torsdag 5 januari 2023

Årets första affär

 Då har det gått några dagar på det nya året och idag valde jag att åter minska ner lite i H&M och istället återköpa lite aktier i Telenor. Enligt min egen kortsiktiga strategi blev det åter läge att återköpa i Telenor aktien igen. H&M aktien fortsatte dock starkt under dagen och stängde på 127.28 per aktie.

Dagens transaktioner ser ni här nedan:


Som ni ser blev det åter lite pengar över efter dagens transaktion och dessa investeras i Avanza Zero. Just nu har H&M aktien ökat med 13.4 % sen årets början och aktien har haft en bra start på 2023. En liten tröst i det korta perspektivet då aktien gick så pass dåligt 2022. Men när det ser som sämst ut brukar det ofta vara läge att köpa aktier man vill äga på lång sikt. Under  2022 har jag ökat på rejält i H&M. Jag hoppas givetvis på en fortsatt återhämtning när det gäller H&M:s aktiekurs framöver. När det gäller Telenor aktien hade även den haft ett kämpigt 2022 med en nedgång på över 30 %. För stunden är telesektorn överlag nedpressad och precis som i H&M hoppas jag att även denna sektor kan få en återhämtning på sikt. Telia och Tele2 nöjer jag mig att äga via Avanza Zero men ni som följer min blogg över tid har nog märkt att jag gillar Telenor och här har jag även kört lite kortsiktig handel när det vart tillfälle för det. Men som jag skrivit tidigare är det bättre att köra kortsiktig handel på hemmaplan då valutaväxlingsavgiften blir väldigt hög vid större köp och sälj.

Efter dagens transaktion har riskspridningen ökat igen och för stunden nöjd med starten på året. 

Uppdatering: Idag såldes 5000 Telenor aktier för 101.82 NOK per aktie. In köptes åter 4100 aktier i H&M för 128.75 kr per aktie. Förutom det har 2300 kr investerats i Avanza Zero.

Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen och som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig kommande helg :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar