torsdag 1 juli 2021

H&M Sexmånaders rapport 2021

 Idag lämnade mitt näst största innehav H&M rapport för sitt andra kvartal. Resultatet översteg analytikernas förväntningar men aktien började ändå dagen med att backa rejält. Jag tyckte det hela var en överreaktion ner och därför gjorde jag idag en kortsiktig affär som ni ser nedan:


Jag tyckte med det sagt att det var ett bra läge att öka i H&M. Samtidigt vill jag hålla min belåning låg och därför blev det en kortsiktig affär istället för en ökning idag.

Vill ni läsa hela rapporten kan ni göra det här: H&M Sexmånaders rapport


Mina tankar gällande rapporten:

Tittar vi närmare i rapporten ser vi att H&M:s försäljning succesivt har förbättrats på senare tid. Onlinehandeln växer nu med 40 % i lokala valutor och det imponerar. Samtidigt stängs ca 250 butiker netto under 2021. Något som sticker ut negativt är försäljningen i Kina som backar 23 % i lokal valuta om vi jämför med 2020. Som media tidigare rapporterat så är H&M med fler bolag utsatt för viss bojkott och läget är osäkert hur det hela utvecklar sig på sikt. Något annat jag uppmärksammar är att H&Ms lager fortsätter att sjunka. Det är glädjande då detta var ett problem för inte allt för länge sen. 

Vi kan även se att H&M:s kundlojalitetsprogram har över 130 miljoner medlemmar på 27 marknader. En ökning med 50 miljoner medlemmar på ett år. Som grädde på moset finns det mycket goda möjligheter för en kontantutdelning nu till hösten.

Med det sagt tycker jag H&M borde fått ett bättre mottagande i och med dagens rapport. Men med lite tålamod tror jag vi kommer se ett succesivt bättre resultat från H&M och tids nog en högre aktiekurs.

Med det sagt håller jag hårt i mina H&M aktier. 


Hur ser ni läsare på dagens rapport från H&M?

 


4 kommentarer:

 1. Hej Slimis!

  Slog till med 100 H&M jag med idag. Känns som Helmersson har något stort på gång. Jag åker (nästan) med hennes tåg av ren nyfikenhet av vad hon kan åstadkomma med den fortsatta migrering som bolaget gjort och gör. Det kommer alltid finnas skickliga företag som profiterar och överlever "butiksdöden". Kanske är H&M ett av dessa fysiska klädbutikbolag som faktiskt gör det. Who knows? Återstår att se var de är om några år! Tills dess styr Helena Helmersson vidare modeskeppet mot den vision hon har, tror på och brinner för.

  Med vänlig hälsning,

  Atlas

  atlasinvesto@gmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Atlas.

   Det blir spännande att fortsätta följa H&M. Jag har starkt tilltro till Helmersson och jag tror hon är rätt kvinna att leda H&M. Jag tycker även H&M:s investering i Renewcell känns bra på sikt. Kan H&M få fram hållbara kläder till vettiga priser är det troligtvis en bra konkurrensfördel på sikt samt bra för klimatet.

   Jag håller tummarna att vår investering här blir bra på sikt. Den som lever får se.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hoppade själv på cibus tåget för knappt ett år sedan. Fattar ärligt talat inte hur man kan köpa HM för 200 kr med tanke på deras vinster, utdelningar (avsaknad) och kanske mörka framtid. Marknaden är speciell dock finns gott om företag som går med förlust men handlas dyrt på börsen så kanske kommer HM gå som tåget. Inget för mig dock.

  SvaraRadera
 3. Hej Unknown.

  Jag tycker framtiden ser ljus ut för H&M. Framförallt ser det mesta betydligt bättre ut än för ett par år sedan. Lagersituationen ser bättre ut, butiker håller öppna igen och e-handeln växer på riktigt bra. Sen tycker jag att H&Ms ökning av medlemmar i lojalitetsprogrammet visar hur populära de är. Att få 50 miljoner nya medlemmar på 1 år tycker jag är imponerande. Lycka till med Cibus och tack för kommentar :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera