torsdag 5 november 2020

Köpt och sålt aktier för drygt 2.4 miljoner idag

 Då var det en ny dag och med det nya möjligheter. Börsen verkar ha tagit det amerikanska valet bra och idag är det betydligt bättre stämning på börsen än för några dagar sedan. Den senaste tiden har jag återköpt Hufvudstaden aktier till portföljen och idag blev det läge för lite kortsiktig handel igen. 

Här nedan kan ni se följande transaktioner som har gjort under dagen:


Efter dagens handel har belåningen åter sjunkit lite igen. Framöver kommer jag fortsätta jobba hårt för att få ner min belåningen på sikt. Senaste tiden har jag blivit straffad av Avanza genom att de nergraderade mig från PB-kund till vanlig kund. Detta ger mig i dagsläget ett hutlöst högt courtage på mindre affärer och förutom detta har även min räntekostnad gått upp. Trots klagomål att få behålla PB nivån tvingade Avanza mig till denna sämre förmånsnivån. Detta har fått mig att inse att min relation till Avanza har blivit sämre på senare tid. Framöver ser jag fram emot att Länsförsäkringar ska lansera sin nya plattform för aktiehandel. Denna kommer troligtvis i mitten av nästa år. Då jag har mina andra ärenden hos Länsförsäkringar är sannolikheten stor att jag tids nog flyttar mitt sparande till dem. Givetvis är ett krav att deras nya plattform, pris mm känns bra. 

Hufvudstadens Q3 rapport 2020

Efter dagens handel släppte även mitt 3:e största innehav Hufvudstaden sin kvartalsrapport. Då jag tyvärr strax ska iväg på jobb hinner jag inte skriva ner något större inlägg gällande rapporten. Men hela rapporten går att läsa här:

När jag tittar igenom lite snabbt är iallafall rapporten ungefär som jag räknat med. Många butiker och restauranger har det fortsatt tufft. De nya hyrorna som avtalats har i snitt ökat runt 6%. Butikslokaler sticker ut negativt och kontor något positivt. Parkeringsverksamheten fortsätter tappa lite från förra rapporten och kvartalets sämre resultat kommer främst från negativa orealiserade värdeförändringar i fastighetsbeståndet avseende fastigheter med en betydande andel butiker och restauranger. 

Substansvärdet är just nu 176 kr per aktie så bolag handlas fortsatt med en rejäl rabatt. Vakanserna har ökat lite i den senaste rapporten och Hufvudstaden har gett 42 miljoner kr i hyresrabatter även detta kvartal. 

Under kvartalet har Hufvudstaden återköpt nästan 4 miljoner aktier för drygt 126 kr st. Förutom detta erbjuder nu NK sina kunder att shoppa via deras e-handel. Vad jag förstår håller de på att bygga ut denna tjänst så troligtvis kommer e-handeln bli bättre framöver. 

Just nu ökar Corona spridningen i Sverige och detta är givetvis bekymmersamt. Min förhoppning är att vi ser en minskad smittspridning framöver alternativt att ett vaccin kommer i närtid. 

Förövrigt har det kommit in statistik att BNP ökat under det 3:e kvartalet och det borde gynna konsumtionen framöver. Jag hoppas med det sagt att vi har det värsta bakom oss och ser bättre siffror framöver. Det är ju trots allt julhandeln snart och kanske kan vi se ett lyft i försäljningen då.

Som vanligt kommer det ny uppdatering om någon affär görs. 

Med det sagt vill jag önska alla läsare en fortsatt trevlig vecka :-)     

 

26 kommentarer:

 1. Transaktioner för 2,4 miljoner på en dag! Avanza borde skicka blommor istället för att nedgradera dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Zero Strategi.

   Kanske vore bra om personalen på Avanza lär sig vad god kundservice är. En nöjd kund berättar kanske för en bekant. En missnöjd kund berättar för 10 personer. Det går snabbt att få ett dåligt rykte och man ska alltid sträva efter nöjda kunder. I min mening är det bara dumt att snåla in på sina kunder för att tjäna lite extra i det korta perspektivet. För den delen tog det även runt 5 dagar att få svar på ett mail. När läget är rätt kommer jag tids nog lösa min kredit och flytta mitt sparande till någon mer seriös bank.

   Önskar dig en trevlig helg och tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Placerar du något mot marknaden?
  Är du rädd för att den gigantiska skuld/tillgångsbubblan vi befinner oss i ska spricka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stimulanser.

   Ser ingen bubbla i dagsläget. Jag säljer om något jag äger är märkbart övervärderat. Köper gör jag när jag hittar något prisvärt.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. 2700 kr~ på en halvtimme, bra timlön!
  Längtar för din skull tills Handelsbanken A vänder upp igen och iallafall kommer ikapp B-aktien! Då blir du åter PB-kund och belåningen sjunker :-)
  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Arbetsplanen.

   Det finns bra med pengar att tjäna på swing trading om man får in en bra trend. Alltid kul när det går bra :-) Det skulle vara kul om Handelsbanken kunde vända snart. Banken är ju snart ner 50 % sedan toppen 2017 men billigt kan alltid bli billigare i det korta perspektivet. På sikt räknar jag iallafall med en uppvärdering av aktien. Skulle vara kul om B aktien blir billigare någon gång i framtiden. Då blir det att köra lite arbitrage igen 😃

   Önskar dig en trevlig helg och tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Hallå Slimis,

  beklagar din nedgradering men du är nog snart tillbaka på PB igen?!

  Tror ingen kund oavsett vem man är kund hos gillar strikta gränser. När en belåning går över 1 kr mer än maxbeloppet för 1% ränta dubbleras räntan på hela beloppet. Det är väldigt tråkigt sätt att bedriva en kundrelation på. PB har lite mer flytande gränser men de finns inte nedskrivna så att kund kan se dem, i alla fall har jag inte lyckats få se dem.

  Samtidigt så är det på sin plats att ge ett litet försvar till Avanza också och det är att någonstans får man ändå dra gränsen sen är det ju jäkligt trist när man själv drabbas förstås.

  Minns klagande på när vissa värdepapper plötsligt från en dag till en annan åker ur superlånet... Tjenare typ, när Swedbank åkte ut och den är inte tillbaka än...

  Men Slimis, det är som vanligt bara att kämpa på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och precis efter att jag postat kommentaren till dig Slimis såg jag meddelande från Avanza om "uppdaterade belåningsvärden hösten 2020". Here we go again...

   Radera
  2. Hej Kalkyl.

   Min tro är att jag snart är tillbaka över 3 miljoner igen. Det kommer ju fortsatt in pengar till sparandet varje månad och kan vi bara se en liten uppvärdering i banksektorn lär jag vara tillbaka på den nivån igen. Avanza har sina knep för att kunder ska betala mer till dem. Bland annat det du skrev med belåningen som ökar rejält i pris för hela lånet när man kommer över en viss nivå. Men tidigare har de även krånglat till det med olika courtage nivåer för att kunder ska betala mer. Istället hade de kunnat haft en enkel courtage modell likt Nordea. Såg att Avanza ändrat belåningen för ett flertal aktier. Som tur var inga av mina bolag berörda denna gång. Som du skriver är det bara kämpa på så är vi tids nog på nya ATH igen :-)

   Önskar dig en trevlig helg och tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Angående PB-status. Är det inte det som är en stor del av poängen med den nya bankingen, att man har tydliga gränser. Man slipper alltså allt krångel med förhandling, även om det kan kännas surt? Angående belåningen så är det ju fortfarande väldigt förmånligt, både med och utan PB-status.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym. Avanza har gärna tydliga gränser för sin fördel. Gällande PB får de ha sina regler. Men det är säkert fler kunder än jag som inte gillar att bli nedgraderade och missnöjda kunder tjänar man inte pengar på i längden. Angående belåningen kan jag hålla med att upp till 0.99 % är en attraktiv ränta men allt över det är en hög ränta i mitt tycke. Deras 0.25 % courtage var en gång i tiden billigt. Idag är det över 400 % dyrare än Nordeas courtage på 0.06 %. Det Avanza idag är bättre än de andra på är deras plattform. Förövrigt börjar Avanza bli mer som vilken bank som helst och den viktigaste konkurrensfördelen kundservice är inte bra i mitt tycke.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 6. Hej Slimis,
  Jag vet inte riktigt hur jag skall kommentera situationen med upp och nedgraderingar från olika statusnivåer i sitt sparande. Ska jag tycka något så blir det ändå att man från institutens sida skall upprätthålla uppsatta regler, annars saknar dom ju betydelse.

  Det blir likadant med belåning, då har man ju delat ut lite av sin frihet och blir beroende av långivarens regler, som inom lagliga gränser också under tid kan förändras.
  Jag inbillar mig att det kräver en hel del att bli skuldfri om man en gång har börjat låna på värdepapper. Även om det som i Avanzas fall är gratis i början, blir det bara en inkörsport till mer belåning.

  Av just det fallet har jag valt att inte alls belåna värdepapper, jag har istället valt att ha ett större tålamod och kanske missa lite vinst, men med större säkerhet låtit mitt kapital växa av sig självt. Allt detta naturligtvis för att det passar mig bäst och säkert inte alla andra.
  Således håller jag inte med övriga skribenter, men det är min synvinkel på det hela.

  Jag är övertygad om att handelsbanken kommer att vända så småningom, bara att utrusta sig med det omtalade tålamodet. Jag har ökat min position något där.

  Önskar dig och de dina Vänliga Hälsningar & Trevlig Helg
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille och ursäkta för sent svar.

   Som du skriver har det både sina för och nackdelar att belåna sig. Sen väljer ju banken vilka regler de vill tillämpa när kunden är beroende av dem. Hursomhelst så kommer belåningen minska framöver och med tiden kommer jag inte vara beroende av Avanzas tjänster om jag inte vill. Jag hoppas verkligen Länsförsäkringar kommer med ett riktigt bra erbjudande till kommande sommar. Det skulle vara perfekt att samla mitt sparande där. Idag kom positiva vaccin nyheter och framförallt H&M gynnade av dem. Även Handelsbanken och Hufvudstaden har stigit fint idag. Bara fortsätta hoppas ett slutgiltigt vaccin kommer så vi kan leva som vanligt igen. Spännande tider på börsen nu :-)

   Önskar dig en trevlig vecka.

   Vänliga hälsningar
   /Slimis

   Radera
  2. Hej igen Slimis,
   Jag vill ingalunda försvara Avanza på något sätt, jag tycker att deras plattform slår all konkurrens som jag har sett men dom måste ju förstås också försvara sin populäritet med genomgående bra priser och erbjudanden. Det är ju helt fritt för var och en att välja ett annat institut att göra sina affärer på om man så önskar.
   Däremot vidhåller jag att sätter man upp regler för oavsett statusnivåer eller för lån så skall dessa hållas. Om man ska ha diskussioner med varje kund när dessa underskrids kan det ju aldrig bli riktigt rättvist, det blir förmodligen godtyckligt för hur bra och övertygande kunden är (eller kanske i värsta fall hur mycket kapital han har). Det är dessutom upp till kunden att fullt förstå dessa gränser/regler som man har godtagit om man utnyttjar erbjudandet.
   Jag hoppas att Länsförsäkringar kommer med en riktigt bra site till sommaren då och önskar dig lycka till. Misstänker dock att även dom kommer att hålla hårt på sina regler för eventuella förmåner eller lån.

   Det blev verkligen tummen upp för både Handelsbanken och Hennes & Mauritz idag och även goda nyheter om kommande vaccin. Som du skriver vi hoppas verkligen på ett snart kommande slutgiltigt vaccin, så det blir slut på eländet.

   Trevlig vecka!

   Vänliga Hälsningar
   /Rille

   Radera
  3. Hej Slimis,
   Det här är kanske värt att kolla upp?
   https://digital.di.se/artikel/avanza-och-nordnetutmanare-gor-sverige-till-hemmaplan-erbjuder-gratis-aktiehandel

   Mvh
   /Rille

   Radera
  4. Hej Rille.

   Tack för detta tips. Har inte hört talats om Freetrade tidigare men det är bra med ny konkurrens. Jag ska titta närmare på denna nätmäklare och det kan mycket väl vara ett alternativ på sikt.

   Gällande regler har jag full förståelse att det är bra att hålla på dessa. Har bara lite svårt att acceptera som det är och det är väl en nackdel för mig som person. Men för övrigt blev jag informerad att det inte var något problem att ligga runt 2.6-2.7 miljoner under en period i portföljvärde och fortsatt vara PB-kund hos Avanza. Nu är jag snart tillbaka på 3 miljoner och vill jag då bli PB-kund måste jag ringa och be om detta igen och det känns inge kul. Jag tänjer själv på reglerna ibland och tycker det är ok. Som ett exempel jobbar vi efter insatser som är behovsbeprövade av en biståndshandläggare. Jag kanske ska hjälpa någon på toaletten och sen värma mat. Sen frågan kunden om jag kan vattna blommorna på samma gång. Eller slänga på en tvätt eller någon annan vardaglig tjänst. Jag brukar alltid bjuda till lite extra då en nöjd kund ger mig glädje. Jag vet att de finns de som inte gör något vid sidan av schemat och egentligen behöver man inte det. Men det är ju fortsatt kunderna som betalar min lön och jag vill alltid ge den bästa servicen jag kan. Givetvis vill jag inte att någon ska utnyttja situationen men det är sällan det händer. Som du skriver är det bara acceptera som läget är hos Avanza och det har jag gjort nu. Jag hoppas iallafall att vi kan fortsätta se en uppvärdering i SHB och H&M framöver och på sikt få utdelning igen. Den som lever får se hur det går :-)

   Jag önskar dig en trevlig Tisdag och åter tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  5. Hej igen Slimis,
   Nu tycker jag att du jämför äpplen och päron dvs. vad du gör som privat person mot vad ett företag gör. Ditt arbete är ju att vårda sjuka och äldre människor, eftersom du är en mycket trevlig person som känner empati för de som du vårdar gör du det här extra för att du är snäll och förmodligen mår bra av det själv.

   Det är ju inte precis något man kan applicera på företag med pengar och ekonomi som inriktning vare sig det är en aktie/fond kommissionär eller en bank.
   Dom gör garanterat aldrig något för att dom är snälla, utan alltid för egen vinning skull. Det är i alla fall min livserfarenhet.
   Jag tycker att vi lämnar diskussionen där och inser att vi har olika åsikt om den här saken. Men har ändå framfört dessa olika åsikter till varandra, vilket vi säkert båda vunnit på :-)

   Vad gäller SHB & HM, så tycker jag att kommande utdelning känns säkrare från SHB än HM, jag har viktat om lite med det i åtanke. Rätt/Fel?
   Den som lever får se :-)

   Vänliga Hälsningar & Ha det bäst!
   /Rille

   Radera
  6. Hej Rille.

   Du har så rätt. Dumt att jämföra äpplen och päron. Men som du skriver lämnar vi den diskussionen och går vidare :-)

   Gällande Handelsbankens utdelning är min erfarenhet att den alltid blir lite lägre än jag räknar med. Ser att många på Avanzas aktieforum räknar med upp till dubbel utdelning nästa år men det är inget jag tror på. Bankerna måste tyvärr hålla mer kapital än tidigare och i Handelsbankens fall har det ju nyligen kommunicerats om ökade kapitalkrav i Storbritannien. Får vi bara ett slut på detta utdelningsstopp gällande våra storbanker är jag nöjd. Pengarna som inte delas ut finns ju fortsatt kvar i banken.

   Gällande H&M är det svårt att säga hur det blir med kommande utdelning. Just nu har iallafall H&M valuta medvind samtidigt som en del butikshyror kunnat förhandlats ner. Samtidigt är runt 800 st butiker stängda och närmaste framtiden beror nog mycket på hur Corona viruset sprider sig i samhällen. Får vi ser fler H&M butiker stänga på kort sikt är det givetvis inte bra. Samtidigt växer ju deras e-handel som borde kunna bidra positivt till resultatet. På sikt hoppas jag iallafall att H&M går stärkta ur denna kris och blir en stabil utdelare igen.

   Som du skriver får den som lever se hur det går :-)

   Hade bäst du också så hörs vi.

   Vänliga hälsningar
   /Slimis

   Radera
 7. Grymt jobbat och som alltid intressant att följa dina transaktioner! Jag håller med Zero Strategy om att Avanza borde skicka blommor till dig istället för att nedgradera dig :)

  Hoppas att du får en härlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividend Guy och ursäkta för sent svar. Det är bara en tidsfråga innan jag når över PB gränsen igen. Men sveket från Avanzas sida kommer inte glömmas. Förhoppningsvis lanserar Länsförsäkringar en bra tjänst för aktiehandel kommande sommar. I såfall flyttar jag mina pengar dit. Förutom ett bättre courtage får jag förhoppningsvis också en bra kundservice där.

   Kul med lite positiva Vaccin nyheter för övrigt. Det piggar upp i mörkret :-)

   Önskar en trevlig vecka och tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 8. Betalar man inte alltid 99kr på Avanza när man gör så där stora affärer, oavsett nivå?

  Har du sett Nordeas courtage? Jag är själv långt ifrån några PB-nivåer på Avanza, och då är courtaget på Nordea ca 75% billigare. Det blir en del på sikt. Plus att man slipper flippra den med påhittade "courtagenivån" om man vill göra mindre affärer. Plus att man kommer åt fler marknader.

  Enda fördelen med Avanza är den enklare belåningen. Det är därför jag inte kommit mig för att byta, men jag ska nog ta mig i kragen och göra det snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym och ursäkta för sent svar.

   Jag har kört Nordea Investor under ett par år och jag tyckte deras tjänst var bra överlag. Framförallt riktigt billigt courtage. Jag skulle önska de fixade till några saker med deras tjänst och isåfall skulle den passa mig perfekt. Största felet var deras tekniska problem som var ibland. Men kanske fungerar deras tjänst bättre idag? Jag tycker iallafall att Nordea Investor överlag är bra. Ska se hur Länsförsäkringars nya plattform blir. Annars kan Nordea vara ett alternativ för mig i framtiden.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 9. Hej!
  Hur gick det för dig igår? Låg du inne i handelsbanken och fick hela uppgången?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Unknown.

   Jag håller hårt i mina Handelsbanken aktier och har kvar samtliga aktier. Om jag av någon anledning kommer minska i framtiden kommer det uppdateras här på bloggen.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 10. Jag förstod det som du hade daytradat i handelsbanken för någon dag sen. Och undrade om du även gjorde det i måndags och tisdags.

  SvaraRadera
 11. Hej Unknown.

  Jag skriver kanske lite otydligt gällande min swingtrading ibland. I vissa fall kör jag swingtrading i ett enskilt innehav under en period. Men här om dagen sålde jag av Hufvudstaden på en nivå som kändes bra just då. Detta för att kunna öka i Handelsbanken som då kommit ner på en attraktiv nivå. Lite senare under dagen steg Handelsbanken i värde och samtidigt sjönk Hufvudstaden. Därför valde jag att åter sälja Handelsbanken dyrare än jag köpt för och istället köpte jag tillbaka mina Hufvudstaden aktier billigare. För att lyckas med min swingtrading håller jag koll på priset på de bolag jag är intresserad av. Sen följer jag även nyheter som kan påverka kursen. Sen gäller det att ha lite tur också när man handlar på kort sikt.

  Är det något mer du undrar över är det bara att skriva igen :-)

  Tack för din kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera