torsdag 16 februari 2017

Misslyckat byte av Handelsbanken aktier

Idag såg jag en möjlighet att byta mellan mina Handelsbanken A och B aktier igen. Det skilde inte så mycket mellan aktierna men ibland har jag bytt då det ger en bättre möjlighet att byta mellan aktierna om man äger både A och B aktien. Tyvärr blev det att 792 aktier inte gick igenom.  Både A och B aktien blev dyrare och drygt 100 000 kr blev placerat på kontot istället. Jag har fått avvakta under dagen och till slut gick priset ner lite så jag kunde köpa in mig igen. Det är detta som är risken med att göra dessa affärer. Egentligen borde jag väntat till en större spread mellan aktierna. När jag skriver detta äger jag nu istället 2508 st Handelsbanken B och 2792 st Handelsbanken A. Tidigare ägde jag 5300 st Handelsbanken A. Efter allt strul blev klart äger jag nu lika många aktier som tidigare men av både A och B sorten. Detta är perfekt om någon av aktierna drar iväg.  Då kommer jag sälja av den dyraste och köpa den billigare igen. Efter courtage kostnad gick jag plus 33 kr på affären. Dock står B aktien 30 öre högre än A aktien så depå värdet har ökat med 750 kr mot att jag endast haft A aktier.

Brukar du också ha liknande problem?

2 kommentarer:

 1. Haha jobbigt läge! Bra att det löste sig :).

  Jag har aldrig såna problem då jag kör med mini och måste ha större marginal, plus att jag hat ibte så många aktier.

  Är lite inne på att flytta över mina SHB till Nordnet vid nästa arbitrage så kan jag köra couratgeclass medium istället, det skull få ner courtaget till 0,14% istället för 0,5% per affär. Det enda som tar emot är att nordnets hemsida inte är kul, plus att jag handlar från avanzas app i normala fall, där är Nordnet efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det var tur den här gången :) Att ha en bra courtage klass är viktigt för bättre avkastning. Gillade inte heller Nordnets sida och app. Man har blivit bortskämd att Avanza fungerar så bra. Dock hade jag tyckt det vore värt att flytta till Nordnet med just Handelsbanken. I slutändan är en bra avkastning det viktigaste ;) Får hoppas att det blir lite mer volatilitet i Handelsbanken framöver :) Du får ta en funderare på Nordnet ;) Mvh Slimis

   Radera