måndag 5 december 2022

Ny vecka och nya möjligheter

Då var det åter Måndag och mitt mående är något bättre sen i helgen. Febern är borta och det är bara hostan och förkylningen kvar. Sakta men säkert återhämtar jag mig och jag räknar med att vara på topp i slutet av veckan igen. 

Förutom detta kom Telenor aktien ner på attraktiva nivåer idag igen. Därför blev det några kortsiktiga affärer och dagens transaktioner ser ni här under:


Idag blev det ingen riktig lyckad kortsiktig affär. Men jag kunde iallafall återköpa lite H&M aktier billigare under dagen och alla plus i kanten är vällkomna till portföljen.

Samtidigt försvinner en stor del av vinsten vid handel i utlandet då valuta växlingsavgiften ligger på 0.25 %.

Tids nog kan man ju hoppas att denna avgift går ner i pris. Men än så länge har jag väntat förgäves i många år på någon prissänkning. Frågan är om den kommer någonsin?

Efter dagens transaktioner minskade belåningen lite. Jag fortsätter ha Telenor aktien på bevakning och som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Uppdatering:

Under veckan fick jag in 7000 kr till mitt långsiktiga sparande. Jag har minskat ner med 1950 st H&M aktier och återköpt 2400 st Telenor för 92.55 NOK per styck. Förutom det har jag ökat på lite mer i Avanza Zero.

Uppdatering 2: Idag 12:e December fick H&M en sänkt rekommendation och aktien tappade rejält i början av dagen. Den återhämtade sig något under dagen. För att uttnytja det läge som uppstod sålde jag av 2400 Telenor aktier för 92.26 NOK per aktie. In köptes istället 2000 H&M aktier för 113.88 kr per styck. Förutom detta blev det en liten ökning i Avanza Zero.


Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig vecka :-)


 

4 kommentarer:

 1. Skönt att febern är borta, jag tycker att nästan alla man träffar går runt och hostar och snörvlar.

  Kul med din swing-trade, har du sammanställt någonstans exakt hur mycket du nettotjänar på detta per år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen.

   Det finns ju inga garantier att min swingtading blir bra över tid. Även om många affärer gått bra finns det även affärer som inte gått så bra som jag räknat med. För egen del är det H&M som egentligen är det enda innehav jag ligger rejält minus i. Men över åren har det vart kul med swingtading och jag tycker jag lyckats ganska bra överlag. 2021 gav det en överavkastning mot index men istället underpresterade jag 2020. Jag kommer fortsätta köra lite kortsiktig handel i kombination med Avanza Zero. Så får vi se hur det går på sikt. Som jag skrivit tidigare är planen att gå över mer mot indexfonder om resultatet avviker för mycket mot index i negativ bemärkelse.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hej Slimis,
  Trist med tråkigheterna men känner jag dig rätt så biter du ihop och löser det på bästa sätt :-)
  Jag har som vanligt inte gjort ett smack utan väntar tålmodigt på att höga räntor inflation och oroligheter i världen ska genomslag på börsen och ge en kraftig rekyl på senare månaders uppgång. Vi får väl se, medans jag bidar min tid kan jag i alla fall glädjas åt att Avanza höjde räntan från 1,10 till 1,50 på mitt sparkonto.

  Har också handlat lite på min lilla IPS portfölj (där det inte går att få en spänn i ränta på oplacerat kapital). Handlade tidigare in Nolato och SCA i dag blev det en skvätt Securitas.
  Krya på dig!
  Mvh /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille.

   Bra att du får lite högre ränta även om jag tycker Avanza kunde erbjuda sina kunder lite bättre ränta. Som du skriver brukar det mesta ordna sig på sikt. Jag blev hemma lite längre än tänkt med Corona men räknar med att jobba nästa vecka igen. Helt rätt att investera dina pengar som du har på din IPS. Jag håller tummarna att Securitas blir en bra investering på sikt 👍

   Ha det så bra och återkom om du hittar någon mer intressant investering framöver :-)

   Mvh Slimis

   Radera