tisdag 3 november 2020

Så får jag ut mer återbäring på mina kreditkort

 Ni som följt min blogg ett längre tag vet att jag använt olika kreditkort för att få maximal återbäring över tid. Är man en sparsam person kan ett kreditkort hjälpa till att höja sparandet över tid. Kan man inte hålla i pengar är det bättre att skippa ett kreditkort då det kostar mer än det smakar. Fördelen med ett kreditkort är att de brukar ha 0 kr i årsavgift samt ha en mindre återbäring. Det gäller givetvis inte alla kreditkort men de gäller alla kreditkort jag använt genom tiderna. En annan fördel är att man kan säga upp sitt vanliga bankkort med årsavgift och även här spara en del pengar över tid. 

Mitt senaste kreditkort som både jag och min sambo rekommenderar är

 Komplett Mastercard(affiliatelänk). 

Komplett Mastercard ger 1 % på vanliga köp.

                                         2 % för köp på nätet.

                                         4% för köp hos Komplett.se

Återbäringen tas ut på hemsidan Komplettbank.se där man loggar in med sitt mobila bankid. Du får inte tillbaka din återbäring per automatik utan måste ta ut bonusen på deras hemsida. Bonusen dras sedan av mot kommande faktura.

En nackdel med kortet är att de inte ger någon återbäring för köp under 50 kr. Därför använder jag själv Shell eller Preem Mastercard för köp under 50 kr. Det ger iallafall en återbäring på 0.5 % och det är ju bättre än 0 % i återbäring.

När det gäller Komplett Mastercard får du däremot som högst återbäring om du handlar för 50 kr på ett enskilt köp. Med Komplett kreditkort avrundas bonuspoängen uppåt vid köp mellan 50-100 kr. Handlar du för 50 kr får du därmed 2 % återbäring. Handlar du däremot för säg mellan 100-149.99 kr avrundas bonusen ner och ger därmed mindre än 1 % i återbäring beroende vid vilken nivå dit köp görs. Det samma gäller om du handlar för mellan 200-249.99 kr, 300-349.99 kr osv.

När du handlar för större summor kan det vara värt att tänka till lite extra för maximal återbäring på sikt. Bästa är att köpet alltid ligga strax i överkant av 50 kr gränsen vid varje köp och inte under denna gräns då bonusen då avrundas upp istället för ner. 

För mindre köp under 50 kr är det som sagt bra med ett till kreditkort som komplement till Kompletts kort. I dagsläget tycker jag Preem och Shell Mastercard passar bra för denna typ av köp och dessa kort har 0.5 % återbäring. 

På kort sikt är det små summor vi pratar om i besparingar. Men många bäckar små blir tids nog mer och på några års sikt har jag sparat in många tusenlappar genom kreditkort med återbäring. Pengar som sedan investerats på längre sikt. 

Är det någon läsare som använder kreditkort med återbäring? Är ni nöjda med dessa kort över tid?

6 kommentarer:

 1. Själv använder jag Amex Cashback som ger 1,25% återbäring men månadsavgift på 35 kr.
  Räknar man med ett gissat snitt på 0,9% med komplett så lönar det sig vid inköp över 10 000 kr i månaden att ha Amex istället.
  Lönade sig bra innan för mig när jag hade mycket jobbutlägg. Men kanske läge o skifta till komplett nu.

  SvaraRadera
 2. Hej Framtidsjägaren.

  Har tittat närmare på kortet du nämner och det ser riktigt attraktivt ut. Även om det är en månadsavgift på 35 kr lönar det sig om man spenderar mycket pengar över tid. Ett annat plus är extrakortet som är gratis. Det är ju en fördel om man har en partner som också behöver ett kreditkort.

  För egen del spenderar jag lite för lite pengar i dagsläget för att ett Amex kort ska löna sig. Men det kan ju ändra sig i framtiden. För de som spenderar lite mindre pengar tycker jag iallafall Komplett är ett utmärkt kort just för att det är gratis samt har en helt ok återbäring.

  Jag vill iallafall tacka dig för ditt tips gällande Amex kortet. Finns det bättre kort på marknaden vill jag gärna veta det :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Som redan avhandlats är Komplett bästa valet när det gäller small spenders utan speciella behov (lounge-access, försäkringar, samla flygpoäng mm).

  Komplett har dock några nackdelar (som jag skrev om här http://utdelningssmalanningen.blogspot.com/2020/09/onskas-tips-pa-nytt-kreditkort-igen.html):
  1. Autofyll av Stockholm Länstrafik-kortet fungerar inte (Norskt kort)
  2. Ränta på kontantuttag från uttagsdatum
  3. Valutapåslag på 1,75% vid utlandsköp

  Jag har löst det genom att även ha ett debitkort (jag valde Rocker, men det finns fler).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningssmålänningen.

   Som du skriver har alla kreditkort sina för och nackdelar. Att komplettera med ett till kort som du gjort är en bra ide.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Är väldigt nöjd med komplettkortet. 1,36 % i snitt i återbäring hittills då jag handlar en del på nätet också. För mig har det hittills blivit sparad krona, tror inte jag shoppar mer för att jag har kreditkort istället för debit... Däremot tycker jag att det är fel att tänka att man skall handla mer bara för att få bonus, det bästa är att handla så lite som möjligt utan att sänka livskvalitén...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Thoke.

   Precis som du skriver ska man bara konsumera det man verkligen behöver. Tyvärr spenderar många pengar på saker som endast ger kortsiktig lycka. Värsta är väl det som köps och bara ligger i garderoben. 1.36 % var ett riktigt bra snitt. Själv handlar jag inte så mycket på nätet men är nöjd ändå med den återbäring jag fått :-)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera