torsdag 20 januari 2022

Köpt och sålt aktier för 4.7 miljoner idag

Då var det Torsdag och nya möjligheter. Sedan mitt senaste inlägg har jag vart passiv på börsen fram till idag. Eller det hela började redan för några dagar sedan. Fastighetsbolag överlag sjönk så pass mycket och som lägst var Hufvudstadens aktie nere i strax under 128 kronor. Även om jag satt av pengar till vårt framtida boende tyckte jag att priset kommit ner för mycket och det kliade i fingrarna att återköpa lite Hufvudstaden aktier. Men eftersom mina pengar låg på sparkonto utanför Avanza tog det ett par dagar innan jag hade överfört en del av dessa till Avanza. För att göra en bra affär ansökte jag för ett par dagar sedan åter om kredit på min portfölj. Men det hela drog ut på tiden och det gjorde att jag missade det riktiga klippet i aktien. Sen slutade det hela med att jag endast fick en kredit på 300 000 kronor eftersom de gör kreditprövning hur mycket man får låna. Konstigt nog fick jag tidigare 1 miljon i kredit och nu endast 300 000 kronor. 

Kanske har Avanza blivit stramare när det gäller att låna ut pengar och jag blev lite påmind om det gamla citatet: En bank är en plats där de lånar dig ett paraply när det är vackert väder och vill ha det tillbaka när det börjar regna. 

Som plåster på såren kom jag i alla fall in i aktien idag och gjorde en snabb affär. Vinsten har investerats i Avanza Zero och transaktionen ser ni här under:


Förövrigt har jag nu 2.1 miljoner på räntekonto hos Avanza. Detta efter en del strul när jag öppnat sparkonton på andra håll. Bland annat så får jag inte ut drygt 322 000 kr som jag placerat hos Nordiska.se

De  står bara att uttagskonto verifieras och att Föranmält konto för uttag inte är godkänt. Det har nu gått 10 dagar och företaget har inte fixat detta problem än. Istället har de skjutit fram när det ska vara fixat och med det sagt är pengarna låsta hos Nordiska.se och det var inte tanken när jag öppnade ett konto med rörlig ränta och fria uttag. Får se efter klockan 15 imorgon om de ordnat till detta problem. Det var i alla fall ett löfte jag fick idag. Men jag fick samma löfte för ett par dagar sedan av en annan medarbetare där. Annars vet jag inte hur man går till väga för att få ut sina pengar från en bank man trodde var pålitlig. En varningens finger till er som inte vill riskera att ha era pengar låsta. Välj något något annat sparkonto än hos Nordiska för att inte hamna i samma tråkiga sits som mig.

Förövrigt ska jag hålla hårt i mina likvider framöver. Men som gammal swingtrader är det lockande att lockas in i nya affärer när tillfälle ges.   

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig Torsdag kväll :-)

4 kommentarer:

 1. Tjena, bra där att du ger ett var ingens finger åt banken du nämner. Stäm dom för avtalsbrott. Men som vanligt har väl dom friskrivit sig från allt ansvar.
  Lycka till Slimis
  Mvh
  Larsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Larsa.

   Tack och lov fixade de till detta problem idag så nu är detta bekymmer borta. Vet inte varför det krånglade till men det verkar inte var något vanligt problem hos dem så troligtvis hade jag bara otur att det inte fungerade från början.

   Tack för kommentar och lycka till även du.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Jag har använt sveadirekt, numer svea, väldigt länge. Har aldrig varit några problem, flera ggr skyfflat summor i häraden ovan utan missöden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Har testat Svea och de har fungerat perfekt även för mig. Tack för tipset.

   Mvh Slimis

   Radera