tisdag 27 september 2016

Månadens inköp


Idag blev det inköp av 73 st H&M aktier för 246.40 kr st dvs ca 18000kr . Jag köpte även Avanza Zero för 2500kr. Det blev lite extra inköp vid sidan av lönen då jag hade lite extra pengar som väntades att investeras.

Som jag skrivit tidigare tycker jag H&M aktien är en prisvärd aktie just nu. Har sett att många väntar att se hur rapporten blir och att eventuellt köpa då om det blir "fyndläge"

Saken är den att H&M aktien redan gått ner ca 34 % från förra årets toppnotering och det kan snabbt vända om det skulle vara en bättre rapport än väntat. För mig spelar det ingen större roll om aktien kostar 235 eller 250kr. Det viktigaste är att den ger mig bra avkastning på sikt.
Jag gillar den nya reklamfilmen med  David Beckham och Kevin Hart. Har du inte sett den rekommenderar jag att titta närmare på den via länken under här:


http://www.hm.com/se/7oc-modern-essentials-aw-2016


Jag gillar verkligen deras nya kollektion. Titta in den på H&Ms hemsida om du inte sett kollektionen.  Jag tycker detta visar att H&M är kvalitet och är på rätt väg. Jag är säker på dessa kläderna kommer sälja som smör i solsken. 


Efter nya inköpet ser portföljen ut så här.Bolag/aktie

     Antal    Portföljandel
Handelsbanken
6000
78.6%
Hennes&Mauritz        700               19.5%
Telenor      100                1.6%
Kinnevik B       15                0.4% Fonder
        Värde ca

Avanza Zero  710          130 000
Länsförsäkringar Europa index     160            26000
Länsförsäkringar Global index   162           26000
XACT OMXSB Utd      40           15000


Marknadsvärdet för aktie och fond portföljen har stigit till 1 095 290 SEK. Ser ut att kunna nå årets mål på 1.1 miljon snart om det inte blir en börsnedgång närmaste tiden. 

Vad köpte ni denna månad?4 kommentarer:

 1. Härligt! Bra med påfyllnad där! Även jag har köpt lite HM, fast med betoning på lite i jämförelse ;). Jag gillar ju att sprida ut mig på betydligt fler aktier så det har blivit endel spridda köp. Ska se om jag kan hinna med ett inlägg om det senare.

  Är planen att fortsätta sitta i få bolag eller har du några tankar på att ta in fler?

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 2. Härligt! Skriv gärna ett inlägg om dina köp. Är alltid kul att läsa :) Det ska bli fler bolag i portföljen. Känner att mitt innehav i Handelsbanken är klart. Nu fyller jag på med H&M. Skulle H&M fortsätta ner och min syn på företaget inte ändras skulle jag kunna tänka mig köpa 300 aktier till innan jag är nöjd. Om H&M skulle öka kraftigt i pris skulle jag även kunna vara nöjd med de 700 aktier jag har. Jag är just nu skeptisk till de flesta fastighetsbolag. Tycker hela fastighetsmarknaden i Sverige har spårat ur. Jag kan bara titta på vår familjs bostadsrätt som ökat över 100% i värde på 2.5 år. Fastighetsaktier har även dom ökat så man tror dom aldrig kommer sjunka igen och minusräntan kommer vara för evigt. Cykliska bolag är inte heller speciellt intressanta just nu då jag tycker värderingarna är relativt höga samt att vinsterna dopas av en stark dollar och låga räntor. Kinnevik och Icagruppen kan vara intressanta vid nästa månads inköp. Totalt vill jag iallafall ha minst 10 bolag innan jag är nöjd. Men kan ju bli en liknande bombmatta med aktier som du har om man håller på och investerar tillräckligt länge ;) Hur många bolag känner du dig nöjd med i din portfölj? Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Snyggt, ser att du på sistone koncentrerat dina innehav! Våra två största är solklara vinnare ;) Passade på att ta ett knippe HM idag, backade som tusan efter rapporten! Jag är lite som du försiktig till fastigheter, de och preffar ser jag fn ha mer saker som talar mot dem än andra branscher. Mvh Kneg till Deg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå blev att koncentrera på de viktigaste innehaven. Härligt att du fick ett bra pris på H&M. Vågade själv inte vänta till rapport men nu i efterhand är det ju lätt att säga att det var ett bättre köpläge idag :) Ja det är ju svårt att sia om framtiden men man kan iallafall vara lite försiktig till det man tycker är övervärderat. Mvh Slimis

   Radera