måndag 17 september 2018

H&M upp över 70 000 kr idag

Idag rapporterade mitt största innehav H&M sina försäljningssiffror för det tredje kvartalet. Tror få som följer H&M har missat dagens uppgång på 16.63 %. Med det överträffade försäljningen de flesta negativa analytiker. Den senaste tiden har jag fortsatt öka i H&M även om det känns tungt när nästan alla omkring mig vart pessimistiska till bolaget. Jag har helt enkelt valt att stänga ute allt negativt och fortsatt att öka på när det gjorde som ondast. Idag var en bra dag för H&M och med det den bästa dagen någonsin när det gäller min portföljs värdeutveckling under en dag. Det känns ganska otroligt när portföljen ökar över 70 000 kr på en dag. Skulle jag sålt av bolaget förra veckan hade jag ångrat mig en dag som denna. Än en gång har det visat sig bra att köpa när marknaden är som mest pessimistiskt. Som jag skrivit tidigare har jag gjort de bästa affärerna när bolag jag vill äga vart som mest ratade. Jag försöker köpa bra bolag till vettiga värderingar. Oftast uppkommer inte dessa köplägen när bolag står i ATH utan mer ofta när marknaden i övrigt är lite pessimistisk till de bolag jag vill äga. Jag ligger fortsatt back i H&M men inte alls lika mycket som tidigare. Med det tror jag det finns bra förutsättningar att aktien fortsätter upp framöver. Just nu har H&M vissa logistikproblem men jag är säker på att bolaget jobbar hårt för att fixa till dessa snart. Dollarn ser ut att kunna bli svagare framöver och även det skulle vara positivt för bolaget. Som jag skrivit tidigare växer H&Ms följarkrets på Instagram rejält den senaste tiden. De senaste 2-3 månaderna har antalet följare ökat med runt 1.5 miljon och just nu har H&M totalt ca 27 miljoner följare. Det kan tex jämföras med Zalando som har drygt 500 000 följare. Det går även vissa rykten om att Stefan Persson är intresserad att köpa ut bolaget igen. Som jag skrivit tidigare tycker jag detta skulle var ett tråkigt beslut. Jag har ägt H&M till och från sen 2012 och vill gärna äga det framöver då jag alltid gillat H&M både som kund och aktieägare. Om det nu blir utköp från börsen i framtiden hoppas jag på en budpremie som plåster på såren. Med det fortsätter jag behålla mina 3500 aktier och ser fram emot kommande utdelning om ett par månader.

Med det vill jag även önska grattis till alla uthålliga H&M ägare. Nu håller jag tummarna för en fortsatt fin utveckling :-)24 kommentarer:

 1. Har väntat på ditt inlägg för att se om du väljer att sälja av något. Det gjorde du inte. Vad bra 😁.
  Väldigt skönt att äga bolaget idag. Får se om det kan hålla i sig nu. Var ju egentligen inte några superfanatastiska siffror. Bra siffror visst, inte megabra.

  Jag behåller och tänker göra det många många år. Kul med lite positiva vindar. Hoppas det inte bara är för en dag.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB.

   Dagens försäljningsrapport var inte lika bra som bolagets uppsatta mål men bättre än analytikernas förväntningar. Med tanke på att Zalando vinstvarnat så här i efterhand för det varma vädret nu i sommar är jag nöjd med dessa siffror från H&M. Bara hoppas att det inte vart alldeles för mycket som sålts på rea. Blir spännande att läsa rapporten nu och se hur det ser ut nu framöver.

   Tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Grattis, det är ju bra att vara långsiktig! Jag har haft många HM och sålde alla, men nu börjat köpa tillbaka. Blev ju lite dyrare idag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nyttboende och liv via börs och sparande.

   Tack för det! Hoppas kursen kan fortsätta upp nu framöver. Hoppas du kan hinner köpa tillbaka lite aktier billigare nu om du vill äga H&M framöver :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Ja det var en trevlig uppgång. Äger inte själv HM men kan tänka mig att dett gladde många. Frågan är bara hur mycket det går ner imorrn. Tycker ofta det är så att stora rekyler uppåt följs av en rejäl sättning. Senast var det Altria som gick upp +6,5% men dagen efter föll med ca 3%, antagligen när många sålde av. Men är man långsiktig så bryr man sig inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen.

   Precis som du skriver kan det vara många som tar hem en snabb vinst vid en snabb uppgång. Viktigast är att H&M fortsätter visa bättre siffror nu framöver och med det hoppas jag vi ser en högre kurs tids nog.

   Tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Stort grattis. det är du värd. Håller med dig helt när du säger att man ska köpa aktier när det är ondsat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nermin.

   Ja det känns motigt att öka på när man ligger minus rejält i ett innehav. Men jag hoppas att långsiktighet lönar sig tids nog. Tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Grattis! För egen del ökade portföljen med 20 000 kronor idag. Inte bara pga H&M, där slutade jag öka i väntan på just ett tecken som detta. Nöjd med de 300 aktier jag har och tycker inte att jag vare sig behöver köpa eller sälja just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utlandsutdelaren.

   Grattis till fin uppgång även du :-) Inget fel med att sitta still i båten. H&M har ju visat sig mer riskfyllt än jag trodde från början. Aktier innebär ju alltid en risk men även en chans till bra avkastning. Jag hoppas det lönar sig tids nog att vara långsiktig även i H&M :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 6. Grattis, 70.000 är ju en bra dagslön, även om det inte går att se investeringar som en lön då de går upp och ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Minimalistspararen.

   Tack! Ja det brukar inte svänga så mycket i min portfölj vanligtvis. Framöver blir det troligtvis inte lika mycket svängningar.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 7. Hej Slimis,
  Ja det var trevligt, har inte så många som du ungefär hälften. Sålde av hela mitt HM innehav långt tidigare när dom gått upp 100%. Köpte dock tillbaka dagens innehav alldeles för tidigt, har nog en ingång på ca 230 kr. Långt kvar innan jag får tillbaka pengarna på dom, men dom ligger bra där dom ligger. Som vi tidigare sagt stora skutor tar tid att vända. Vi får väl hoppas att vi sett botten nu.


  Med vänlig hälsning
  Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille.

   Jag kom ihåg att du sålde ditt innehav med en fin vinst. Det är nog inte många som tänkt att bolaget skulle tappa så mycket i värde som de har gjort. Jag hoppas omställningen H&M gör just nu kommer ge bra resultat på sikt. I och med omställning till mer e-handel samt stängning av olönsamma butiker mm borde vi kunna se ett bättre resultat framöver. Det har tagit tid och även jag hoppas vi sett botten i aktien nu. Sommaren verkar ha vart bra för H&M iallafall. Zalando verkar däremot känt av de varma vädret mer. Med det fortsätter jag hålla tummarna för bolaget.

   Tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 8. Stort grattis Slimis, det är du värd! :)

  Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frihetsmaskinen.

   En liten uppgång, men verkligen uppskattad för oss H&M ägare :)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 9. Hej Slimis,

  Idag tog jag utdelningen och sålde mina sista aktier till en fin vinst i ett mycket fint bolag Castellum (har haft dom i flera år). I och med detta har jag fullföljt min plan och sålt ut alla bygg och fastighets aktier ur portföljerna.
  Hur det går med detta får vi se :-)

  Vänliga Hälsningar & Trevlig helg
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille och ursäkta för det sena svaret. Det har vart mycket jobb de senaste dagarna. Castellum har gått som en raket den senaste tiden och det behöver inte alls vara fel att ta hem en vinst nu. Jag köper iallafall inte aktien på dagens nivåer men på längre sikt kan säkert aktien vara en ok investering. Jag hoppas du hittar något annat att investera dina pengar i :-)

   Ha en trevlig vecka.

   Vänliga hälsningar
   /Slimis

   Radera
  2. Hej Slimis,
   Det blev lite Essity B idag, vi får väl se hur mycket effekt vinstvarningen ger. Råvaru kostnaderna kan ju inte alltid vara höga.
   Det blir en liten motvikt mot mitt stora Holmen innehav, antar att går Holmen upp så går Essity ner och tvärtom :-)

   Vänliga Hälsningar & Trevlig Helg
   /Rille

   Radera
  3. Hej Rille.

   Essity känns som ett intressant bolag på lite längre sikt. Jag köper gärna en post om vi ser ett pris ner mot 200 kr. Får se hur aktien utvecklas nu framöver. Annars är jag nöjd med min exponering mot bolaget genom Lundbergföretagen och Industrivärden. Jag hoppas din investering blir bra på sikt :-) Får ursäkta det sena svaret. Har åter vart mycket jobb här hemma. Jag önskar dig en trevlig vecka :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 10. Stort grattis till den grymma dagen. Bra tajmat med köpen där med. Riktigt snggt.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiepappa och ursäkta för det sena svaret.

   Att köpa när folk är som mest negativa kan vara bra ibland. Även när det ser som bäst ut kan det vara läge att sälja. Nu hoppas jag att H&M fortsätter upp mot 200 kr den närmaste tiden. Jag tror det finns bra förutsättningar för det. Mina aktier är inte till salu i dagsläget.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 11. Grymt! Du stannade kvar på gräsfältet när alla andra ropade Varg och fick utdelning för att du var modig. "Buy when others are fearful"

  SvaraRadera
 12. Hej Kronan.

  Om du tänker efter påverkar media mer än man tror. Räcker att Di rekommenderar någon aktie så stiger den kraftigt samma dag. Då brukar det vara bra att sälja :-) Nej men ofta är det bra med lite tålamod. Alla bolag kan tids nog hamna i tillfälliga problem, men har man lite tålamod brukar aktiekursen tids nog hitta tillbaka. I H&Ms fall har det tagit lång tid. Att ställa om till mer e-handel i många länder tar sin tid. Men i grund och botten är H&M ett bra bolag och om 10 år tror jag det är få som kommer ihåg denna nedgång i aktien. Möjligtvis de som lyckades sälja på botten :-)

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera