tisdag 27 augusti 2024

Köpt Hufvudstaden aktier för 3.8 MKR

 Då var det åter Tisdag och nya möjligheter. Som jag skrev sålde jag igår av hela mitt innehav på 28800 aktier i Hufvudstaden. Fastighetssektorn hade under några dagar gått väldigt bra och min magkänsla sa åt mig att det var läge att sälja Hufvudstaden i det korta perspektivet. Från och till har kört kortsiktig handel i olika aktier enda sedan jag började min aktiehandel 2012 och just Hufvudstaden ägde jag första gången 2015 eller 2016. Redan på den tiden handlade jag i aktien och under åren har det gått riktigt bra. 

Hursomhelst backade Hufvudstaden med fastighetssektorn idag och jag slog till och återköpte aktier i Hufvudstaden för drygt 3.8 MKR Samtliga aktier återköptes ca 30 öre billigare än jag sålde igår och det ger en kortsiktig vinst på nästan 9000 kr i jämförelse med att endast behålla aktierna. Risken med denna kortsiktiga handel är givetvis att man inte kan återköpa aktier billigare och då lär man placera pengarna någon annanstans. Nu gick det dock bra denna gång och dagens transaktioner ser ni här under. Det som inte syns på bilden är ytterligare en aktie som jag köpt hos Levler för 139.10 kr.


Vinstens från min kortsiktiga handel investerades i fler Hufvudstaden aktier och jag fortsätter stärka mitt ägande här. I jämförelse med Måndagens innehav har mitt innehav nu ökat från 28800 aktier till 28856 stycken aktier. På det har jag även ökat på ca 200 kr i Nordnet Indexfond Sverige och 850 kr i Avanza Zero. 

Det var allt för nu. Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Min nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Med det sagt vill jag önska alla läsare en fortsatt fin vecka från Norge där jag är på jobb just nu :-)

måndag 26 augusti 2024

Sålt av i Hufvudstaden

Idag tog jag beslutet att sälja av samtliga mina aktier i Hufvudstaden. 28800 aktier har sålts för 139.40 kr per styck. Anledningen till försäljningen är inte att jag är negativ till bolaget på sikt. Jag tycker dock aktien gått lite väl starkt i det korta perspektivet och väljer idag att ta hem en vinst. Om detta är rätt eller fel lär visa sig tids nog. Blankningen i aktien har dock gått upp i och med den senaste uppvärderingen av aktien och det är dåligt med insyns köp i aktien. Men hursomhelst kul att aktien äntligen fått lite fart efter några sega år och om jag inte återkommer i aktien vill jag tacka Hufvudstaden för den fina avkastningen i det korta perspektivet och lycka till framöver. 

Vart pengarna ska placeras har jag inte bestämt mig än. Men som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Efter dagens transaktion ligger jag väldigt likvid. Jag har fortsatt kvar lite pengar i fonder och i aktier men inte i närheten av lika mycket som tidigare idag.

Min nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig vecka :-)

torsdag 15 augusti 2024

Månadens inköp

Då var det åter den 15:e och det är dagen vi får vår lön utbetald när man jobbar i Norge. Helt klart bättre att få den idag istället för att vänta till den 27:e som jag får min lön i Sverige.

Hursomhelst så har jag nu tjänat min bästa lön någonsin på 1 månad. Lönen efter skatt uppgår till nästan 46000 kr men då jobbade jag 179 timmar dvs lite övertid om vi jämför med ordinarie arbetstid. Värt att notera är att jag även får innestående semesterpengar som betalas ut nästa år så lönen var något bättre ändå. Det kan jämföras med min senaste månadslön i Sverige. Då tjänade jag runt 20 000 kr och då var även semesterersättning inräknad i denna lön. Nu arbetar jag dock min sista dag i Norge imorgon och sen blir det hem och vänja sig med bidrags lön igen om det än blir så bra med alla nedskärningar som görs i vården för stunden. Skillnaden på Sverige och Norge är att man i Norge vill ha utbildad personal och man betalar även för det. I Sverige ville man också ha utbildad personal framför billig personal innan alla besparingar började. Men detta år har jag av egen erfarenhet fått vänja mig med att billig arbetskraft gått före mig som utbildad och det finns ingen skam bland de styrande hur det kan fokusera på lägre kostnader framför utbildad personal. Men man får vad man betalar för och det syns även i kund nöjdheten bland de äldre. Så här i efterhand är jag glad att jag valt Norge framför Sverige denna sommar. Framförallt har jag fått uppleva hur det borde vara att jobba inom vården och det kommer bli riktigt tungt att vänja sig med den låga lönen, den sämre arbetsmiljön men framförallt att acceptera hur kommunen här behandlar sin personal. 

Efter denna sommar är jag här framöver öppen för mer jobb i Norge. Det är jobbigt att ligga borta på jobb men det ger en bra lön, bättre framtida pension och nya erfarenheter. Tack Norge för denna gång vi ses nog snart igen <3

Vad har jag investerat i denna månad?

Följande köp gjordes idag enligt nedan:


Totalt 254 aktier har köpts i Hufvudstaden för mellan 128.80 kr - 129.57 kr per aktie. Drygt 32000 kr har investerats idag och jag tycker fortsatt Hufvudstaden handlas på en attraktiv nivå. För stunden är inte fastighetsrelaterat så populärt men min tro är att vi tids nog kommer se en uppvärdering i sektorn och för egen del gillar jag precis som Fredrik Lundberg fastigheter i bra lägen. Sedan mitt senaste inlägg har jag också investerat lite pengar i Hufvudstaden och det gör att jag efter dagens transaktion äger 28800 aktier i Hufvudstaden. Om några dagar kommer rapport från Hufvudstaden och min förhoppning är att vi ser lite bättre tider här på sikt. Förutom min investering i Hufvudstaden blev det en liten investering i Spiltan Aktiefond Investmentbolag. 


Min nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen. Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig kommande helg :-)