lördag 10 september 2016

Jobb

Är just nu inne i en period av mycket jobb. Detta har gjort att det vart dåligt med ork att uppdatera bloggen. Jobb är tyvärr ett nödvändigt ont för att ha råd att leva samt bygga vidare på portföljen. I perioder kör jag jobb månader. När jag jobbade som mest var jag ledig 2 till 3 dagar i månaden. Jag har 2 arbetsgivare och kan på så sätt styra hur och när jag vill jobba. Brukar inte vara några problem att jobba tills man är helt slut och ibland har jag pressat mig själv till nya timrekord. Person bästa är 70 timmar på en vecka och 230,5 timme på en månad. Jag brukar försöka ligga runt 200 timmar då det känns bra för ekonomin samt att man har lite krafter kvar. En annan sak jag gör är att jag gärna jobbar i princip alla helger och storhelger. Jag tar hellre ledigt en vanlig vardag då det inte är någon extra ersättning. Semestern har senaste 4 åren varit max 2 veckor om året. Så småningom när portföljen avkastar mer pengar är tanken att börja jobba mer normalt.

Hur tänker du kring jobb och kan du tänka dig jobba extra hårt för att nå dina mål?8 kommentarer:

 1. Jag kan absolut tänka mig att jobba extra hårt för att nå mina mål och har snittat bra många fler timmar än jag "måste". Dock får jag ingen övertidsersättning, men inbillar mig att det har lett till där jag är idag, vilket inte känns så illa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är nog viktigt med lite envishet om det ska bli nått resultat :) Synd att du inte får övertids ersättning. Men blir ju bättre lön än om du skulle jobbat ordinarie tid. Är ju en bra vana att jobba lite extra så man inte blir för bekväm av sig :) Fortsatt lycka till på ditt jobb. Mvh Slimis

   Radera
 2. Jag kan definitivt tänka mig att jobba hårt för att nå mina mål, men det får inte ske på bekostnad av min mentala och fysiska hälsa. Det är viktigt att känna efter ibland hur man mår. Då tror jag att man kan nå längst på lång sikt.

  Du verkar ha en bra inställning till jobb och ledighet - jobba när det ger mycket och var ledig när man ändå inte hade fått lika mycket betalt för att jobba. Snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra där Kaizenliv. Precis som du säger är det viktigt att jobbet inte går ut över sitt mående. Precis som ett företag lär man fixa så man får rimligt betalt för det man gör. Är tyvärr inte det roligaste att alltid jobba när andra är lediga men man vänjer sig :-) Mvh Slimis

   Radera
 3. Jag är nog väldigt lik dig vad gäller jobb. Ner med huvudet och kör! Ett gott tips på vägen dock, känn efter (vilket jag tror du gör) så att det inte blir kontraproduktivt med sjukskrivning, orklöshet etc som följd =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips :) Som du säger är det viktigt att inte ta åt sig mer än man orkar. Har försökt hitta en bra balans just p.g.a. orkeslöshet när det blir för mycket jobb. Har haft tur med sjukskrivningar då mina arbetsgivare aldrig fått betala en sjukdag :) Men man vill ju orka leva vid sidan av jobbet också. Tänk efter du också eftersom du jobbar mycket :)

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Bra jobbat! Jag hade en period mellan 22-29 då jag jobbade väldigt hårt, under flera år snittade jag 250h/månaden. Tyvärr hade jag väldigt låg lön under den perioden men lyckades ända bygga kapital för lägenhet och bygga upp en stabil ekonomi från noll.

  I dagsläget jobbar jag bara halvtid och vill egentligen jobba så lite som möjligt. Jag försöker hålla halvtid så jag fortfarande kommer närmre målet total frihet.

  När jag jobbade så hårt tidigare i livet ledde det till att jag gick in i väggen, fick ångest och blev deprimerad. Det var då jag bestämde mig för att säga upp mig, utan att veta vad jag skulle göra istället. Nu i efterhand är det det bästa jag gjort. Jag har insett att livet är kortare än vad man tror och jobbet är inte värt att förlora hälsan för. Så länge man trivs, kör på! Om man känner att man börjar tappa suget och känner att man går miste om saker, kolla alternativ. Det viktigaste är att man mår bra och möjligheter finns fler än man tror.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att man blir bekväm och njuter av livet mer när man går ner i tid :) Just nu känns jobbet helt ok men tror jag kommer vara uttråkad av det om nått år alternativt att jag skulle kunna jobba deltid med det. Men vill gå ner i tid precis som dig så småningom men vill ha lite mer marginal i ekonomin först :)

   Mvh Slimis

   Radera