torsdag 6 juli 2023

Köpt 8630 aktier i Hufvudstaden. Sålt i Axfood

Då var det Torsdag och nya möjligheter. Idag gick börsen ner och den blev allt mer sur varefter dagen gick. En aktie som stod emot nedgången bra var Axfood. Den senaste tiden har jag köpt in totalt 5000 aktier här och i det korta perspektivet har aktien gett mig en fantastisk avkastning då den uppvärderats runt 3 % senaste veckan samtidigt som börsen är ner. Tidigare var jag plus runt 50 000 kr i aktien i år men nu tror jag den summan ligger på mellan 70-80 tusen kronor. Jag är som sagt inte helt säker eftersom en hel del handel har vart hos Nordnet och här har jag lite sämre koll på siffrorna. Idag sålde jag iallafall av 4800 aktier och jag vill tacka Axfood för den fina avkastningen för den här gången. Jag har fortsatt kvar 200 aktier och dessa har jag för avsikt att behålla iallafall i det korta perspektivet. Axfood aktien kommer fortsatt finnas på min bevakningslista och kanske återkommer jag om läget känns rätt. Men för stunden vill jag som sagt tacka för kaffet.

Anledningen till försäljningen i Axfood var att fastighetssektorn tappade rejält idag pga oro för högre räntor och även mitt största innehav Hufvudstaden hängde med ner. Jag tycker själv att flera fastighetsbolag handlats på attraktiva nivåer den senaste tiden och jag vill passa på att handla i Hufvudstaden just nu när marknaden anser att det är fastighetskris. För egen del ser jag ingen större kris när det gäller Hufvudstaden. Vakanserna har enligt hemsidan blivit bättre den senaste tiden, det har kommit nyheter att några hyresgäster utökar sina butikslokaler, Cecil Coworking går bra, belåningen är lägst bland våra svenska fastighetsbolag och det är ett fint och välskött bolag som jag gärna äger på lång sikt. Timingen till köp ser jag som bra. När det är fastighetskris vill många sälja och då kan jag köpa aktierna billigare. Tack för det och det ska bli spännande att försätta följa bolaget framöver. Mina aktier är inte till salu till dagens pris. 

Dagens transaktioner ser ni här under:



Som ni ser blev det handel både hos Nordnet, Avanza och Länsförsäkringar idag. Förutom det har jag fått in lite försäkringspengar idag och dessa användes för att amortera ner på min portfölj belåning hos Avanza. Förutom det investerades 5950 kr i Nordnets indexfond och detta var pengar från gårdagens kortsiktiga vinst. 

Efter dagens transaktioner äger jag nu fler aktier i Hufvudstaden än jag någonsin gjort. Nämligen 31530 stycken aktier. Jag har fortsatt en liten exponering mot Axfood och mitt innehav i Nordnets gratisfond är större än tidigare pga den senaste tidens ökningar från kortsiktig handel. På det är nu belåningen lägre hos Avanza och jag har fortsatt drygt 400 000 kr i kassa utanför börsen. Så även om det vart en nedgång på 3.25 % i Hufvudstaden idag ser ekonomin i stort sett bättre ut än någonsin. 

Uppdatering:  7/7 valde jag att släppa mina sista 200 Axfood aktier för ungefär 238 kr per styck. Med det tackar jag åter Axfood för en fin avkastning. Jag köpte ytterligare 70 Hufvudstaden för 128 kr per styck. Resten av likviden valde jag att amortera ner på portföljbelåningen hos Avanza. Det kommer även bli ett inköp i Nordnets gratisfond nu på Måndag. 

Uppdatering 2: 12/7 De senaste dagarna har ytterligare 470 aktier i Hufvudstaden köpts in för strax under 126.50 kr per styck. Det blev även en ökning i Nordnets gratisfond med 20 000 kr. Nu är kassan förbrukad i det korta perspektivet.

Framöver håller jag tummarna för en uppvärdering i Hufvudstadens aktie på sikt och som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig Torsdag kväll :-)

8 kommentarer:

  1. Jobbigt med tre nätmäklare... En av anledningarna till att jag håller mig till Avanza är att jag inte orkar med at återgå till kaoset av att ha flera "mäklare"/banker som jag hade tidigare. Vill helst ha en inloggning för Pengamaskinen, det räcker och är enklare att administrera, Förstått dock att du på sikt endast ska ha Nordnet så du är på väg dit förstås. Vad gäller driftstörningar osv så är det nog precis så som en tidigare kommentar kommenterat, de kommer och går och drabbar ibland Avanza och ibland Nordnet och ibland nån annan.

    Nej Slimis. du har nog ingen större avsikt att behålla Axfood så länge, det råkar bara bli så just nu! Haha, du tradar på grymt bra så få innehav ligger hos dig med långtidsavsikt det är min övertygelse.

    Är det trading på heltid som gäller nu eller har du för avsikt att återgå till vanligt knegjobb igen?

    SvaraRadera
  2. Hej Kalkyl.

    Ja det blir bättre när allt blir samlat hos Nordnet till slut. Men det var som sagt inget som jag planerat sen tidigare utan det blev så pga vissa problem med Avanza. Men på sikt är jag säker på att allt blir bra och jag ser fram emot ett samarbete med Nordnet framöver.

    Gällande Axfood släppte jag mina sista 200 aktier i Fredags. Jag är helt klart nöjd med för mig en fin avkastning så här på kort sikt. Jag gick ju in med över 1 miljon kronor i aktien med övertygelse att vi skulle se en uppvärdering av aktien på sikt. Uppvärderingen kom dock snabbt och det är jag tacksam för. Även om aktien inte stigit med så många procent sedan mitt inköp har den gjort det väldigt snabbt och jag lyckades även med några kortsiktiga affärer i aktien som även det höjde avkastningen och detta samtidigt som börsen i stort sjunkit. Mina tankar är att många lockats till aktien när det nu blev oroligt och då viktar en del om till mer defensiva aktier. På så sätt har Axfood gått starkt den senaste tiden samtidigt som börsen är ner. Jag tackar därmed att marknaden värderade upp aktien men tittar nu efter avkastning på annat håll. Med det sagt är det mycket möjligt att jag kan återkomma i Axfood om läget känns rätt. I grund och botten gillar jag bolaget men i det korta perspektivet tycker jag aktien gått lite väl starkt.

    Förövrigt har jag börjat jobba igen sen 10 dagar tillbaka. Min sjukskrivning är över även om jag fortsatt har en viss värk i min handled. Jag får mer värk när jag jobbar men den är hanterbar så det går bra. Min förhoppning är att bli helt smärtfri på sikt men det verkar ta tid. Jag har dock ingen fast anställning längre. Nu jobbar jag på timme som jag själv vill och har bara 1 arbetsgivare. Sen blir det lite extra jobb som ordförande i vår bostadsrättförening. Kommer bli sämre lön resten av detta år. Men redan nästa år kanske det blir lite Norge jobb och isåfall kan det bli ett visst lönepåslag för 2024. I det korta perspektivet fokuserar jag på hälsan framför en högre löneinkomst.

    Men som du skriver blir det lite trading framöver också om läget känns rätt. Jag kommer dock ha lite mindre tid för det då jag kommer vara på jobb flera dagar i veckan. Förhoppningen är att portföljen ska kunna växa på bra även om jag inte har lika mycket tid för börsen. Den som lever få se hur det går framöver.

    Tack för kommentar och trevlig Lördag.

    Mvh Slimis

    SvaraRadera
  3. Lika bra att du släppte Axfood, du började bli lite för diversifierad, Slimis!
    Max 3 innehav ska det vara ju ;)

    Du är grym på din trading och jag tror mycket bottnar i att du köper aktier du tror på långsiktigt samt att du vågar sitta kvar även om det lyst rött en längre tid. Du tradar i stora, välkända bolag också vilket borde minska risken.

    Hoppas handleden fortsätter sega sig mot förbättring. Det är ofta bra för rehabiliteringen att återgå till jobb, även fast man fortsatt har ont. Generellt utmanar man sig mer när man inte är hemma samt att fokuset övergår på annat (arbetet), vilket i sin tur lämnar mindre utrymme för hjärnan att fokusera på där man har besvär.

    Kämpa på!

    /Arbetsplanen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Arbetsplanen och ursäkta för sent svar.

      Som du skriver har jag en förmåga att ha alldeles för lite riskspridning. Men det har gått bra tidigare men det är som sagt ingen garanti att det går lika bra framöver. Jag har de senaste dagarna köpt på mig mer aktier endå i Hufvudstaden då jag fortsatt tror det är en bra affär att köpa aktien på dessa nivåer om man kan tänka sig ligga kvar i aktien under en period. Axfood finns fortsatt på bevakning men just nu väljer jag att avstå något köp här. Förövrigt har jag åter fått in lite pengar i Nordnets gratisfond samt har kvar Avanza Zero för några hundra tusen så lite riskspridning finns i dessa indexfonder.

      Kommer jobba lite nätter framöver så det är bra för min handled. På sikt blir den troligen bättre. Det gäller bara att ha tålamod.

      Tack för kommentar och kämpa på du med :-)

      Mvh Slimis

      Radera
  4. Jaså, du bytte helt till Nordnet. Tycker du villkoren för belåning är lika bra? Det finns ju många nya lovande mäklare som till exempel Freetrade och Levler som till och med ska ha gratis courtage. Hittills har det varit belåningsvillkoren som bromsat mig. Specifikt Nordnet tyckte jag var krångligare än Avanza, och när jag till slut orkat räkna på det såg sluträntan högre ut för de flesta av mina innehav. Då orkar jag inte byta trots att jag är ganska missnöjd, både med Avanzas dåliga tekniska förmåga men också att de är så urbota självgoda medan de bakom sitt flin tar bra betalt för allt. Lånen är det enda som är bra där, men det kan räcka långt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anonym. Har ingen belåning hos Nordnet i dagsläget. Men har fortsatt en belåning hos Avanza som jag behöver lösa för att kunna flytta mina sista innehav. Jag har dock valt att vänta med att betala denna belåning så det kommer dröja ett tag till innan hela flytten är klar. Jag är än så länge väldigt nöjd som ny kund hos Nordnet och det känns bra att ha flyttat mina affärer hit än så länge. Förövrigt tycker jag det är bra med utmanare som Savr, Levler, Free trade mfl. Det ger oss kunder bättre priser på sikt. Tittade närmare på Freetrade tidigare men deras tjänst passar inte mig även om den är gratis. Min uppfattning är att deras plattform måste bli något bättre om man sysslar med trading. Levler och Savr har jag ett månadssparande och det fungerar bra. Hoppas du blir nöjd med Avanzas tjänst på sikt. Annars finns det som sagt alternativ och själv tycker jag endast det bästa är bra nog och i dagsläget väljer jag Nordnet framför Avanza.

      Mvh Slimis

      Radera
    2. Om jag förstått saken rätt så kan man flytta innehavet på ISK utan skatteeffekt mellan mäklare? Var det så du gjorde? Gick det smidigt, och tog de ut någon avgift?

      Radera
    3. Hej Anonym.

      Det stämmer att du kan flytta ISK innehav mellan olika banker och då blir det ingen skatte effekt. Sen kan olika banker ta ut en avgift för att flytta innehav. Men ofta är det gratis om man flyttar hela sitt ISK mellan 2 banker. Kolla gärna upp avgifter innan en flytt så det inte kommer som en överraskning sen. Tidigare tog Avanza ut en flytt avgift men i dagsläget kostar det inget att flytta från banken.

      Mvh Slimis

      Radera