fredag 28 juli 2023

Månadens inköp

 Då har åter en lön kommit in på kontot och som vanligt investeras en liten slant. Till att börja med gjorde jag igår mitt första köp helt courtagefritt hos Levler (Bli gärna kund hos dem via denna sponsrade länk helt kostnadsfritt). 30 Hufvudstaden köptes för 129.90 kr per aktie. Idag är börsen ner och jag passade därför på att köpa ytterligare 100 aktier i Hufvudstaden för 128.30 kr per aktie. Förutom det har jag lyckats med 2 kortsiktiga affärer i Hufvudstaden de senaste dagarna och det har resulterat i en vinst på drygt 1000 kr. Det har även gjorts ett mindre köp i index samt mitt vanliga månadssparande i Spiltan aktiefond investmentbolag. 

Med det sagt är kassan åter tömd i det korta perspektivet och nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen. Förövrigt är jag just nu på semester så blogg aktiviteten är lite lägre än normalt.

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig kommande helg :-)

6 kommentarer:

 1. Trevlig helg på dig också!!
  //Jojje

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jojje och tack för det.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hallå Slimis, ja det är på ett sätt lockande med flera institut men... Jag tycker det är besvärligt och ökar arbetsbördan för löpande uppföljning. Har allierat mig med Avanza och det känns väldigt bra för det mesta. Funderar ibland på att använda flera men tänker då tillbaka på tiderna när jag jagade sparräntor hos olika banker och kommer sen fram till att det är inte för mig värt det, alltså att sprida ut innehaven på flera institut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl. Förstår hur du känner. Just räntesparande är inte kul alls nu när inflationen äter upp pengarna. Hade tidigare lite räntesparande men olika banker har olika villkor och det är bara krångligt med fler banker när det gäller detta. Givetvis kan de ge fördelar att samla sitt sparande på ett och samma ställe. Tex att man blir PB kund och får lite bättre villkor. Det ger även en bra överblick över hela sparandet när man har allt samlat på samma ställe. I dagsläget har jag kvar lite av mitt sparande hos Avanza. Det mesta hos Nordnet men även ett månadssparande i fonder hos både Levler och Savr. Det är smidigt att pengar dras automatiskt varje månad till de 2 sistnämnda. Jag har nu swishat in lite pengar till Levler och jag tänker göra mina nya aktieköp till stor del här framöver. Samtidigt finns möjlighet till affärer hos Avanza och Nordnet när jag även har konton där. Samtliga tjänster jag nyttjar har sin charm och genom att ha fler aktörer att handla hos kan jag utgå lite efter vad som är bäst för mig själv för stunden. Som ett exempel så är Levlers aktietjänst inte så utvecklad idag. Men det går lätt att göra en affär där helt gratis. Det går inte lika bra att ha full koll över börsen hos Levler eftersom de inte utvecklat denna tjänst nämnvärt idag i jämförelse med Avanza och Nordnet. Men vill jag följa aktiekurser mer aktivt kan jag bara logga in på Avanza eller Nordnet samtidigt som jag handlar gratis hos Levler. För egen del hade jag kunnat spara över 50 000 kr i courtage förra året om Levlers aktietjänst fanns då. Nu tänker jag iallafall satsa på att nyspara i aktier här men skulle det bli mer kortsiktig handel framöver skulle det bästa vara att flytta över mina aktier till dem. Men jag tar som sagt och testar på Levler lite mer framöver innan jag tar något mer beslut. Än så länge är jag mer än nöjd med deras tjänst. Gratis är gott. Eftersom de kommer ha gratis aktiehandel 1.5 år framöver kan jag iallafall rekommendera alla att testa deras aktiehandel. Det är gratis att flytta aktier från dem så skulle man inte vara nöjd med deras gratis tjänst är det som sagt bara att flytta sina värdepapper tids nog.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Hej slimis vad har du för gav på hufvudstaden ? Och ska du sälja de på en viss kurs för du har rätt mycket hufvudstaden ser jag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Jag har inget exakt gav på mitt innehav just nu. Jag har kört mycket kortsiktig handel i aktien både i år men även tidigare år så inköpspriset ändras över tid. Just nuvarande innehav har jag betalat allt från drygt 122 kr per aktie upp till strax under 134. Jag har sålt av på en högre kurs och återköpt aktier billigare och sen även ökat på mitt innehav rejält på senare tid. Så länge jag tycker priset är attraktivt köper jag aktier här. Jag har ingen avsikt att sälja i dagsläget. Men som vanligt är mina aktier alltid till salu för rätt pris. För många år sen var en vinnande strategi att köpa aktien när den stod i mellan 120-130 och sen sälja vid 150. Lyckades sedan återköpa i aktien billigare och kunde tjäna mer pengar ändå. Över tid ligger jag nog över 500 000 plus i aktien även om aktien i sig inte gett någon fenomenal avkastning de senaste åren. Men för den delen skulle jag även kunna tänka mig ligga kvar i aktien på riktigt långt sikt också. Jag gillar attraktiva fastigheter i bästa lägen och på det en låg belåningsgrad. Jag tycker även mycket ser bra ut framöver för Hufvudstaden samtidigt som aktiens pris ligger lågt i ett historiskt perspektiv. Skulle det bli en försäljning i Hufvudstadens aktie i framtiden kommer det uppdatering här på bloggen. Men i dagsläget köper jag som sagt mer när aktien dippar lite och pengar finns att investeras.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera