torsdag 2 april 2020

Tankat rejält med aktier i H&M idag

Idag fortsatte börsen vara orolig och mitt näst största innehav H&M sjönk som en sten. Corona krisen har gjort att en stor del av alla H&Ms butiker just nu är stängda och idag kom man med beskedet att en hel del personal kommer permitteras/bli arbetslösa. Redan innan denna Corona kris hade många klädbolag det kämpigt och nu är det tuffare ändå. De svagaste kommer tids nog slås ut och med det hoppas jag att H&M kommer kunna växa sig starkare genom mindre konkursens i framtiden. Men just nu är fokus på att försöka komma ur denna kris på bästa möjliga sätt. H&M toppade iallafall förlorarlistan på OMX30 listan idag och med det tog jag beslutet att stärka mitt ägande ytterligare. Totalt har ytterligare 800 aktier köpts in för 117.66 kr per aktie. Med det är belåningen åter upp efter att ha gått ner de senaste dagarna. Imorgon kommer H&M med sin rapport och jag räknar med att nuvarande läge inte är det bästa. Min förhoppning är iallafall att siffrorna ser skapliga ut för kvartalet innan Corona krisen bröt ut. Sen hoppas jag givetvis att H&M kan säga något positivt om framtiden. Så som aktien har gått den senaste tiden kan man tro bolaget håller på att gå under. Men så illa hoppas jag inte det är.

Med det håller jag tummarna för morgondagens rapport.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det önskar jag även alla läsare en trevlig Torsdag kväll :-)

8 kommentarer:

 1. Bra bolag, hoppas det vänder snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej TvåMånadslöner.

   Håller med om att det är ett bra företag i grunden. Olyckligt att detta Corona Virus skulle komma just nu. Bara hoppas denna kris inte varar alldeles för länge. På sikt går vi iallafall mot bättre tider :-)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Noterbart är att Stefan Persson upphört att köpa aktier för länge sedan trots kursen backat rejält.Han vet nog att det blir bara värre och skulle säkert kunna köpa ut bolaget idag om han ansett det värt,så tror retailbranschen går sotdöden till mötes

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Kan ju vara så att han inte har så mycket likvider just nu. För tillfälligt har ju inte H&M någon utdelning heller och då blir det svårt att återinvestera utdelningen. Många företag inom retail har det tufft just nu. Min förhoppning är att H&M ska klara denna kris och tids nog gå ut starkare än innan. Den som lever får se hur det går :-)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Verkar som om du fick rätt idag!! Grattis!
  /TomDan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej TomDan.

   Såg riktigt bra ut till en början men pessimisterna tog över senare under dagen. På sikt hoppas jag givetvis att vi ser en bättre kursutveckling i H&M.

   Tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Blev bra idag :) Grattis! Jag sålde hela innehavet i callen på 126kr för att sedan återköpa på 120,60kr och sedan sälja rubbet igen på 123,40kr för att återigen köpa tillbaka alla aktier på 120,60kr. Blev en bra slant som motsvarar nästan 2 årsutdelningar från H&M.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Globalpicker.

   Får gratulera till de kortsiktigt fina affärerna. Alltid kul när man lyckas med lite kortsiktig handel :-)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera