du har. Kul med många barn :-) Har ju själv 2 barn så jag vet vad det kostar med barn. Som du skriver är det glädjande att kunna hjälpa någon annan. Att bara ha ett boende och mat varje dag är en lyx de flesta i Sverige ser som en själklarhet men som du skriver är det många ute i världen som drömmer om att ha det så bra. Önskar dig och din familj ett fantastiskt 2019. Tack att du delar med dig av dina tankar :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera