tisdag 27 mars 2018

Månadens inköp

Då var det den 27:e igen och med det nya pengar att investera. Arbetsmässigt var Februari en bra månad. Sparandet drogs dock ner av ett inköp av ett nytt kylskåp för 5000 kr samt en ny mobil för 1000 kr. Över till det långsiktiga sparandet blev 10 000 kr. Jag fortsätter enligt tidigare plan att investera dessa i Avanza Zero. Annars har portföljen fortsatt att backa i år. Inget av mina samtliga innehav har presterat bra i år och sämst av alla innehav är H&M. Den bästa investeringen i år har vart mina kontanter. De har inte minskat i värde iallafall. Idag fortsatte H&M ner efter en dyster rapport. Ibland funderar jag vad H&M har gjort för fel för att prestera så dåligt under lång tid. Jag har trott att valuta medvinden ska hjälpa bolaget till viss del. Men än så länge fortsätter bolaget svika oss aktieägare. Jag tänker dock inte släppa mina aktier utan behåller dem och fortsätter att hoppas att bolaget kan vända skutan tids nog. I och med sista tidens nedgång har inte ens nysparandet kunna hålla uppe portföljens värde. Från att i slutet av förra året toppat på drygt 1.5 miljon är portföljen nu värd strax under 1.4 miljoner. Som det ser ut just nu kan det bli ett tufft år på börsen då vi verkar gå mot sämre tider. Jag funderar om storbankerna kan behålla sin lönsamhet med den nya prispressen på bolån? Kan exportbolagen fortsätta prestera bra trots en svagare dollar och eventuell sämre konjunktur? Kan H&M till slut vända den trista trenden eller kommer det bli en fortsatt trist utveckling likt många andra retail bolag? Hursomhelst så fortsätter jag med mitt månadssparande och hoppas på att aktiemarknaden kan ge mig en bra avkastning på sikt. Imorgon kommer det in 13500 kr från Handelsbanken i utdelning. Jag är stort sett säker vart jag kommer placera dessa pengar. Det kommer ett nytt inlägg om det efter att inköpet är gjort.

Hur har din portfölj presterat i år?

10 kommentarer:

 1. Ligger för närvarande - 1,19% enligt Avanza (Värdepapper -> i år)

  Dock bryr jag mig inte jättemycket om värdet, då vi investerar för att få utdelningar. Känns som om det är sunt att det lyser lite rött på börsen, efter långvariga uppgångar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får hoppas på lite mer rea framöver :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hej!
  Portföljen är upp ca 2,3% i år.
  Mitt jämförelseindex SIXRX är ner ca 1,9% i år
  så jag är nöjd med utvecklingen än så länge.
  Ca hälften av portföljen är investerad i preffar
  och enfastighetsbolag för att få kassaflöde.
  Lycka till!
  //Jojje

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Jojje.

   Fint resultat för din del. Att ha legat tungt i preffar har vart en bra strategi den senaste tiden. Tack för din kommentar och lycka till du med framöver :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. -1,85%, men jag hoppas ju på nedgång på 40% :) så att man kan handla billigt, men annars är det månadssparande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att sia när dessa nedgångar kommer. Månadssparande är bra då man både handlar billigt och dyrt. På sikt ger det ett bra resultat.

   Tack för kommentar och fortsatt lycka till med ditt sparande.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Jag håller med dig att det är bättre att "time in market" istället för "timing the market". Får kämpa vidare och fortsätta spara. Väntar tillökning i sommar så sparkvoten lär gå ned.

   Radera
  3. Det är bra att ha sparat lite innan man får barn. Blir som du säger lite svårare den dagen man skaffar barn. Men man kan fortsätta spara även om man har barn. Det gäller bara att tänka efter vart man gör av sina pengar. Stort grattis till framtida tillökning :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Min portfölj är ner -3,89% hittills i år. Det kanske är dags för mig att börja spara undan till krigskassan inför ett eventuellt större fall framgent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frilansportföjen.

   Alltid svårt att sia när ett större rejält fall kommer även om det alltid finns risker. Jag brukar själv försöka köpa lite mer när marknaden är pessimistisk och lite mindre när det känns för positivt. Är någon aktie jag äger märkbart övervärderad händer det att jag säljer. Ett månadssparande tycker jag är en bra ide. Då köper man både när det är dyrt och billigt på börsen.

   Tack för kommentar och fortsatt lycka till med sparandet.

   Mvh Slimis

   Radera