torsdag 3 februari 2022

Insjuknat i Covid-19

Då var det Torsdag och tyvärr har jag nu insjuknat i Covid-19. Jag har vart försiktig och klarat mig hela pandemin men just nu är jag sjuk. Jag ligger mest och vilar och har feber och fryser. Samtidigt är jag orolig att smitta min övriga familj. Som ovvacinerad är jag även lite mer orolig att drabbas hårdare då jag avstått de 3 sprutor som jag haft möjlighet att ta. Samtidigt har jag levt väldigt hälsosamt och är inte riktigt i riskgruppen eftersom jag är yngre än 40 år. Jag tror därför att jag kommer besegra detta virus och tids nog bli frisk igen. Men i det korta perspektivet känns det lite kämpigare en vanligt just nu.

Sedan mitt senaste inlägg har jag iallafall köpt ytterliggare 100 stycken aktier i Hufvudstaden och det gjordes för den kortsiktiga vinst som min senaste kortsiktiga handel resulterade i. 

Förövrigt tycker jag det ser ljusare ut än på länge för Hufvudstaden. Antalet lediga kontor i Götebort har den senaste tiden gått ner från 8 stycken till 3 i skrivande stund. Det har vart större lokaler som stått tomma ett bra tag. Nu tror jag inte alla dessa lokaler blivit uthyrda den senaste tiden men en del av dem finns inte till uthyrning längre. Jag tycker med det sagt att kontorsidan ser riktigt bra ut sen första gången under denna pandemi. När fler lokaler var till uthyrning stod aktien högre i pris än idag och det oroade mig. När läget nu ser bättre ut är ligger Hufvudstadens aktie lägre i pris. Om en vecka släpps även restriktionerna i Sverige och detta kommer gynna butikshsandeln överlag.  Med det sagt är jag positiv till Hufvudstadens aktie och ligger kvar med mina 25900 aktier och hoppas på en helt okej rapport. 

Förövrigt kommer bloggen ligga nere till jag mår bättre igen. Ta hand om er.

Mvh Slimis

27 kommentarer:

 1. Jag tror knappast att det blir allvarligt om du är ung och frisk och det troligtvis är omikron-varianten. Efter det har du ju ett mycket bättre skydd mot covid. Själv har jag tagit 2 sprutor eftersom jag är lite äldre.
  Du får krya på dig!

  Mvh
  I-US

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Investeringsundersköterskan <3

   Det är på bättringsvägen. Hoppas allt är bra med dig.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Krya på dig Slimis! Du är snart på benen igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack <3 Hoppas allt är bra med dig.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Krya på dig! Risken för att ditt vaccinbeslut ska orsaka något allvarligt är trots allt liten i din ålder så jag tror inte du behöver vara så orolig utan fokusera på att vila och bli frisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Daniel <3

   Det är på bättringsvägen så det är bara att blicka framåt.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Förstår inte din strategi ,jobba inom vården och vara ovaccinerad ,det är totalt hänsynslöst mot andra och dig själv.Ingen kan garantera att man inte hamnar på Iva med katastrofala biverkningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Den som fantiserar om att unga människor som inte är i riskgrupp kan hamna på IVA får väll gå in på Intensivvårdsregistret och kolla själv så kanske fantasierna upphör.

   Radera
 5. Man häpnar.Tror knappt det är sant. Avstått från att vaccinera mig. Investeringsundersköterskans kommentar kan rakt av beskrivas som en intellektuell förolämpning till och med i en gorilla bur. Något av det konstigaste jag läst på en ekonomiblogg vilket inte vill säga lite:-)

  MvH Lars

  SvaraRadera
 6. Svar
  1. Tack Northernlightinvestment <3 Hoppas allt är bra med dig.

   Mvh Slimis

   Radera
 7. Jag förstår verkligen inte alls ditt ställningstagande om vaccin. Och du jobbar i vården? Jag känner de som är yngre och som drabbats mycket hårt. Varför ens ta en sådan id-otisk risk med sin hälsa?
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
 8. Krya på dig!

  (Vill du generera trafik, så kan nog ett inlägg om dina tankar kring vaccin nog göra just det. Många av oss undrar hur de som inte vaccinerar sig tänker.)

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Egon <3 Hoppas allt är bra med dig.

   Mvh Slimis

   Radera
 9. Svar
  1. Tack ZeroStrategi <3 Hoppas allt är bra med dig.

   Mvh Slimis

   Radera
 10. Helt otroligt hur dum man kan vara! Varför inte vaccinera sig? Noll sympati från min sida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför ska man proppa i sig experimentellt vaccin om man inte är i riskgrupp?

   Jag minns själv den tiden (inte många som minns det längre) när det räckte med en vaccinspruta för att vara skyddad mot covid, sen blev det snabbt två för ännu bättre skydd, nu är vi i full gång med trean och planerar för fyran. Retoriken har också förändrats, från att ta sprutor för att visa solidaritet (socialistisk skitsnack) och inte sprida smitta vidare. Sen var det visst inte så i praktiken, då ändrades retoriken till att man skulle ta sprutan för sin egen skull. Tycker det är mycket svammel angående vaccinet och jag kommer fortsätta vara ovaccinerad tills regimen tvingar mig!

   Stå på dig slimis! Vägra vaccinet som bara ger makthavare totalitära idéer med vaccinpass och kontroll!

   Radera
  2. Inget experimentellt alls över det.
   Är endast foliehattar och diverse annat löst folk med dolda syften som försöker sprida detta.
   Det slimis gjort är att betrakta som skäl för uppsägning. Han utsätter medvetet utsatta människor för risk för liv och hälsa.

   Radera
  3. Herr H verkar inte ha förstått att man fortfarande får Covid oavsett om man har tagit vaccin eller inte, och likväl sprider det vidare. Om Herr H är så ledsen över sitt eget val, så är det fortfarande inget skäl att idka näthatande som andra ändå bara skrattar åt.

   Radera
  4. Bara sprutar lågbegåvad svar. Är nog dags att gå färdigt Juristlinjen.

   Radera
 11. Har man sjukdom som gör att man inte kan ta sprutan,so fine.
  Annars tycker jag att det ska vara obligatoriskt att ta vaccinet.

  SvaraRadera
 12. "skall ses som ren amatörkunskap"
  Lite självinsikt i alla fall...

  SvaraRadera
 13. "obligatoriskt att ta vaccinet" tycker du verkligen det? Vad hände med den personliga integriteten och rätten att bestämma över sin egen kropp? Ska människor tvingas att vaccinera sig med hot om böter eller tom fängelse? Isf är det en bra bit på vägen mot en auktoritär regim med bristande respekt för mänskliga rättigheter. Vill du verkligen ha det?

  SvaraRadera
 14. Först och främst - det är ett influensavirus av nu lindrigare sort. Detta har människor fått och besegrat genom feber och värk så länge människan funnits. Antagligen är du redan frisk igen. Men som all influensa tar det någon vecka att återfå orken.
  1) Vaccinet är inget vaccin. Det har inte genomgått de långtidsstudier som krävs formellt. Det är en experimentell injektion. Vilket förklarar de enorma mängder allvarliga biverkningar.
  2) Det finns verksamma läkemedel. Virusläkemedlet Ivermektin tar effektivt covidvirus. Men har några år på nacken och ger inte läkemedelsindustrin chans till patentinkomster då det är tillräckligt gammalt. Tyvärr förbjudet i många västländer av vaccinindustrins hantlangare.
  3) Sveriges IVA-platser är lägre än när Corona dök upp. Det finns dock gott om platser över i de flesta regioner. Vi har dock fortfarande lägst antal platser/capita.
  3) Dödligheten har varit lägre än ett normalår både 2020 och 2021. Riskbedömningen med hur farligt Covid är undermålig. Propagandan trummar på med smittspridningstal. Men ingenting hur farligt viruset är. Varför inte samma hysteri kring vinterkräksjuka eller säsongsinfluensa? Minst lika obehagliga sjukdomar.

  Just nu är fokus på att den globala finansiella/politiska eliten skall dubbla sina förmögenheter ännu en gång och kunna motivera maktåtgärder som villkorad frihet för oss medborgare.
  Jävligt obehagligt hur följsamma och okritiskt de flesta sväljer propagandan och välkomna fascistiska samhällen där människors frihet tas bort. Helt sjukt!
  // Janne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Janne.

   Som du skriver är ett bra naturligt immunförsvar det bästa skyddet mot allvarliga sjukdomar. Det dör tex fler av rökning varje år än av Corona viruset. Sen har vi alla äldre som dör av både vinterkräksjuka och influensa. Den dagen man blir riktigt gammal och dålig krävs det inte så mycket för allvarlig sjukdom och död som följd. Är man orolig att bli allvarligt sjuk i framtiden kan man förebygga detta genom att leva ett mer hälsosamt liv idag. Tex kan man ha motion som medicin istället för en massa piller som många stoppar i sig. Jag tycker vaccinet är bra för dem som anser sig behöva det. Men det ska inte vara tvingande utan var och ska få besluta om man väljer att ta det.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera