torsdag 29 mars 2018

Utdelning Hufvudstaden

Idag kom äntligen min utdelning från Hufvudstaden in på konto. Eftersom jag äger 900 aktier i bolaget och utdelningen hamnade på 3.50 kr per aktie mottog jag 3150 kr netto.

Givetvis tittade jag igenom vad som såg köpvärd ut just nu. Både Lundbergsföretagen och Investor hade dragit iväg sedan sista inköpet. Jag föredrar att köpa aktier till ett ok pris så därför fick jag titta på andra bolag på Stockholmsbörsen. Jag iakttog att Latour hade gått sämre de andra investmentbolagen de sista dagarna. Därför valde jag Latour som investering idag. Likt Lundbergsföretagen var Latour högt värderade med en premie för inte så länge sedan. Jag tycker Latour känns prisvärd runt 90 kronor i dagsläget. Jag vill gärna ha lite substansrabatt på mina investeringar i investmentbolag. Nu låg priset på 92 kr idag så jag köpte in 30 aktier till portföljen. Jag kan tänka mig öka på mitt innehav i Latour framöver om priset känns ok. Det blev även en mindre investering i Nordnet Superfond Sverige. Eftersom jag har 100 st aktier i Hufvudstaden på ett konto hos Nordnet valde jag att investera 350 kr i den. Jag tycker helt enkelt att det är för dyrt att betala 1 kr i courtage för en sån liten affär samt att mitt mål detta år är att få ner courtage kostnader överlag. Så nu är jag åter ägare av denna fond som jag tidigare sålde av etiska skäl. Jag gör som sagt ett undantag då det är så lite pengar det handlar om.

Annars blir det jobb från morgon till kväll i princip hela påsk. När man är en lågavlönad arbetare lär man passa på att tjäna en extra slant när det är storhelg.

Med det vill jag önska alla läsare en trevlig påsk :-)

Hur ser du på Latour som en långsiktig investering? 

9 kommentarer:

 1. Gemyt köp Slimis, Latour är ett av mina större innehav. Jag gillar innehaven de har. Glad påsk! :)

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det :) Äntligen är påsken över, blev en hel del jobb :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hur mkr i kr har du investerat i hufvudstaden sammanlagt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Innehavet pendlar runt 100 000 kr i värde.

   Tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Det var en saftig utdelning! Latour har jag själv köpt vid två tillfällen under månaden.

  Trevlig helg // Frilans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många bäckar små :-) Får hoppas att Latour blir en bra investering för oss på sikt.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Kämpar storhelg här också. =) Nätter för min del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra där Prius :-) För egen del är det skönt att påsken äntligen är över. Har blivit runt 70 timmar jobb de senaste 6 dagarna. Fortsatt lycka till med ditt kämpande :-)

   Mvh Slimis

   Radera