fredag 24 februari 2017

Mina utdelningar i år

Efter ett tips från blogg kollegan Vad är livskvalité? Och resan från förorten. Blev jag sugen att titta på vad min utdelningsprognos för året blir. Vad jag förstår är detta en ganska ny funktion hos Avanza?

När jag skriver detta ligger min utdelningsnivå på 41 184,33 SEK detta år.
Mitt mål i början av året var att ligga på 48 000 kr detta år.

Jag hade i början av året räknat på en högre utdelning från Handelsbanken. Jag är dock nöjd med 5 kronor och räknar med att Handelsbanken kommer fortsätta höja utdelningen de kommande åren. Jag minskade ju även ner mitt Handelsbanken innehav med 600 aktier för några dagar sedan. 25000 kr av dessa pengar gick till fonden Avanza Zero. Omfördelningen gör att utdelningen blir mindre.

För att kunna nå 48 000 kr i utdelning behöver jag fortsätta spara varje månad. Ett annat alternativ vore att sälja av fonder och investera i utdelningsaktier. Jag gillar dock även indexfonder och i skrivande stund är 227 000 kr investerat i Avanza Zero. Jag har även ca 57 000 kr i utländska fonder. I dagsläget vill jag inte sälja av fonderna då de ger mig en bra riskspridning utanför min aktiva portfölj.

Några andra nyheter

Min tillväxt på Vimla vänner genom bloggen har även den slagit rekord de sista dagarna. Senast igår fick jag en ny vän. Givetvis är jag otroligt tacksam och glad att så många valt att sänka sin telefon kostnad och valt att bli min Vimla vän. Tillsammans hjälper vi varandra att sänka våra kostnader och jag önskar alla mina vänner kunde ringa gratis. Redan efter att ha värvat 10 vänner ringde jag gratis. I dagsläget har jag 18 Vimla vänner. Optimalt vore att ha 30 Vimla vänner. Då skulle jag kunna ha fria samtal samt 22 GB data per månad gratis. Ringer du dyrt idag och vill sänka din kostnad rekommenderar jag att du kikar in länken nedan. Genom denna länk får du 10 kronor rabatt per månad resten av ditt liv från mig.

https://vimla.se/?201605250938281876


Hur mycket får du från utdelningar detta år?

11 kommentarer:

 1. Har du valt 100% aktier eller har du en andel i räntor också?

  SvaraRadera
 2. Jag kör i princip all in på aktiemarknaden. Förutom mina aktier och fonder har familjen även en obelånad bostadsrätt. Har även en buffert på 30 000 kr som är placerade med låg ränta. Jag har dock inga lån. Att lägga pengar i någon räntefond i dagsläget känns inte så attraktivt. Efters om jag är förhållandevis ung (33år) är tanken att aktiemarknaden ska ge bäst avkastning över tid :-) Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Nix, ingen ny funktion hos Avanza - fanns förra året också. Var lika trevligt då att se utdelningarna rada upp sig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Ok tack för informationen. Har missat det tidigare år :-) Mvh Slimis

   Radera
 4. Visst är det kul att se sin prognos. Själv kör jag det i Excel. Ett annat tips är att du kan döpa dina konto hos Avanza istället för att maska ditt skärmklipp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok tack för tips. Är inte så duktig vad det gäller hemsidor än. Men jag håller på och lär mig :-) Tack för kommentar. Mvh Slimis

   Radera
 5. Tack Slimis för de vänliga orden i början på inlägget, och länkningen till min sida :) Jag gillar att läsa din blogg, men jag vill kunna orientera mig lättare. Har du möjlighet att skapa länkrubriker i toppen på bloggen? Egentligen är det ganska lätt när man väl gjort det några ggr, sedan följer allt automatiskt. Detta är absolut ingen kritik gentemot din blogg, snarare att jag vill läsa mer, men får svårt att hitta de ämneskategorier som intresserar mig. Roligt att vi tillsammans har ett intresse för Handelsbanken.

  https://www.youtube.com/watch?v=a7j2yWqj2Ps

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VÄL :) Har försökt vid ett flertal tillfällen att få till som du skriver. Tyvärr har jag inte fått till det även om jag tittade på Youtube videon som tipsar hur man gör. Jag har dock lagt till lite rubriker på höger sida av bloggen. Där kommer jag länka inlägg jag tycker är extra intressanta från bloggen. Ja Handelsbanken är ett intressant bolag att äga långsiktigt :) Tack för kommentar. Mvh Slimis

   Radera
 6. Hej skulle vilja köpa fonder och hört att breda indexfonder är bra vilka skulle du rekommendera mig att köpa ? Är ny på detta med aktier :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej anonym. Använder du Avanza som mig tycker jag Avanza Zero är en perfekt fond att börja med. Använder du Nordnet är deras Superfond Sverige att föredra då även den är avgiftsfri. Jag har även valt till Länsförsäkringar Europa index och deras globala indexfond. Dessa har endast 0.2% avgift och det är vad jag vill betala som mest. Det är bra om du kommer igång med ett regelbundet sparande så tidigt som möjligt i livet. På så sätt får du mera ränta på ränta. Jag började själv att spara 1000 kr i månaden och med tiden har jag sparat undan lite mer. Lycka till och kommentera gärna om det är något mer du funderar över :) Mvh Slimis

   Radera