söndag 18 september 2016

Mål 2016 och 2017

Innan årets slut är målet att aktie/fondportföljen överstiger 1.1 miljoner kr.

Planen är att inte köpa in några mer SHB just nu.
H&M vill jag fortsätta öka i om priset håller sig attraktivt.
Jag är även sugen på att utöka mitt innehav i Kinnevik.
Ett annat bolag jag tycker ser attraktivt ut vid nuvarande pris är Ica Gruppen.

Lundbergsföretagen, Industrivärden, Investor, Atlas Copco, Hufvudstaden, Castellum och Axfood är andra bolag jag skulle kunna tänka köpa in mig i till skäligt pris.

Nästa år är målet att komma upp i över 48 000kr i utdelningar. Är ett tufft mål som kräver rejält med sparande framöver. Det bli antagligen mycket extra jobb närmaste månaderna samt ej spendera på onödiga saker.

Hur ser dina mål ut det närmaste året och hur gör du för att nå dem?

9 kommentarer:

 1. Alltid intressant att läsa dina inlägg! Speciellt då vi ligger rätt lika i innehav och kapital. Jag har nog inte gjort några konkreta Mål för 2016 och 2017, borde kanske göra det.

  Portföljens värde är roligt att ha koll på men väldigt svårt att styra och för mig mindre intressant i det korta loppet. Så länge utdelningarna ökar går det ju åt rätt håll och värderingarna ska ju hänga med.

  Det får bli till att fundera ut några mål.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant att läsa dina inlägg också. Ja det är ju först till 1,5 ;) Jo det bästa är ju om både utdelningarna och värdet på depån stiger. Tycker du också ska fundera ut några mål det gör en mer motavation att lyckas :) Mvh Slimis

   Radera
 2. Eftersom jag är utdelningsinvesterare borde jag egentligen inte sätta upp mål för portföljens värde, men det skulle kännas kul om jag kom över kvartsmiljonen snart. Om alla mina aktier ligger +-0 och jag bara skyfflar in pengar i samma takt som nu, uppnår jag det målet någon gång i slutet av nästa sommar.

  Det kanske är långsamt men jag är ju bara en fattig student :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa är när man köper in en aktie och både kursen och utdelningen ökar med tiden :-) Man kan ju helt klart sätta olika mål. Jag tycker huvudsaken är att man har nått mål med vad man än gör och vill förändra eller bli bättre i. Jag var själv på en arbetsintervju för länge sen. Då fråga dom vad gör du om 5 år? Jag kom inte ihåg vad jag svarade men jag fick inte jobbet :) På den tiden hade jag inget särskilt mål utan tog en dag i taget och tänkte inte så mycket på morgon dagen. Din portfölj kommer växa fortare så fort du börjar jobba men den är ju bra nu också :) Mvh Slimis

   Radera
 3. HM är det ju köpläge i! När det gäller Industrivärden gick jag in för tunt i dem i somras och nu är jag för snål för att köpa fler. De gick ju upp rejält i och med SCA-hysterin här efter sommaren. Just nu väntar jag på någon form av Trump-hysteri så det blir ett fint köpläge och i avvaktan på det roar jag mig med lite korta affärer med mindre summor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo Industrivärden har dragit iväg rejält. Handelsbanken har också ökat rejält i värde på sistone. Jag tycker Handelsbanken har gjort bra ifrån sig då dom sålt av sina aktieinnehav i SCA och Industrivärden. Nu kan dom fokusera på bankverksamheten och fick samtidigt en fin vinst av sina försäljningar. Ska bli spännande och se vad de kommer göra för alla vinstpengarna :) Extrautdelning eller återköp av aktier kanske? Jag kommer själv öka lite i H&M nu vid lön. Det som är negativt för H&M är främst den dyra dollarn vad jag ser. När jag ägde mycket i aktien 2014 var dollarn nästan 30% billigare. Klart det blir svårt att ta igen den marginalen med högre priser på kläderna. Med lite tur borde svenska kronan bli starkare framöver och kursen på aktien gå uppåt rejält. Jag tror inte på någon utdelningssänkning och tycker 4% direktavkastning är bra samtidigt som företaget investerar mer online och i nya butiker. Bara man har lite tålamod tror jag på en riktigt bra avkastning långsiktigt. Mvh

   Radera
 4. Har du köpt några fler HM? Jag sitter skälv lite tungt i dem men kunde inte låta bli att köpa mer när de stod i 241 kr.

  SvaraRadera
 5. Köpte sist för 18000kr när den stod i 264.60kr. Riktigt fint pris på HM nu. Kommer köpa fler i slutet av månaden om priset håller sig attraktivt. Mvh Slimis

  SvaraRadera